Ai vacanța plătită? Ce trebuie să știi despre călătorii în plină pandemie de coronavirus

vacanță
Imagine de Michelle Maria via Pixabay

Turismul este unul dintre domeniile care au fost complet date peste cap din cauza coronavirusului, iar zeci de mii de curse de avion au fost anulate și amânate în toată lumea.

Avioanele sunt ținute la sol și majoritatea celor care aveau vacanțe programate le-au anulat din cauza pandemiei. Nici în țară situația nu este mai bună. Romînia este în carantină totală, dar printre toate aceste vești triste, vine și una bună menită să mai calmeze puțin situația: Ministrul Economiei spune că tichetele de vacanță care expiră în lunile următoare vor avea un nou termen de valabilitate, iar românii nu vor pierde niciun leu.

Autoritățile îi îndeamnă la calm pe cei care și-au planificat vacanța după prima parte a verii.

Virgil Popescu, ministrul Economiei: „Le-aş recomanda să nu se grăbească, să nu se ducă să îşi retraga banii imediat de la agenţiile de turism pentru că le creează o problemă şi acestor operatori economici. Dacă am o vacanţă în august sau septembrie, în octombrie, nu văd de ce trebuie să te grăbeşti acum, să te duci să ceri banii înapoi.

Ministrul Economiei promite că voucherele de vacanță valabile anul acesta se pot folosi și după ce expiră. Guvernul va reglementa situația în perioada următoare.

Experţii CDC nu recomandă anularea sau reprogramarea călătoriile

Şi dacă totuşi trebuie sau vreţi să plecaţi în vacanţă sau în interes de serviciu/vizite la familie după ce se mai calmează situația, iată câteva sfaturi de la experţii în sănătate de la Centers for Disease, Control and Prevention – CDC. Sfatul CDC este ca deplasările nenecesare în zone cu extindere mare a noului coronavirus să nu fie făcute în viitorul apropiat.

Dacă ați plătit deja o vacanță, cereţi detalii despre cum puteţi primi înapoi banii sau reprograma călătoria companiei la care aţi plătit excursia, biletele de avion.

Experţii CDC nu recomandă anularea sau reprogramarea călătoriile în destinaţiile din nivelul 1 de risc pentru noul coronavirus (listele se află pe siteul CDC şi sunt updatate ori de câte ori este nevoie). Pasagerii sunt sfătuiţi însă să respecte regulile stricte de igienă.

Pe site-ul Universităţii John Hopkins se updatează în timp real evoluţia cazurilor de coronavirus din toată lumea www.arcgis.com. Aşadar puteţi avea informaţii precise despre zonele cele mai afectate şi despre evoluţia cazurilor.

Nutritie si sport

apă

Te-ai gândit vreodată să renunți la apa îmbuteliată? Iată care ar fi argumentele, dar și alternativele

Apa este un element cheie pentru ca organismul uman să funcționeze corect. Funcționarea corectă a organismului depinde de apa pe [...]

Afectiuni

durere

Cum se manifestă crizele de bilă și de ce femeile sunt de două ori mai predispuse să le facă

Litiaza biliară este o afecțiune pe care toată lumea o cunoaște sub numele de pietre la fiere. Criza de bilă [...]

Alimente

scorțișoară

Scorțișoara, utilizări și beneficii pentru organism

Scorțișoara este poate unul dintre cele mai iubite ingredinte din bucătărie, așa că am decis să scriem acest articol pentru [...]