5 beneficii pentru folosirea tehnologiei moderne în tratamentul cu implant dentar

În noua eră a tehnologiei moderne, soluțiile avansate au acaparat fiecare parte a vieții noastre. Din fericire, această evoluție și-a făcut simțită prezența și în domeniul restaurării  zâmbetelor. Tehnologia și expertiza medicală pot colabora armonios pentru a oferi pacienților soluții de implant dentar de înaltă calitate.

Din acest motiv, am discutat cu Dr. Raluca Pascu (fondator iDentity Clinic) și Dr. Angela Diaconu (medic dentist – chirurgie dentară iDentity Clinic) pentru a afla mai multe despre tehnologia modernă și manoperele ce stau în spatele beneficiilor implantului dentar.

Im­plantul dentar a captat atenția crescută a pacienților, astfel a devenit o opțiune extrem de căutată datorită capacității sale de a oferi o ancorare solidă și robustă pentru dantură și înlocuirea eficientă a dinților pierduți. Cu ajutorul implanturilor, pacienții beneficiază de o senzație, funcționalitate și aspect similar cu cel al dinților naturali, oferindu-le încredere deplină în abilitatea de a mânca și zâmbi cu siguranță.

Cu ajutorul implementării tehnologiei digitale, cum ar fi scanarea CBCT (tomografie computerizată cu fascicul conic) și software-ul de planificare 3D, implantul dentar ghidat digital permite o plasare mai precisă și mai predictibilă față de ce era posibil în stomatologia tradițională. Dr. Raluca Pascu subliniază importanța acestei tehnici avansate: “Implantul dentar ghidat digital reprezintă o paradigmă evoluată în implantologie, utilizând tehnologie digitală pentru a asigura o plasare precisă a implanturilor. Această abordare aduce beneficii semnificative în ceea ce privește precizia, personalizarea tratamentului și reducerea traumatismului.”

Dr. Angela Diaconu, medic dentist- chirurgie dentară, explică importanța unei abordări meticuloase în timpul procedurilor. „Tehnicile chirurgicale avansate sunt cruciale pentru obținerea rezultatelor de înaltă calitate în implantologia dentară. Ne concentrăm asupra fiecărui detaliu pentru a asigura confortul pacienților și succesul procedurii. De la prelevarea țesuturilor până la inserarea implantului propriu-zis, folosim tehnici precise și materiale de cea mai înaltă calitate. Aceasta este cheia pentru o vindecare rapidă și fără complicații.”

Iată beneficiile tratamentului cu implant dentar:

  1. Stabilitate și integrare osoasă: Implanturile dentare se integrează perfect în structura osoasă, oferind o bază solidă pentru dinții artificiali. Această stabilitate permite o funcționalitate asemănătoare cu a dinților naturali.
  2. Aspect natural și estetică impecabilă: Implanturile redau aspectul natural al zâmbetului. Coroanele dentare personalizate sunt create pentru a se potrivi perfect cu restul dinților, astfel încât să nu poți distinge diferența.
  3. Prevenirea migrării dinților adiacenți: Implanturile dentare mențin alinierea corectă a dinților, evitând deplasarea acestora în spațiul lăsat de dinții lipsă.
  4. Biocompatibilitate: Materialele utilizate în implanturile dentare sunt 100% compatibile cu organismul uman, minimizând riscul de respingere sau reacții adverse.
  5. Durabilitate și investiție pe termen lung: Implanturile dentare pot avea o garanție de la 20 de ani până la garanție pe viață, oferind o soluție rezistentă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Tehnologia avansată și manoperele tehnice se intersectează pentru a oferi pacienților cele mai bune rezultate în implantologia dentară. Tratamentul cu implant dentar nu doar îți restabilește zâmbetul, ci și îmbunătățește calitatea vieții și încrederea în sine.

Sanatate

facebook

Aplicațiile de pe Facebook care îți pot fura date din telefon

Facebook are de ceva timp probleme cu aplicațiile care fură datele utilizatorilor, chiar dacă de-a lungul timpului a lucrat la [...]

Sanatate

țânțar

Te-a mușcat un țânțar? Fii atent la reacția pielii tale și află dacă ești sau nu alergic

Țânțarii sunt poate cele mai enervante insecte care apar imediat ce căldura și umezeala se instalează în mediul înconjurător. Oamenii [...]

Noutati

Dr. Îlker Hahramanoglu: „Cancerul de ovare este cel mai periculos pentru ca nu da semnale!”

Si-a dedicat intreaga cariera studiului si specializarii intr-un domeniu extrem de vast: chirurgia oncologica ginecologica. Dr. Ilker Hahramanoglu, unul dintre [...]