Fațetele dentare. Cat costă un zâmbet perfect?

buze

Ne place să zâmbim, pentru că un zâmbet curat și luminos transmite sănătate, încredere, pozitivitate. Știai că un astfel de zâmbet este tipic oamenilor de succes? Scopul nostru, al tuturor, ar trebui să fie acela de a avea un zâmbet frumos. Iar în prezent, acest lucru este realizabil.

Datorită celor mai noi inovații tehnologice din domeniul dentar, este posibil să obții un zâmbet perfect chiar și fără operații invazive. Să aflăm cum!

Fațetele dentare reprezintă o manoperă de cosmetizare estetică a dinților frontali superiori și/sau inferiori cu indicații specifice fiecărui caz în parte. Fațetele sunt utile pentru schimbarea formei, a culorii, lungimii și poziției dinților naturali. Cu ajutorul acestora te poți bucura de dinți mai albi și mai strălucitori decât oricând. Fațetarea dinților este o procedură specifică esteticii dentare, prin care fațetele dentare se aplică pe dinți, rezolvând una sau mai multe probleme de natură estetică, precum: culoarea (dinți pătați, decolorați); spațierea (dinți cu spații mari între ei, strungăreață); alinierea (dinți strâmbi) și forma (dinți sparți, ciobiți).

”Majoritatea cazurilor necesită șlefuirea dinților”

dr. Lorelai Nassar

 „Analiza și, practic, consultația inițială pentru fațetele dentare constau în scanarea intraorală a dinților și realizarea unor poze de diagnostic, pe care medicul le transmite laboratorului de tehnică dentară, unde începe <gândirea> fațetelor, exprimată prin termenul de <wax-up>. Transmiterea acestor detalii în cavitatea bucală se face prin faza de <mock up>, care reprezintă testarea non invazivă (nu afectează ireversibil dintele) a fațetelor, cu un material special numit Luxatemp Star.”, aflăm de la dr. Lorelei Nassar, implantolog cu o vastă experiență.

Astfel, pacientul poate vedea și vizualiza forma și eventuala transformare, de care poate beneficia cu ajutorul fațetelor dentare. „De obicei, majoritatea cazurilor necesită șlefuirea dinților, pentru a asigura un strat suficient de gros al ceramicii, care să permită refacerea corectă a morfologiei și a esteticii dinților. Practic, cu cât șlefuim mai mult din dinți, cu atât efectul estetic este mai intens. Tipul ceramicii și cantitatea de țesut dentar șlefuit se calculează la fiecare pacient în parte. După ce se aprobă această parte de <run trial> al viitoarelor fațete, se trece la șlefuire, scanare și fabricarea fațetelor de către tehnicianul dentar, și apoi cimentarea acestora pe dinți.”, adaugă specialistul.

Timpul necesar al intervenției depinde foarte mult de numărul fațetelor, care poate varia de la 2, la 6, 10 sau chiar 20. Durata de viață a fațetelor este în medie de 5 până la 10 ani.

”O fațetă de EMAX costă 1700, una de ceramică 1500, iar una de compozit 450 de lei

Orice persoană își poate pune fațete? Chiar și la 70 de ani?DA. Oricine poate beneficia de fațete, atâta timp cât se încadrează în indicațiile specifice acestora (dinți fără carii sau plombe prezente, care nu au fost anterior șlefuiți pentru coronă sau alte tratamente stomatologice). În cazul în care există un dinte lipsă în zona frontală, acesta se rezolvă separat, iar dinții vecini se pot cosmetiza cu fațete pentru un efect estetic.”, punctează dr. Nassar.

Care este prețul fațetelor?La Clinica de Implantologie Dr. Nassar, prețul consultației inițiale este 170 lei. Faza de mock up – wax up pleacă de la 200 de lei și poate ajunge la 1000 de lei, dacă vorbim de 20 de fațete dentare. În timp ce o fațetă de EMAX costă 1700, una de ceramică 1500, iar una de compozit 450 de lei.”, completează dr. Lorelei Nassar, medic specialist implantolog în cadrul clinicii.

Sanatate

aniamle de companie

Cele mai frecvente boli transmise de animalele de companie

Animalele de companie sunt ființe necuvântătoare, dar care ajută oamenii să se împlinească, să se simtă iubiți necondiționat, să le [...]

Timp liber

baie

5 idei pentru o seara relaxantă

Seara este, în general, momentul în care organismul tău este într-o stare de tranziție între o zi agitată și plină [...]

Afectiuni

copil

Dr. Brotac: ”Peste 30% dintre copii au probleme posturale!”

Doctorul Cornel Brotac, medic specialist în recuperare medicală, balneologie, medicină alternativă, regenerativă și antiaging, ne vorbește astăzi despre tehnologiile de [...]