Mănânci iaurt cu fructe sau cereale? Uite ce spun specialiștii despre el

iaurt
Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Multe teorii susțin că iaurtul este un aliment bun pentru sănătate, ajută la slăbit, dar în varianta simplă, naturală, fără zahăr adăugat. Ce tip de iaurt este însă recomandat de nutriționiști? Cât de sănătos este cel pe care este menționat zero grăsimi? Ne spune unul dintre cei mai renumiți nutriționiști din lume.

Studiile au dovedit că iaurtul reduce riscul apariției bolilor de inimă și al osteoporozei și poate fi un ajutor de nădejde în gestionarea greutății.

Este important să știm însă către ce tipuri de iaurt să ne îndreptăm atenția atunci când mergem la supermarket. Dar și ce tipuri de iaurt e de recomandat să evităm.

Gianluca Mech

„În ceea ce privește iaurtul din supermarketuri, este mai bine să alegeți iaurt natural alb, fără zahăr adăugat. Din punct de vedere organoleptic și nutrițional, acest tip de iaurt este cel mai bun”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Iaurtul aromat cu fructe sau cereale conține un număr redus de probiotice

”Iaurtul aromat cu fructe sau cereale conține un număr redus de probiotice, deoarece are mai mult fructoză și alte zaharuri. Iar probioticele găsesc acest mediu mai puțin favorabil pentru creșterea lor. Dacă vreți să îndulciți iaurtul simplu, atunci când îl consumați, adăugați fructe proaspete tăiate în bucăți, fructe de pădure, fructe uscate sau diverse semințe. Este o variantă sănătos și delicioasă de a te bucura de gust dar și de acțiunea benefică a probioticelor”, declară acesta.

Ce alegem: iaurt fără grăsimi sau iaurt normal?

”Iaurtul cu un conținut scăzut de grăsimi este mai puțin sățios decât cel normal. Mai mult, lipsa grăsimilor este adesea înlocuită cu zaharuri adăugate sau îndulcitori artificiali”, consideră Gianluca Mech.

Dacă este bine sau nu să mâncăm iaurt noaptea, aflați pe myguests.ro

Citește și: Cartoful dulce. Un aliat împotriva bolilor cardiovasculare

Lifestyle

Andreea Esca

Andreea Esca: „Fiecare om are o limită a lucrurilor pe care le poate duce. Eu atât am putut să duc.”

Într-un interviu acordat lui Cosmin Stan, Andreea Esca a răspuns tuturor întrebărilor pe care toată lumea le-a pus în ultimele [...]

Sanatate

Coronavirus

Covid-19 are noi simptome? Ce spun specialiștii

Febră mare, tuse seacă, respirație îngreunată. Acestea au fost primele simptome anunțate de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind definitorii [...]

Sanatate

sarcină

Cum îți dai seama că ești însărcinată: primele semne

Indiferent că este o sarcină planificată sau nu, primul semn că vei deveni mămică este dat de către absența menstruației. [...]