Pâine de casă – rețeta cu care nu vei da greș

pâine
Imagine de Fancycrave1 via Pixabay

Dacă vrei să te apuci să faci pâine în casă atunci cu rețeta aceasta trebuie să începi. Chiar dacă nu ai mai făcut asta niciodată până acum, rețeta de mai jos este explicată pas cu pas și cu siguranță nu vei da greș cu ea. Încinge cuptorul și spor la treabă.

Pâinea este un aliment de bază și cum în această perioadă se găsește destul de greu pentru că oamenii stau acasă, o consumă în cantități mult mai mari și nu se mai uită la calorii, este momenul potrivit să treci la treabă și să dai un miros plăcut casei tale. Nu-i așa că nimic nu este mai apetisant decât mirosul de pâine de casa?

Pâine de casă. Pentru a preparata această rețetă ai nevoie de numai 6 ingrediente:

  • 1 pachet de drojdie uscată;
  • 2 măsuri de apă;
  • 3 linguri de zahăr;
  • 1 lingură de sare;
  • 2 linguri de ulei;
  • 6 măsuri de făină.

Într-un bol încăpător dizolvă drojdia împreună cu o jumătate de linguriță de zahăr în apa caldă și las-o până formează bule la suprafață. Adaugă restul de zahăr, sare și 3 căni de făină și amestecă-le bine. Pune mai apoi uleiul, omogenizează toate ingredientele și toarnă-le peste restul de făină.

Frământă aluatul pentru 8-10 minute. Unge mai apoi un castron cu puțin ulei și pune acolo coca obținută. Ai grijă să fie toată acoperită cu ulei. Lasă aluatul la dospit pentru 2 ore sau până când își dublează volumul.

După ce aluatul s-a dospit, împarte-l în două bucăți egale, pune fiecare bucată într-o formă de pâine și mai las-o la dospit pentru încă 1 oră.

Pâinile se coc în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 30-35 de minute sau până când coaja este rumenă și frumoasă.

Oamenii din întreaga lume au fost mai mult decât încântați de această rețetă de pâine și majoritatea au mărturisit că este chiar mai bună decât cea de la brutăriile celebre.

Pentru a căpăta și mai multă încredere, îți oferim și suport video. Urmărește pas cu pas instrucțiunile și nu ai cum să dai greș. În fiecare zi această rețetă de pâine este accesată de zeci de mii de oameni și toți au mărturisit că este un adevărat deliciu.

Dacă alegi să faci pâine de casă după această rețetă simplă, explicată pas cu pas, vei vedea cât este de ușor să coci pâine chiar în cuptorul tău și cu siguranță vei renunța la cea din magazine. Aceasta este cea mai simplă pâine de casă, cu rezultat garantat. Ies pâini mari, pufoase, aromate.

Pâine de casă. Pentru ca succesul să fie garantat îți oferim și câteva trucuri:

  • Ai grijă ca apa în care dizolvi drojdia să nu fie fierbinte, doar călduță.
  • Pentru a frământa pâinea cum trebuie, ai grijă ca blatul de lucru să fie înfăinat suficient de bine, apoi împinge, trage și întinde aluatul până când este neted și frumos.
  • Pentru ca aluatul să se dospească cum trebuie, aceasta trebuie lăsat într-un mediu cald până când își dublează volumul.
  • Pâine de casă se păstrează într-o pungă din plastic sau o cutie de pâine pentru a se menține cât mai mult timp proaspătă.

Dacă pâinea s-a uscat și nu îți mai place să o mănânci, poți face o pizza delicioasă din felii de pâine și eviți risipa alimentară:

Afectiuni

Ce este uterul retrovers: ce probleme de sănătate poate crea în organism

Un uter retrovers este o afecțiune comună care descrie modul în care uterul se află în pelvis. Un uter retrovers [...]

Sanatate

paracetamol

Decizia a fost luată. Câte cutii cu paracetamol avem voie să cumpărăm în plină pandemie de COVID-19

Paracetamolul se află potrivit digi24 pe schema de tratament pentru infecția cu noul coronavirus, așa că oamenii au luat cu [...]

Psihologie

O femeie îmbrăcată în costum elegant, cu părul coafat, care arată semnul ok către camera de fotografiat

Cum să-ți construiești încrederea în sine

Încrederea este un sentiment de siguranță în ceea ce privește abilitățile, calitățile și judecata ta. Asociația Americană de Psihologie definește [...]