Ce trebuie să faci atunci când ajungi acasă. Măsuri de protecție împotriva COVID-19

igienă
Imagine de Diese lizenzfreien Fotos darfst du zwar verwenden via Pixabay

După ce s-a aflat că acest nou virus care afectează întreaga lume rezistă câteva ore bune atât pe haine, cât și pe alte suprafețe, majoritatea țărilor au întocmit o listă cu măsuri de prevenție și igienă pentru a lupta împotriva răspândirii COVID-19.

Sunt mulți oameni care nu respectă indicațiile autorităților și anume să evite cât mai mult ieșirile din casă. Regulile de izolare la domiciliu sunt cele mai mari arme ale noastre în lupta cu acest virus mortal, trebuie doar să înțelegem gravitatea situației în care ne aflăm și să fim conștienți de pericolul la care le expunem și îi expunem pe cei dragi chiar și când plecăm „motivat” de acasă.

Este foarte important să încerci să respecți cât mai mult posibil regulile de prevenție și igienă

Regulile de prevenție și de igienă trebuie însă respectate cu sfințenie, chiar și atunci când revenim la domiciliu. Iată în continuare o listă cu măsuri de prevenție pentru momentul când ne întoarcem acasă:

  1. Nu atinge niciun obiect din casă până nu te dezinfectezi.
  2. Curăță talpile pantofilor pe care i-ai purtat afară cu o soluție pe bază de clor.
  3. Dacă ai fost afară pentru a plimba animalul de companie, la întoarcerea acasă curăță-i lăbuțele cu apă și săpun.
  4. Nu purta de două ori hainele pe care le-ai purtat afară. Dă-le jos și pune-le direct la spălat la o temperatură de cel puțin 60 de grade.
  5. Portofelul, cheile, cardul, toate obiectele folosite afară lasă-le la intrarea în casă într-o cutie.
  6. Fă duș sau spală foarte bine zonele care afară au fost expuse. Timpul minim de spălare a mâinilor este de 20 de secunde.
  7. Curăță telefonul mobil cu soluții dezinfectante ori de câte ori ai ocazia.
  8. Curăță gențile, ghiozdanele, sacoșele pe care le-ai folosit afară de fiecare dată când te întorci acasă.
  9. Pentru a-ți proteja pielea de pe mâini de expunerea excesivă la soluții dezinfectante, folosește mănuși de unică folosință atunci când cureți alte suprafețe.
  10. NU uita să arunci mănușile imediat ce ai terminat de dezinfectat. Încearcă să le scoți din mâini fără să le atingi prea mult, iar mai apoi spală-te bine.

Chiar dacă nu este posibilă o dezinfectare completă, este foarte important să încerci să respecți cât mai mult posibil regulile de prevenție și igienă, chiar dacă poate părea exagerat în unele cazuri. Mai bine precauți decât infectați.

Sursa: mediafax.ro

Sanatate

sarcină

Curmalele, un must pentru femeile însărcinate

Este cunoscut faptul că fructele și legumele trebuie să facă parte din alimentația de zi cu zi a oricărui om, [...]

Noutati

Spitalul WPK

Spitalul Wiener Privatklinik pe lista celor mai bune spitale din lume

Excelenta medicala i-a adus spitalului Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, distinctia One of World’s [...]

Familie

coronavirus

Dragoste de fiică. Povestea unei fetițe de 12 ani care a cerut să fie internată pentru a nu-i îmbolnăvi mama cu Covid-19

O fetiță de 12 ani din Oradea, infectată cu coronavirus, s-a internat în spital de bunăvoie, pentru a-și proteja mama [...]