Cu siguranță și tu ai pățit. Sunt sau nu sigure pentru consum ouăle cu cheaguri de sânge?

ouă
Imagine de Oldmermaid via Pixabay

Dacă și tu ai trecut prin experiența unui ou cu cheag de sânge, atunci trebuie să citești acest articol. Se pare că acest lucru este unul pozitiv și nu negatv cum ar crede majoritatea oamenilor.

Sigur că primul instinct este să arunci imediat oul la gunoi, dar specialiștii susțin că acest gest este unul greșit pentru că aceste ouă sunt sigure pentru consum.

Citește și află ce se întâmplă cu corpul tău dacă mânânci ouă zilnic:

Ce este de fapt sânge din nou

Potrivit specialiştilor, când vasele mici de sânge din ovarul sau oviductul găinii se rup în timpul ouării, apar aceste urme de sânge în ouă. Prezența acestor cheaguri de sânge în ouăle din comerț este mai mică de 1%.

Două cauze posibile sunt culoare oului, cele maronii fiind mai predispuse la apariția acestor pete, dar și vârsta găinii: cele mai bătrâne și cele foarte tinere fac mai des astfel de ouă cu pete de sânge.

Alte explicații sunt legate de factorii de stres și de lipsa de vitamina A și D.

Ouăle cu aceste mici urme de sânge nu sunt fertilizate, deci petele pe care le observi nu sunt embrion, acest lucru este sigur. Teoretic, acestea ar trebui să fie depistate pe linia de ambalare cu ajutorul unei lumini care detectează eventualele anomalii, dar se mai întâmplă să mai și scape și să găsești astfel de ouă pe rafturile magazinelor.

Un lucru este cert. Astfel de ouă sunt sigure pentru consum cu o singură condiție, să fie foarte bine gătite. Medicii susţin că ouăle care conţin aceste mici pete pot fi consumate fără probleme. Însă dacă te deranjează, poţi îndepărta punctul cu vârful unui cuţit.

Oul este un super-aliment deoarece conţine numeroase substanţe nutritive cu rol esenţial în menţinerea stării de sănătate (vitamina A, B2, B5, B6, B12, D, E, K, acid folic, seleniu, fosfor, calciu şi zinc) şi acizi graşi Omega 3 (care au rol important în reducerea inflamaţiilor în organism, cu precădere la nivelul vaselor de sânge şi încheieturilor).

Cu siguranță ai văzut până acum o mulțime de tutoriale care te învață cum să fierbi corect oul, cum să faci cea mai gustoasă omletă, cum să îl prăjești astfel încât să nu îngreuneze prea mult digestia… În articolul de mai jos îți vom arăta azi cum să-l descojești. Rapid. Foarte rapid.

Timp liber

caderea parului

Oprește căderea părului cu aceste 3 alimente. Uită de firele căzute prin casă

Fie că ești bărbat sau femeie, căderea părului este o problemă care dă mari bătăi de cap în ultimul timp. [...]

Sanatate

coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății: Virusul COVID-19 s-ar putea să nu dispară niciodată! HIV nu a dispărut, dar ne-am obișnuit să trăim cu el

O mulțime de teorii au circulat în ultima perioadă despre cum va evolua pandemia de Coronavirus, dacă și cum vor [...]

Sarcina & bebe

păr

E sau nu periculos să te vopsești în sarcină?

„Am sau nu voie să mă vopsesc în sarcină?” este întrebarea care stă pe buzele mai multor viitoare mămici. Cel [...]