Cum vor arăta călătoriile noastre după pandemie, cum vom păstra distanțarea socială atunci când vom pleca în vacanță? Acestea sunt întrebări pe care mulți dintre voi și le adresează în această perioadă. Razvan Pascu, consultant în marketing & turism, ne oferă câteva sfaturi pe care să le punem în aplicare atunci când intenționăm să părăsim țara. Iată ce spune specialistul:
”Indiferent că vom alege să călătorim în România, în țarile vecine, Bulgaria, Grecia, Turcia sau că plecăm într-o destinație intercontinentală, vă recomand să luați în calcul următoarele:
Pornind de la ideea distanțării sociale, care, de altfel, mi se pare foarte binevenita inclusiv pe termen lung, consider că ar trebui ocolite zonele în care se aduna mulți oameni și nu putem sta chiar cât de cât departe unii de ceilalți. Aici mă refer la orice loc de acest gen, de la restaurantele unde se servește micul dejun în regim de bufet suedez și se aduna sute de oameni la hoteluri all-inclusive, cluburi, autobuze sau cozi la obiectivele turistice. De exemplu, înainte să rezervați un hotel dați un telefon să îi întrebați dacă nu ar putea servi micul dejun în cameră sau măcar a-la-carte, la masă în restaurant.
Protejați-vă mai bine decât o făceam până acum. Recunosc, spre exemplu, că îmi plăcea să degust tot felul de mâncăruri tradiționale de prin piețele locale, sunt adeptul conceptului de street food și bineînțeles că de cele mai multe ori nu aveam unde mă spăla pe mâini. În contextul actual, nici nu s-ar mai pune problema de astfel de gesturi. Recomand să fim mult mai atenți cu spălatul mâinilor, alegerea alimentelor și servirea sau auto-servirea, atât la restaurante, cât și la supermarketuri sau în piețe.
Probabil vom fi nevoiți să trăim cu acest virus la fel cum o facem și cu altele de sute de ani. Cine ar fi crezut acum jumătate de an, să zic, că vom avea de-a face cu o pandemie care vă închide ermetic întreagă lume? Haideți să ne schimbăm puțin obiceiurile de până acum, să fim mai conștienți de cât este de important să fim mai sănătoși și mai în forma decât până acum, să mâncăm ce trebuie pe cât posibil, să facem un minim de mișcare, să trăim mai frumos, să ne stresam mai puțin și să zâmbim mai mult. Nu renunțați la planurile de călătorie, vă ajuta inclusiv psihic.
Practica standard, la nivel de industrie și valabilă nu doar în România, ci pe plan international, exceptează, de fel, pandemiile din contractele de asigurare, însă au apărut și excepții de la aceasta regulă. Eu nu plec niciodată din țară fără asigurare de călătorie și mă bucur ori de cate ori mă întorc fără să o folosesc.”
Alte sfaturi pentru călătorii, ce perioadă recomandă Razvan Pascu să nu călătoriți după ridicarea restricțiilor, dar și care ar trebui să fie primele destinații pe care să le bifați în perioada următoare pentru a fi în siguranță puteți să citiți pe mamicamondena.ro