De ce este Vitamina E bună pentru piele

avocado
Imagine de Geraldine Dukes via Pixabay

Îngrijirea tenului se numără printre cele mai importante ritualuri din viața unei femei și dacă vitaminele A și C sunt cunoscute drept elemente esențiale pentru sănătatea pielii, trebuie să știi că și Vitamina E are rolul ei important.

Vitamina E este un ingredient folosit de dermatologi de peste 50 de ani în produsele de îngrijire a pielii.

Ce este vitamina E

Vitamina E este un compus solubil în grăsime și se găsește în anumite alimente (ulei de floarea soarelui, migdale, alune de pădure, arahide, semințe de pin, carne de gâscă, avocado, somon, păstrăv, ardei gras roșu, mango, kiwi etc), dar este produsă în mod natural și de piele. În produsele cosmetice de îngrijire, vitamina E este întâlnită cel mai des drept alfa tocoferol.

Beneficiile vitaminei E pentru piele

Are un rol important antioxidant. Vitamina E protejează celulele pielii de acțiunea radicalilor liberi, acțiuni care apar atunci când pielea este expusă la razele UV sau la soare.

Radicalii liberi sunt direct răspunzători de stresul oxidativ, iar dacă pielea depune mult efort pentru a combate efectele acestuia, atunci se văd mult mai repede semnele îmbătrânirii. Dacă se aplică vitamina E pe piele, antioxidanții din compoziția ei îi permit să se refacă de una singură.

Vitamina E este recomandată și în tratarea cicatricilor, deoarece contribuie la producerea și la dezvoltarea țesutului conjunctiv. Totuși, pentru a-și dovedi eficiența în acest caz, este recomandat tratamentul extern, prin suplimente cu vitamina E și nu aplicarea ei externă.

Suplimentele de vitamina E reduc căderea parului și ajutăla regenerarea acestuia, datorită proprietăților antioxidante.

Vitamina E și vitamina C fac echipă bună împreună. Acestea formează o barieră impenetrabilă în fața radicalilor liberi și a stresului oxidativ. Vitamina E nu face decât să amplifice efectele vitaminei C.

În cazul în care ai tenul foarte gras sau acneic, vitamina E nu este recomandată întrucât poate bloca porii din cauza texturii foarte grase, cauzând apariția coșurilor ori a punctelor negre.

În concluzie, acest tip de vitamină este benefică pentru piele atât atunci când este folosită prin aplicare locală, la nivel cutanat, cât și atunci când este consumată, sub formă de capsule.

Afectiuni

astenia de primavara

Astenia de primăvară: ce este, de ce apare, cum se manifestă și cum o poți învinge

Se pare că schimbarea anotimpului, fluctuațiile de temperatură, lumina, toate acestea sunt numai câțiva factori care favorizează apariția astenieide primăvară [...]

Psihologie

copil

Ce se întâmplă cu relația părinte – copil, în perioada de izolare la domiciliu?

Glumele pe care le vedem în Social Media cu părinții care, practic, nu mai rezistă să stea în casă cu [...]

Sanatate

pastă de dinți

Cum alegi corect pasta de dinți

Alegerea pentru pasta de dinți poate reprezenta un lucru banal, pe care îl faci pe moment, mai ales că rafturile [...]