Scrub cu cafea, ideal pentru o piele perfectă

scrub cafea
Photo by FreePik.com

Chiar dacă nu ești o împătimită a cafelei, o pungă de cafea tot trebuie să ai în casă pentru atunci când vin la tine musafiri. Îți propunem mai jos câteva idei de scrub, care nu sunt deloc costisitoare, dar care sunt folositoare.

Nu mai arunca zațul de la cafea. Îl poți folosi ca metodă de înfrumusețare pentru a recăpăta textura de odinioară a pielii și pentru a preveni în același timp procesul de îmbătrânire prematură. Cafeaua este bună pentru piele fiindcă are în compoziție o mulțime de antioxidanți care oferă o aspect neted al pielii și care îți vor face în același timp pielea să strălucească.

scrub cu cafea
Photo by FreePik
  • Scrub cu cafea și scorțișoară. Scorțișoara și cafeaua formează echipa perfectă. Au efecte antibacteriene și antifungice, ceea ce nu poate decât să ne bucure având în vedere că le vom folosi pe piele. Tot ce trebuie să faci este să ai la îndemână o jumătate de cană de zaț de cafea, o lingură de scorțișoară pulbere, o treime de cană de zahăr și o treime de cană de ulei de cocos. Amestecă toate aceste ingrediente până se formează o compoziție omogenă și aplică acest scrub la duș. Cu siguranță vei vrea să repeți operațiunea. Clătește cu atenție la final.
  • Uleiurile esențiale de citrice curăță în prufunzimea pielea și țin la distanță bacteriile, dar sunt și un inamic de temut pebtru riduri. Amestecă jumătate de cană de zaț de cafea cu jumătate de cană de ulei de cocos, 2 picături de ulei esențial și un sfert de cană de zahăr. Folosește-l tot la duș: începe aplicarea lui de la picioare, ușor până ajungi la gât. Lasă-l pe piele pentru 15 minute, apoi clătește cu atenție.
  • Atunci când prepari un scrub pentru față trebuie să ai mai multă grijă. Amestecă jumătate de cană de zaț cu o lingură de zahăr brun și o lingură de ulei de măsline. Acest scrub te va ajuta să scapi de pielea moartă de pe față și îți va reda strălucirea tenului.

Indiferent despre ce fel de scrub este vorba, aplică-l pe piele prin mișcări circulare, iar după ce l-ai lăsat să acționeze suficient, clătește cu apă caldă. 

Citește și: Laptele de vacă vs. laptele de capră. Care e mai sănătos

Timp liber

cerere în căsătorie

Locul perfect al cererii în căsătorie în funcție de zodie

Femeile mereu au visat la ziua nunții, sunt preocupate încă de mici de felul în care va arăta rochia lor, [...]

Afectiuni

acnee

Acnee. Care sunt cauzele și cum se tratează?

Boală de piele localizată de obicei la nivelul feței, caracterizată de apariția unei inflamații în zona foliculilor de păr și [...]

Alimente

pepene roșu

Cum alegi corect un pepene roșu și care sunt beneficiile acestuia pentru sănătate

Când spui vară, spui pepene roșu, nu-i așa? Este destul de complicat să nimerești mereu un pepene cu gust însă [...]