Ce sunt pudrele verzi și care sunt beneficiile lor pentru sănătatea organismului

O pudră verde scoasă cu o lingură dintr-o pungă de plastic
Pudrele verzi sunt un supliment realizat din numeroase ingrediente / Pexels

Suplimentele sunt mereu la modă mai ales pe rețelele sociale, dar nutriționiștii spun că trebuie mai întâi să știi ce sunt pudrele verzi și care sunt beneficiile lor pentru sănătatea organismului ca să îți dai seama dacă ai nevoie de ele cu adevărat.

În ultimii ani pudrele verzi au deevenit disponibile din ce în ce mai des pe rafturile magazinele. Fie că le-ai văzut pe rafturi, prin reclame sau că ai auzit recomandări, încă există controverse în jurul suplimentelor verzi.

Cu afirmațiile că aceste pulberi susțin starea generală de bine, îmbunătățesc imunitatea și au beneficii pentru sănătatea digestivă, sunt șanse mari să crezi că trebuie să le incluzi în dieta zilnică. Dar, în timp ce unele opțiuni pot fi cu siguranță adjuvante pentru aportul general de nutrienți și vin împreună cu beneficii, nu toate opțiunile sunt create în mod egal.

Ai mai jos informațiile necesare pentru a afla mai multe despre ce sunt pudrele verzi, dacă există dovezi care să susțină beneficiile lor, cum să alegi cel mai bun supliment pentru obiectivele tale de sănătate și dacă merită să le incluzi în dieta ta.

Ce sunt de fapt pudrele verzi

Pudrele verzi sunt un supliment realizat din numeroase ingrediente. Cel mai adesea, vei găsi aceste pulberi făcute din verdețuri și alte legume și, de asemenea, pot avea în compoziție probiotice și enzime digestive pentru a le spori beneficiile pentru sănătate. Informațiile despre beneficiile pudrelor verzi pot fi ceva copleșitor, deoarece vei găsi liste care includ zeci de ingrediente, dintre care unele nu sunt deloc familiare.

Unele dintre ingredientele găsite în mod obișnuit în pudrele verzi sunt ciupercile adaptogene, fructele și amestecurile de fibre. Aceste ingrediente suplimentare sunt unul dintre principalii diferențieri de la o pudră la alta. Veți găsi, de asemenea, că unele variante sunt aromate pentru a ajuta la ascunderea gustului de verdeață, în timp ce altele mizează pe caracterul natural al produsului fără arome sau îndulcitori adăugați.

Probabil că nu ești surprinsă să auzi că majoritatea adulților nu mănâncă suficiente legume. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), doar unul din 10 adulți mănâncă suficiente fructe și legume. De fapt, acest deficit în consumul de produse ar putea crește riscul de a dezvolta boli cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă, potrivit raportului CDC. Având în vedere acest lucru, o pudrele verzi pot fi o modalitate convenabilă de a crește aportul de nutrienți găsiți în fructe și legume.

Citește cu atenție eticheta pudrelor verzi

În timp ce informațiile despre suplimente ale unei pudre verzi pot să nu includă fiecare micronutrient găsit în produs, vei vedea frecvent anumiți nutrienți enumerați pe lista de ingrediente. Vitaminele A, C și K sunt trei dintre nutrienții enumerați mai frecvent, iar unele etichete vor include și altele, cum ar fi potasiul, seleniul și altele. În general, pudrele verzi au un conținut scăzut de calorii și conțin cantități concentrate de compuși vegetali cu efecte antioxidante.

Un studiu efectuat pe oameni care consumă pudre verzi a sugerat că proprietățile antioxidante ale lor ar putea juca un rol în reducerea riscului de boli cronice. În plus, aceste suplimente conțin în general cantități notabile de vitamine A și C care au beneficii importante pentru sistemul imunitar. Probioticele găsite în pudrele verzi pot ajuta, de asemenea, sistemul digestiv și susțin imunitatea.

Deși nu este un substitut pentru o dietă completă care include o mulțime de fructe și legume, o pudră verde pare să promoveze bunăstarea prin mai multe mecanisme.

Cum să alegi cea mai bună pudră verde

Cu atât de multe produse disponibile, descifrarea a ceea ce este mai bun pentru tine se reduce la nevoile și preferințele tale personale și există câțiva factori cheie de care trebuie să ții cont atunci când alegi o pudră verde.

Începe prin a te uita la certificări. De exemplu, vei găsi opțiuni fără lactate și soia, altele au alergeni, dar există și tipuri care sunt, de asemenea, testate pentru a confirma panoul de informații despre suplimente.

Decide care sunt obiectivele tale nutriționale. De asemenea, e important să alegi pudra în funcție de ceea ce dorești să obții din suplimente. Toate pudrele verzi vor avea o bază verde care este remarcabilă pentru că oferă beneficii imunitare, iar cele mai multe vor include și probiotice pentru a ajuta sistemul digestiv. Dacă ești în căutarea unui produs cu adaptogeni care ajută la sănătatea mintală, poți alege un supliment care include ingrediente precum ciuperca coama de leu, iar dacă sănătatea ficatului este o prioritate, ciulinul de lapte poate fi ingredientul de care ai nevoie.

În general, caută opțiuni fără zahăr adăugat și una care se potrivește bugetului.

În cele din urmă, alege o opțiune de care te poți bucura în mod regulat. Un produs pe care te forțezi să îl iei poate duce la o utilizare mai puțin consecventă. În schimb, o pudră verde cu un îndulcitor fără zahăr, cum ar fi stevia, sau cu arome poate face produsul mai plăcut și, prin urmare, te poate ajuta să o incluzi în dieta zilnică.

Pudrele verzi pot adăuga cu siguranță valoare aportului tău nutrițional. Aceste suplimente oferă o varietate de vitamine și minerale, precum și antioxidanți și alți compuși care ajută diferite sisteme ale corpului.

Dieta si nutritie

mancare

Sfaturi care să te ajute să previi mâncatul în exces când lucrezi de acasă

Pandemia nu s-a sfârșit, iar cele mai multe companii au ales telemunca, așa că după multe alte aspecte din viață [...]

Sanatate

coronavirus

Persoanele care s-au infectat cu Covid-19, protecție de scurtă durată

Chiar dacă ai fost infectat cu Covid-19, pericolul nu a trecut pentru tine. Deși ai dezvoltat anticorpi, care te vor [...]

Alimente

copil

Alimente care stimulează creierul copiilor

Fiecare părinte își dorește să aibă un copil sănătos, frumos, inteligent, care să se bucure de viață în cel mai [...]