5 trucuri pentru a elimina toxinele din ficat. Uite ce recomandă un specialist din străinătate

smootie verde
Photo by Toni Cuenca from Pexels

În perioada izolării la domiciliu, cu siguranță fiecare dintre noi am exagerat cu alimentația: am mâncat la ore târzii tot felul de bunătăți pregătite în casă, am ales mai degrabă produse procesate sau extrem de dulciu, toate astea asezonate cu un pahar de vin sau prosecco.

Ei bine, excesul din această perioadă își poate pune amprenta pe sănătatea noastră, dar mai ales asupra ficatului nostru care trebuie să facă față acumulării de toxine. Nutriționistul Gianluca Mech dezvăluie ce am putea face pentru a ne ajuta organismul după această perioadă de stat acasă.

Consumă ceai verde

Ceaiul verde este considerat a fi benefic pentru sănătatea ficatului, îmbunătățind markerii din sânge. Conține catechină, un antioxidant puternic ce ajută mult funcția hepatică. Este de preferabil să folosim ceai verde în formă naturală și nu extract de ceai verde.

Legume crucifere

”Grupa legumelor crucifere include broccoli, conopida, varza de Bruxelles, varza și kale. Aceste legume reprezintă o sursă majoră de glutați, care declanșează enzimele de curățare a toxinelor din ficat. Consumul de legume crucifere va crește producția de glucozinolat în organism, ceea ce ajută la eliminarea carcinogenelor și a altor toxine”, spune nutriționistul.

Curcuma (turmeric)

Pe lângă faptul că este un condiment extrem de cunoscut, turmericul este folosit în India în scopuri medicinale de secole. Curcumina este ingredientul activ din turmeric și are proprietăți biologice puternice. Acest condiment ajută enzimele care elimină toxinele și conține antioxidanți care repară celulele hepatice. De asemenea, ajută ficatul la detoxifiere, stimulând totodată producția de bilă.

Citrice

În timp ce asigură, de asemenea, necesarul de vitamina C, citricele stimulează ficatul și ajută la sintetizarea toxinelor în substanțe care pot fi absorbite de apă. Grapefruitul este benefic, deoarece conține doi antioxidanți primari: naringina și naringenina. Acestea pot ajuta la protejarea ficatului prin reducerea inflamației și protejarea celulelor hepatice.

Sfecla

Sfecla conține vitamina C și o cantitate importantă de fibre. Acestea din urmă curăță în mod natural sistemul digesiv. Mai mult decât atât, sfecla ajută la curățarea sângelui și poate descompune deșeurile toxice pentru ca acestea să fie excretate mai repede. Stimulează fluxul biliar și activitatea enzimatică.

Ce alte alimente sunt recomandate în detoxifierea organismului și ce sfaturi oferă nutriționistul Gianluca Mech în această perioadă, descoperiți pe AlistMagazine.ro

Citește și: Vârsta exactă la care o persoană are cea mai mare stimă de sine. Când te simți cel mai bine în pielea ta

Timp liber

cuplu

Cele mai atrăgătoare zodii. Nu ai cum să le reziști

Fiecare om, fiecare zodie în parte are anumite caracteristici. De aceea se spune că suntem diferiți și că trebuie să [...]

Interventii si terapii

Tixel

(P) Tixel, aparatul care te scapă de riduri, acnee sau pete pigmentare!

Tixel reprezintă este o terapie de ultimă generație, cea mai performantă în domeniul întineririi structurale. Folosește ablația fracționată, depășind în [...]

Dieta si nutritie

O femeie care se cântărește și are multe alimente sănătoase în jurul ei

Alimente sănătoase de consumat pentru a pierde în greutate, potrivit experților

Dacă încerci să slăbești, s-ar putea să fii tentată să reduci caloriile, dar mâncarea prea puțină îți poate pune sănătatea [...]