Cum să ai și tu un zâmbet de vedetă

zambet

Toată lumea își dorește un zâmbet de vedetă, însă, nu toată lumea știe cum să îl obțină. Din acest motiv, multe persoane testează tot felul de produse de albire sau paste de dinți care promit o dantură ca în reclame. Trebuie să știi, însă, că un zâmbet perfect nu este ușor de obținut.

Pentru a avea o dantură de invidiat, nu este suficient să ai dinții albi, ci trebuie să te asiguri și că aceștia sunt poziționați corect și că nu au margini neregulate sau alte defecte. De asemenea, marginile gingiei reprezintă un detaliu care influențează aspectul zâmbetului tău. Prin urmare, iată la ce proceduri stomatologice poți apela, pentru a avea o dantură ca-n reclamele la pasta de dinți:

Aparat dentar

Tratamentul ortodontic este unul dintre cele mai populare proceduri dentare. Acesta presupune montarea unui aparat care are rolul de a corecta, progresiv, poziția dinților. Aparatul dentar poate corecta chiar și cele mai complexe defecte dentare, aspect cu atât mai important cu cât, înainte de orice altă procedură estetică, dinții trebuie îndreptați.

Există diferite tipuri de aparate dentare, inclusiv variante estetice, cum ar fi alignerele, aparatul dentar safir sau lingual. 

  • Un aparat aligner este asemănător unei gutiere, și este confecționat dintr-un plastic transparent care poate fi detașat de dinți în timpul meselor. 
  • Aparatul dentar safir este alcătuit din bracketuri transparente, mai puțin vizibile. 
  • Aparatul dentar lingual este un tip de aparat care se montează pe partea din interior a dinților, fiind, practic, invizibil.

Implant dentar

Implantul dentar este recomandat persoanelor care și-au pierdut dinți. Acesta este un dinte artificial care se fixează în os printr-o tijă metalică. Tija este acoperită cu o coroană dentară care imită dintele natural, conform fizionomiei pacientului. Implantul dentar are o durată de viață de peste 30 de ani.

Coroană dentară 

Coroana dentară se utilizează pentru repararea dinților distruși în proporție semnificativă, dar care au rădăcina sănătoasă și nu necesită extracție. Coroana dentară este un înveliș care imită dintele natural și se fixează pe un dinte șlefuit sau pe un pivot dentar. Pivotul dentar este un dispozitiv cu rol de suport care se introduce în canalul radicular și care va fi baza coroanei dentare. 

Cu ajutorul coroanei dentare, se poate crea o punte dentară, atunci când există mai mulți dinți afectați sau absenți. Coroanele dentare se fixează pe dinții sănătoși care se află de o parte și de alta a golului, creând, astfel, un pod sau o punte. 

Obturații fizionomice

Bondingul dentar este o procedură prin care se repară defectele mici întâlnite la nivelul danturii: dinți ciobiți, spațiu gol între dinți, dinți prea scurți sau pătați. Bondingul presupune aplicarea de material compozit (utilizând o culoare apropiată de culoarea naturală a dintelui), și modelarea acestuia. În acest mod, micile imperfecțiuni sunt corectate.

Fațete dentare

Fațetele dentare se află printre cele mai populare tehnici de estetică dentară (fațete dentare Timișoara). Acestea sunt, de fapt, un înveliș pentru exteriorul dinților, adică, pentru partea vizibilă. Fațetele dentare sunt personalizate în funcție de pacient, după realizarea amprentei dentare (mulajul dinților). Fațetele nu numai că ascund imperfecțiunile de structură a dinților, ci îmbunătățesc și culoarea acestora. 

Albire dentară

Albirea dentară este o altă tehnică estetică, destul de populară. Aceasta constă în realizarea de diferite proceduri pentru deschiderea nuanței dinților. Se pot utiliza geluri cu peroxid de hidrogen sau tehnici de albire cu laser. Nuanța dinților poate fi deschisă cu până la 4-5 tonuri, în funcție de tehnologia utilizată. Rezultatele sunt temporare.

Remodelare dentară

Remodelarea dentară constă în corectarea micilor defecte ale dinților, cum ar fi dinți alungiți sau margini neregulate. Remodelarea se face prin șlefuire, însă, se poate combina și cu obturații. 

Reconturare gingivală

Procedura de reconturare gingivală vizează atât gingiile prea retrase, cât și cele prea coborâte și cele cu margini neregulate. Indiferent de situație, aspectul dinților este afectat. Reconturarea gingivală utilizează tehnici chirurgicale de îndepărtare a țesutului în exces sau de îngroșare a țesutului gingival, în cazul gingiilor retrase. 

Așadar, ai la dispoziție multe proceduri care te pot ajuta să obții un zâmbet perfect. Mergi la un consult stomatologic, pentru a afla ce ți se potrivește cel mai bine. Nu uita că menținerea igienei orale este foarte importantă, indiferent de procedura aleasă.

Interventii si terapii

Implanturile subperiostale – o soluție alternativă la implanturile tradiționale

Implanturile subperiostale sunt adesea folosite pentru pacienții care au suferit o resorbție (subțiere) severa a osului maxilar sau mandibular ca [...]

Noutati

(P) Ce beneficii pentru sănătate au algele marine?

Algele marine sunt considerate superaliment, deoarece contin o multime de substante nutritive. Consumate in cantitati mici, vei beneficia de toate [...]

Afectiuni

Un bărbat cu durere severă

Cum îți poți da seama că ai pietre la rinichi. La ce să fii atent

Pietrele la rinichi, numite și calculi renali, nefrolitiază sau urolitiază, sunt depozite dure formate din minerale și săruri care se [...]