Mituri despre detoxifiere în care nu trebuie să mai crezi

detoxifiere
Imagine de Congerdesign via Pixabay

Curele de detoxifiere sunt la modă, oferă promisiuni care mai de care mai importante, cu rezultate rapide asupra trupului, dar este important de menționat că acestea pot reprezenta adesea un adevărat pericol pentru sănătate.

Este un mit faptul că detoxifierea este o modalitate eficientă de slăbire. Cu siguranță vei scăpa de câteva kilograme, dar acest lucru îți va dezechilibra și organismul în același timp și apoi nu îți va fi deloc ușor să îți păstrezi greutatea.

Tot un mit este și faptul că oferă un restart organismului. Faptul că apelezi la sucuri cu apă și lămâie nu înseamnă că vei avea un organism sănătos. Trebuie să-i oferi organismului nutrienții de care are nevoie printr-o alimentație echilibrată și în acest fel nu vei avea nevoie de nicio licoare magică, dacă putem să spunem așa.

Laxativele nu sunt o modalitate prin care îți cureți organismul. Acestea se folosesc pentru tratarea constipației, așa că trebuie să tragem un semnal de alarmă și să spunem că dacă apelezi la ele pentru a scădea în greutate este considerat că suferi de bulimie și ai nevoie de ajutor specializat.

Cărbunele activ este un alt element devenit popular în diete, deoarece se vorbeşte că ar avea capacitatea de a elimina toxinele din tractul digestiv. Studiile sugerează că în cazul cărbunelui activ, acesta nu ajută la detoxifierea organismului. În plus, în urma consumului de cărbune activ se absorb mai puţini nutrienţi necesari din mâncare şi sucuri.

Pentru o alternativă sănătoasă la curele de detoxifiere, experții recomandă, în loc să adopți o cură strictă de detox doar cu sucuri, să adopți o alimentație sănătoasă, adică să mănânci alimente integrale, neprocesate și nerafinate. Dietă ta trebuie să conțină din plin fructe și legume, cereale integrale și pseudo-cereale hrănitoare, surse de proteine slabe și grăsimi sănătoase, precum uleiul de măsline.

Vrei să slăbești, dar te înfometezi? Nimic mai greșit. Din contră, slăbești fix dacă mănânci! Evident, nu orice, nu oricât și nu oricând. Afl[ din articolul de mai jos informațiile de care ai nevoie:

Familie

bebeluș

Masturbarea la copii: reacția părinților și sfaturile specialiștilor

Deși poate pentru unii părinți poate părea ciudat faptul că un copil la o vârstă fragedă își stimulează organele genitale, [...]

Sanatate

Coronavirus

Covid-19 are noi simptome? Ce spun specialiștii

Febră mare, tuse seacă, respirație îngreunată. Acestea au fost primele simptome anunțate de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind definitorii [...]

Afectiuni

genunchi

Entorsa la genunchi. Ce e de făcut pentru a evita intervenția chirurgicală?

Pandemia a redus spre deloc activitatea fizică, mai ales în cazul sportivilor sau a celor care obișnuiau să meargă, periodic, [...]