Încearcă să porți numai haine de bumbac în timpul pandemiei. Iată care este explicația

Photo by Anna Shvets from Pexels

Spălatul hainelor, dezinfectarea lor este un proces care le preocupă dintotdeauna pe femei. Hainele sunt cele care intră mereu în contact cu diverse suprafețe din afara casei, suprafețe pe care le ating o mulțime de oameni și care au destul de multe bacterii și germeni ce pot transmite boli care să pună sănătatea în pericol.

Curățarea hainelor este un subiect de actualitate și în plină pandemie de COVID-19. Specialiștii au fost interesați să afle care sunt materialele pe care virusul rezistă cel mai mult și au găsit rapid și răspunsul.

Particulele de Coronavirus rezistă mai mult pe hainele din poliester decât pe cele din bumbac. Huffington Post a apelat la mai mulți specialiști care au ajuns la concluzia că perioada de viață a virusului depinde mult de suprafața pe care se află.

Jannette Nesheiwat, medic de familie care a luat parte la studiul publicației mai sus menționate a declarat că virusul rezistă mai mult pe hainele din poliester decât pe materialele din bumbac. Tot ea recomandă ca hainele să fie spălate la temperaturi înalte, cât mai aproape de punctul de fierbere al apei, iar detergentul care se folosește pentru spălare să aibă neapărat clor în compoziție.

Este recomandat în egală măsură să scoți hainele de pe tine imediat ce ai intrat în casă și să nu le porți de două ori

Este recomandat în egală măsură să scoți hainele de pe tine imediat ce ai intrat în casă și să nu le porți de două ori. Trebuie reținut însă că o dezinfectare totală nu este posibilă, dar respectarea câtorva reguli de bază poate diminua riscurile contractării virusului.

Deși epidemia de Coronavirus este încă la început în țara noastră, sunt în continuare multe persoane care nu știu ce măsuri de protecția să-și ia pentru a opri răspândirea acestui virus.

Citește si: Tot ce trebuie să știi despre noul coronavirus

Noutati

Jennifer Haller

Ea este primul om pe care s-a testat vaccinul pentru Coronavirus

Au fost realizate primele teste pe oameni cu vaccinul experimental contra coronavirus. Acestea au avut loc în Statele Unite ale [...]

Sanatate

ochi

Care este cea mai frecventă cauză pentru care ți se zbate ochiul

Superstițiile sunt de cele mai multe ori prima cauză la care se gândește majoritatea oamenilor atunci când se zbate un [...]

Timp liber

revelion

Tradiții și superstiții de Anul Nou. Ce trebuie să faci de Revelion?

O mulțime de tradiții și superstiții sunt legate de trecerea anilor. Ele diferă de la popor la popor, dar în [...]