Multe teorii susțin că iaurtul este un aliment bun pentru sănătate, ajută la slăbit, dar în varianta simplă, naturală, fără zahăr adăugat. Ce tip de iaurt este însă recomandat de nutriționiști? Cât de sănătos este cel pe care este menționat zero grăsimi? Ne spune unul dintre cei mai renumiți nutriționiști din lume.
Studiile au dovedit că iaurtul reduce riscul apariției bolilor de inimă și al osteoporozei și poate fi un ajutor de nădejde în gestionarea greutății.
Este important să știm însă către ce tipuri de iaurt să ne îndreptăm atenția atunci când mergem la supermarket. Dar și ce tipuri de iaurt e de recomandat să evităm.
„În ceea ce privește iaurtul din supermarketuri, este mai bine să alegeți iaurt natural alb, fără zahăr adăugat. Din punct de vedere organoleptic și nutrițional, acest tip de iaurt este cel mai bun”, explică nutriționistul Gianluca Mech.
”Iaurtul aromat cu fructe sau cereale conține un număr redus de probiotice, deoarece are mai mult fructoză și alte zaharuri. Iar probioticele găsesc acest mediu mai puțin favorabil pentru creșterea lor. Dacă vreți să îndulciți iaurtul simplu, atunci când îl consumați, adăugați fructe proaspete tăiate în bucăți, fructe de pădure, fructe uscate sau diverse semințe. Este o variantă sănătos și delicioasă de a te bucura de gust dar și de acțiunea benefică a probioticelor”, declară acesta.
”Iaurtul cu un conținut scăzut de grăsimi este mai puțin sățios decât cel normal. Mai mult, lipsa grăsimilor este adesea înlocuită cu zaharuri adăugate sau îndulcitori artificiali”, consideră Gianluca Mech.