De ce se subțiază părul? Cum putem rezolva aceasta problemă?

Diana Baicu, Topline
Diana Baicu, Topline

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu problema subțierii firului de păr, fapt ce duce la un aspect de podoabă capilară rară, dar și la o electrizare frecventă a firului de păr. Diana Baicu, specialist în industria de beauty, Director General al Top Line România, explică din ce cauze apare această problemă frecventă, care sunt greșelile pe care le facem în ritualul de înfrumusețare și dacă există soluții pentru a repara daunele.

În special în timpul anotimpului rece ne confruntăm cu probleme ale firului de păr, precum subțierea, electrizarea ori frizarea acestuia.  Trebuie să facem o diferențiere între rărirea părului cauzată de căderea firelor de păr și cea cauzată de subțierea firelor de păr. Ce facem greșit de se întâmplă acest lucru? Există multe cauze:

  • decolorarea și vopsirea incorectă a părului
  • folosirea instrumentelor pentru coafat necorespunzătoare
  • spălarea agresivă și necorespunzătoare a părului
  • deshidratarea excesivă
  • multe medicamente și tratamente hormonale
  • alimentația nesănătoasă
  • înaintarea în vârstă

Specialistul oferă câteva soluții practice pentru a îndepărta pericolul subțierii firelor de păr, ca să avem un păr mai lung şi mai bogat, și recomandă anumite produse profesionale care și-au dovedit eficacitatea.

Pașii pentru îngrijirea părului astfel încât să evităm subţierea/ruperea lui?

”Este necesar, în primul rând, să spălăm corect părul: masăm scalpul și apoi părul, nu îl frecăm și nu îl ștergem agresiv cu prosopul, ci tamponăm.

Recomand un tratament intensiv pentru păr, tratamentul Joico în 4 pași, odată pe lună, pe care puteți să îl faceți la salon sau acasă. Acest tratament în 4 pasi este un cocktail de aminoacizi și tehnologie inteligentă cu keratină care începe să repare și să întărească firul de păr de la prima aplicare, reduce ruperea părului cu 65% și ajută la refacerea părului fin și deteriorat. Tehnologia SmartRelease incapsulează toate ingredientele într-un lipozom invizibil, un sistem unic de livrare ce oferă eliberare continuă pe păr, protejându-l împotriva daunelor recurente cauzate de coafarea și uzura zilnică.

Produsele conțin ulei de Primrose, o sursă bogată de Omega-6 și acid gamma-linolenic, un acid gras esențial care ajută la hrănirea părului, reface strălucirea, flexibilitatea și manevrabilitatea în timp ce reglează nivelul de nutriție.

Dacă nu aplicăm tratamentul în patru pași o dată la patru spălări, altă opțiune este să aplicăm un șampon care curăță în profunzime de tip Maxi.Wash de la Kevin.Murphy, cu extract de Hamamelis Virginiana (un antiseptic natural cunoscut care ajută la detoxifierea parului și a scalpului), lei de arbore de ceai, extract de cimbru, de frunze de rozmarin organic și de grapefruit.

Diana Baicu, Topline
Diana Baicu, Topline

Ulterior, se poate aplica tratament cu fiole Vitality’s Intensive Aqua Nutriactive, care restructurează și hidratează profund, asigurând strălucire și vitalitate părului cu ajutorul D Pantenol și Ceramida 2, și, după ce am clătit foarte bine, masca pentru păr Intense Hydrating Mask de la Moroccanoil, ce reface părul în profunzime. Acesta conține dimetchione – un silicon care acționează ca un lubrifiant ușor pentru a face suprafața părului să se simtă netedă. Nu lasă reziduuri lipicioase, îmbunătățește și restabilește elasticitatea și rezistența părului poros sau deteriorat.

Un produs nou, revoluționar, este conditionerul de tip leave-in (fără clătire) de la Moroccanoil. Acesta are o formulă ușoară ce reface și protejează părul împotriva ruperii și deteriorării termice. Îmbunătățește manevrabilitatea, hrănește și disciplineaza părul până la 72 de ore. Descură, hidratează, conferă rezistență și protecție termică. Conține ulei de argan, bogat în tocoferoli (vitamina E), acizi grași esențiali și antioxidanți, amestec de super  ingrediente (ulei de floarea soarelui, extracte de quinoa și orz), ce hrănesc și hidratează, având o acțiune antioxidantă, aminoacizi puri: keratina vegetală ce crește elasticitatea și manevrabilitatea. Se aplică după ce am șterg bine părul cu prosopul”, declară Diana Baicu.

Sanatate

anticonceptionale

Efectele anticoncepționalelor. Cum te mai ajută în afară de faptul că te protejează de o sarcină nedorită

Anticoncepționalele conțin o combinație de progesteron și estrogen care are și alte efecte benefice asupra organismului, în afară de faptul [...]

Sanatate

cancer la sân

Minutele care pot face diferența. Caravană naţională de ecografii mamare gratuite continuă

Începând cu 31 iulie, femeile sunt îndemnate să spună Cancel Cancer şi pot beneficia de o consultaţie medicală gratuită în [...]

Nutritie si sport

5 moduri de a avea un stil de viață mai sănătos

Cauți să duci o viață mai sănătoasă, dar nu știi de unde să începi? Iată 5 pași către un stil [...]