Vrei să îți întărești sistemul imunitar? Cum poți preveni infecția cu noul coronavirus

portocale
Imagine via Pexels

Numărul infectărilor cu noul tip de virus crește de la o zi la alta, este o creștere alarmantă care nu se rezumă doar la cifre. Trebuie să porți masca, să respecți regulile de igienă și să-ți ajuți organismul să facă față acestor noi provocări.

Al doilea val al pandemiei este în plină desfășurare, unde mai pui că temperaturile scăzute aduc cu ele și alte tipuri de infecții virale. Cea mai mare grijă a ta în această perioadă este întărirea sistemului imunitar pentru a sta cât mai departe de virusul SARS-CoV-2.

Nici de distanțarea fizică nu trebuie să uiți. Evită pe cât posibil orice contact cu cei din jur, un mic gest care te poate ajuta în ceea ce privește sănătatea.

Recent, un nou studiu a fost publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Pentru realizarea lui au fost monitorizaţi 216 pacienţi și a scos la iveală că peste 80 la sută dintre pacienții care suferă de coronavirus prezintă o carență de vitamina D, motiv pentru care experții recomandă întărirea sistemului imunitar pentru a ține virusul la distanță.

Potrivit celor scrise mai sus, Vitamina D are un impact extraordinar asupra sistemului imunitar, mai laes în ceea ce privește infecțiile de sezon. Recomandările specialiștilor spun că pentru a-i oferi organismului cantitatea optimă de Vitamina D poți consuma alimente care au în compoziție cantități considerabile, precum pește, carne roșie și ouă. De asemenea, expunerea la soare va ajuta organismul să-și ”ia” cantitatea necesară de vitamina D.

Și zincul a fost de-a lungul timpului adus în această discuție. Despre el s-a spus că ajută la întărirea sistemului imunitar, iar această informație a fost confirmată și de Organizația Mondială a Sănătății: „Zincul ajută la reducerea riscului de a dezvolta infecții acute ale tractului respirator prin întărirea sistemului imunitar.”, atrag atenția experții de la OMS.

Pentru a preveni deficitul de zinc, poți alege să consumi crustaceee, fasole și linte. Zincul se găsește, de asemenea, și în nuci și în legume, precum ciuperci, sfeclă roșie, sparanghel, varză, morcovi, varză de Bruxelles, salată verde ori dovleac.

Mai mult decât atât, oamenii de știință au spus că administrarea de zinc cu 24 de ore de la apariția simptomelor date de gripă poate să reducă cu durata acesteia.

Și sucul de portocale ajută la întărirea sistemului imunitar. Un pahar cu 150 de ml de suc de portocale conține mai mult de 80 la sută din cantitatea de vitamina C de care organismul are nevoie zi de zi.

Pentru a ajuta organismul să facă față noului tip de virus, specialiștii recomandă renunțarea la consumul de țigări ori alcool, precum și adoptarea unui stil sănătos de viață, bazat pe o alimentație echilibrată și pe efectuarea de exerciții fizice. Odinește-te suficient pentru ca organismul tău să aibă timp să se refacă.

Alimente

chipsuri

De ce pungile de chipsuri sunt mereu pe jumătate goale

Chiar dacă nu consumi în mod regulat chipsuri, cu siguranță mai cazi pradă tentației din când în când. Un răsfăț [...]

Noutati

Un nou spital de excelență s-a deschis în Istanbul! Eva Pavel, singurul consilier medical din România invitat la eveniment.

Turcia își continuă expansiunea în domeniul medical, după ce în ultimii ani a dezvoltat un întreg sistem privat cu tehnologie [...]

Afectiuni

ochi

Orjeletul – cauze, simptome și măsuri de prevenție

Orjeletul sau urciorul este o afecțiune care apare la pleoapă, este o afecțiune de natură infecțioasă, care nu este aceeași [...]