9 alimente care vă curăță arterele

avocado
Photo by FreePik

În ultimii ani s-a înregistrat o creștere considerabilă a problemelor cardiace. Acestea includ probleme cu colesterolul, trigliceridele și obstrucția arterială. Din cauza pericolului pe care îl reprezintă aceste afecțiuni, oamenii au început să ia măsuri. Experții în sănătate spun că trebuie să fim atenți la mâncarea pe care o consumăm. Din fericire, există câteva alimente care vă pot curăța arterele.

Cu alte cuvinte, unele alimente ajută la eliminarea deșeurilor și obstrucțiilor din fluxul de sânge. Haideți să aruncăm o privire!

Usturoiul

Usturoiul este popular atât pentru gătit, cât și pentru medicina alternativă. Principalele beneficii provin dintr-o substanță numită alicină. Această substanță chimică combate problemele cauzate de colesterolul ridicat. Alicina ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău”, cunoscut altfel sub denumirea de lipoproteine cu densitate scazută (LDL). Acest tip de colesterol este considerat a fi cauza principală a majorității blocajelor arteriale. Usturoiul are, de asemenea, vitamine, minerale, fibre și alte componente sănătoase. Toate acestea vă ajută sistemul cardiovascular/circulator.

Ovăzul

A mânca ovăz în fiecare zi este un obicei foarte bun. Acesta vă poate ajuta să vă protejați sănătatea inimii. Ovăzul este deosebit de bun pentru că are carbohidrați completi. De asemenea, poate absorbi de până la șapte ori greutatea lui în apă. Unii oameni spun că ovăzul poate fi capabil să diminueze capacitatea colesterolului de a se lipi de pereții arterei. Acest lucru se datorează faptului că el conține fibre solubile. De fapt, se spune că cei care mănâncă ovăz văd în mod regulat beneficiile și sunt mult mai puțin susceptibili să fie supraponderali.

Ardeiul iute de Cayenne

Ardeiul iute de Cayenne are un antioxidant care combate oxidarea colesterolului „rău” în artere. El se numește capsaicină. Mâncând regulat acest tip de ardei, puteți diminua riscul trombozei și vă puteți bucura de un control mai bun al tensiunii arteriale ridicate. De asemenea, poate fi util și pentru cei care sunt obezi, cu risc de atacuri de cord sau cu risc de accidente vasculare cerebrale.

Lămâile

Lămâile sunt cunoscute pentru multe lucruri, în principal pentru  cantitatea mare de vitamina C. Aceasta este un antioxidant care poate reduce tensiunea arterială și inflamația arterială. Datorită uleiurilor naturale, antioxidanților și vitaminelor, unele persoane numesc lămâile alimente miraculoase. Ele vă pot ajuta să vă curățați sângele și să slăbiți.

Rodiile

Rodiile conțin antioxidanți puternici. Acești compuși vă protejează sistemul circulator de oxidarea grăsimilor. Consumarea rodiilor în mod regulat ajută corpul cu producerea de oxid nitric în sânge. Acest lucru face ca vasele de sânge să rămână dilatate și să mențină tensiunea arterială la valori normale.

Semințele de in

Semințele de in sunt bogate în acizi grași, antioxidanți, proteine și substanțe antiinflamatorii. Toate acestea ajută la îngrijirea sănătății cardiace. Semințele de in sunt, de asemenea, o mare sursă de acid alfa-linolenic (ALA). Acest lucru vă ajută să vă păstrați arterele fără depuneri de grăsimi. De asemenea, vă oferă fibre care elimină colesterolul „rău”.

ulei

Uleiul de măsline extravirgin

Uleiul de măsline extravirgin este o modalitate excelentă pentru a vă menține inima sănătoasă. Poate fi util mai ales în combaterea colesterolului ridicat. Acest ulei este o grăsime sănătoasă și oxidează mai puțin decât alte uleiuri vegetale.

Avocado

Acest fruct, pe lângă faptul că este delicios, este și foarte sănătos. Are un conținut ridicat de acizi grași și antioxidanți care combat radicalii liberi. Mâncând numai jumătate de avocado pe zi, poate crește metabolismul și poate scădea riscul de ateroscleroză.

Roșiile

Roșiile conțin antioxidanți foarte puternici. Ele pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din artere. Pot fi consumate crude, cum ar fi într-o salată sau ca suc. În aceste două moduri obținem cele mai multe beneficii. Totuși, licopenul, un antioxidant, este mai puternic în roșiile fierte. Este recomandat ca roșiile să fie consummate cât mai des.

Citește și: Vinul alb sau vinul roșu. Care este mai bun pentru sănătate?

Noutati

Neti Sandu

Neti Sandu confirmată cu noul coronavirus: ”Mă simt relativ bine!”

Neti Sandu a fost confirmată cu noul coronavirus. Prezentatoarea TV se află în acest moment acasă, în izolare, într-o stare [...]

Noutati

medic

Cardul de sănătate, din nou obligatoriu de la 1 iulie

Cardul de sănătate redevine obligatoriu începând cu data de 1 iulie. Acesta este din nou cu caracter obligatoriu, cu excepţia [...]

Lifestyle

telefon

Vânzarea telefoanelor incompatibile cu sistemul RO-ALERT, interzisă

Din data de 27 iunie 2020, adică de ieri, comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT a fost [...]