Te confrunți cu atacuri de panică și anxietate? Ce alimente te pot ajuta

curcumin
Imagine de Corey Ryan Hanson via Pixabay

Anxietatea este o reacție normală a organismului la stări din viața de zi cu zi. Există anumite situații din rutina cotidiană care pot provoca teamă sau neliniște în organismul tău, dar nu trebuie să te îngrijorezi, ele vor trece fără să te afecteze prea tare dacă știi cum să le gestionezi și ai situația sub control.

Anxietatea este senzația de teamă care din păcate poate fi prezentă permanent în viața ta. De exemplu, această stare te poate împiedica să cunoști oameni noi de teama că ei te vor judeca constant, dar cu tratament, situația poate fi ținută sub control. Felul în care simți anxietatea poate să fie diferit de la persoană la persoană.

Citește și: Ce sunt atacurile de panică și cum le gestionăm?

Cele mai comune simptome ale anxietății sunt:

  • Ritm cardiac accelerat;
  • Respirație accelerată;
  • Neliniște și agitație;
  • Dificultăți de somn;
  • Dificultăți de concentrare.

Anxietatea se poate manifesta și prin atacuri de panică. Atacul de panică este o stare accentuată de neliniște care vine pe neașteptate și care poate apărea chiar și atunci când ai parte de ceva plăcut, relaxant. Simptomele unui atac de panică pot atinge cote maxime la 10 minute de la declanșare și se termină de obicei în 20-30 de minute, dar cel mai mare dezavantaj este că se pot produce oriunde, chiar și atunci când ești la volanul mașinii, de exemplu.

Atacurile de panică sunt declanșate de cele mai multe ori de o situație specifică, iar ele se întâmplă atunci când simți că nu mai există nicio cale de ieșire pentru tine dintr-o anumită situație.

Simptomele atacului de panică sunt:

  • Palpitații;
  • Dureri în piept;
  • Tremor;
  • Senzație de sufocare;
  • Dificultăți de respirație;
  • Transpirații;
  • Greață sau tulburări abdominale;
  • Amețeală;
  • Senzație de amorțeală;
  • Teamă de moarte;

Remedii pentru anixietate și atacurile de panică:

Așa cum am spus și mai sus, anxietatea se poate trata medicamentos sau prin intermediul psihoterapiei. Există și câteva remedii naturale sau pot ajuta în mod semnificativ la dimunarea simptomelor resimțite în starea de anxietate sau în caz de atac de panică:

  1. Rhodiola este cunoscută pentru faptul că ajută în combaterea stărilor de oboseală și a durerilor de cap, stări care sunt induse de stresul fizic sau emoțional, de insomnie sau de problemele de la locul de muncă. Studiile efectuate de-a lungul timpului confirmă îmbunătățiri semnificative ale simptomelor de anxietate în urma administrării suplimentelor pe bază de rhodiola.
  2. Tulsi este o plantă adaptogenă, o plantă care susține sistemul imunitar și care reduce efectele negative ale stresului și ale anxietății, dar crește și rezistența organismului în fața radicalilor liberi.
  3. Curcuminul, o substanță prezentă în turmeric, crește semnificativ rezistența organismului la stres, unul dintre factorii principali care duc la apariția anxietății sau a atacurilor de panică.
  4. Uleiul de lavandă este și el cunoscut pentru proprietățile sale calmante și relaxante și este utilizat de mult timp în aromaterapie.

Lifestyle

păr

Cum ai grijă ca părul tău să nu fie afectat de clorul din piscină

Mersul la piscină pe timp de vară este o adevărată relaxare, dar ce te faci când clorul și substanțele de [...]

Psihologie

atac de panica

Ce sunt atacurile de panică și cum le gestionăm?

Anxietatea este prezentă în viața noastră de zi cu zi, la nivele mai înalte sau mai scăzute, în funcție de [...]

Psihologie

munca acasa

26% dintre români spun că munca de acasă le-a înrăutățit starea emoțională

Majoritatea companiilor au găsit soluții pentru a-și continua activitatea trimițându-i pe angajați acasă. În ultimul an, tot mai mulți români [...]