Uită de rușine și află ce întrebări trebuie să îi pui ginecologului

dicuție
Imagine de Mentatdgt via Pexels

Inhibițiile nu au ce să caute în cabinerul medicului ginecolog. Deși poate părea ciudat, oricât de bine te-ai înțelege cu medicul și indiferent de cât de mult timp are grijă de sănătatea ta intimă, lasă rușinea deoparte pentru că sănătatea este cea care contează.

Potrivit Cosmopolitan, doi ginecologi contactați de publicație au dezvăluit care sunt întrebările pe care își doresc să le primească de la paciente, iar noi le redăm mai jos:

  • Sunt normale scurgerile vaginale?

„Multe dintre pacientele mele, fie că sunt tinere sau mature, se sperie și cred că orice tip de secreție vaginala reprezintă o boală. Nimic mai fals! Vaginul este asemenea unui aparat de auto-curățare, ceea ce înseamnă că vă produce mereu o cantitate mică de lichid.”

„Acesta poate fi fie transparent, alb sau galben deschis și nu ar trebui să aibă decât un miros ușor. Dacă are un miros puternic sau culoarea se transforma în galben închis ori verde, atunci poate semnifica o problemă”, a clarificat Nicole E. Williams, fondatoarea Institutului de Ginecologie din Chicago.

  • Cum decid ce metodă de contracepție vreau să folosesc?

Dacă vrei să alegi o metodă de contracepție, atunci acesta este un subiect care necesită o discuție cu medicul ginecolog. Este esențial să cunoști toate opțiunile, să întelegi diferențele dintre ele și să alegi metoda care este cea mai potrivită pentru tine și pentru corpul tău.

  • Putem vorbi despre sex?

„Actul sexual și funcția sexuală sunt subiecte importante, dar există multe rușini în jurul lor”, a specificat dr. Gilberg-Lenz. „Nu ai orgasme? Sexul este dureros? Libido-ul e scăzut? Te întrebi dacă poți încerca un anumit act sexual? Discută cu medicul despre asta!”

„Orice femeie merită să-și înțeleagă corpul, să obțină informații bune, să se distreze și să se bucure de sex. Este posibil ca medicul să nu știe răspunsurile la toate întrebările, dar poate că e în măsură să recomande un terapeut specializat în medicina sexuală, care e în măsură să dea explicații pe larg și într-un mod cât mai deschis și liniștitor cu putință.”

  • Vaginul meu arată normal?

Medicii sunt de părere că internetul este cel care furnizează multe dezinformări despre idealul de frumusețe din acest punct de vedere. Ceea ce vor ei să te facă să înțelegi este că fiecare vagin este diferit și că sunt ca niște amprente, de care fiecare în parte trebuie să fie mândră.

Tu ce alte întrebări ai vrea să îi mai adresezi medicului tău ginecolog și nu ai curaj?

P.S: Rușinea nu trebuie să existe în relația ta cu medicul ginecolog.

Timp liber

netflix

Cele mai triste filme de pe Netflix, care te vor face sa plangi in hohote

Tuturor ne plac filmele emoționante, care ne aduc lacrimi în ochi și care ne ajută să ne descărcăm de toată [...]

Sanatate

operatie

100 de ore, 14 medici și 19 operații pro bono

Asociația Zetta a încheiat un maraton de operații pro bono. În luna octombrie 2021, 14 medici împreună cu asistenți, infirmieri și o [...]

Afectiuni

copil

Boala obrajilor pălmuiți. Cauze, simptome, tratament

Boala obrajilor pălmuiți este o afecțiune mai puțin cunoscută, care mai poartă denumirea de eritem infecțios sau a cincea boală [...]