Greșeli pe care le faci atunci când folosești șervețele dezinfectante

șervețele umede
Imagine de Christine Sandu via Unsplash

Tot ce conține cuvântul dezinfectant în denumire este la mare căutare acum, mai ales șervețelele dezinfectante care sunt destul de practice și la îndemâna oricui. Trebuie doar să le folosești în mod corect ca să obții rezultatele pe care le vrei, adică suprafețe curate și dezinfectate.

Chiar și cele mai puțin speriate persoane de coronavirus cu siguranță își dezinfectează mai des obiectele sau mâinile decât o făceau înainte. Este foarte bine că se întâmplă acest lucru, dar dacă folosești șervețele umede pentru a realiza această rutină, trebuie să știi că folosirea lor într-un mod greșit înseamnă autosabotare.

Nu este deloc bine să folosești același șervețel dezinfectant pentru mai multe suprafețe. Nu vei face decât să muți bacteriile dintr-o parte în alta, mai ales că cel mai probabil puterea de dezinfectare a acestor produse nu este atât de mare pe cât credem noi.

O altă greșeală majoră este faptul că nu acorzi suficientă importanță etichetei. Da, etichetele produselor sunt plictisitoare, dar pot dezvălui lucruri pe care nu ai de unde să le afli despre produse decât dacă le studiezi puțin. De exemplu, specialiștii atrag atenția asupra faptului că pe eticheta șervețelor umede dezinfectante este specificat în mod sigur cât timp suprafețele trebuie să rămână umede pentru a dezinfecta așa cum trebuie. Tot pe etichetă vei găsi specificat împotriva căror tipuri de microbi sunt eficiente.

Nu trebuie aruncate în toaletă, nu sunt o alternativă pentru hârtia igienică

Nu este deloc plăcut să se înfunde canalizarea sau să refuleze, iar șervețelele umede sunt din ce în ce mai prezente pe lista obiectelor care cauzează acest lucru. Deci acestea nu trebuie aruncate în toaletă, nu sunt o alternativă pentru hârtia igienică.

Șervețelele umede dezinfectante vă pot afecta funcționarea ecranului telefonului. Acestea se pot utiliza pentru a dezinfecta partea din spate a dispozitivului mobil sau carcasa, dar nu ecranul din cauza faptului că substanțele chimice pe care acestea le conțin pot distruge anumite componente ale ecranului.

O altă greșeală majoră legată de șervețelele umede dezinfectante se referă de această dată la felul în care acestea sunt păstrate. În primul rând trebuie să te asiguri de fiecare dată că închizi bine pachetul astfel încât acestea să nu fie expuse la aer. De ce? Pentru că aceste șervețele dezinfectante au de obicei în componență alcool sanitar și dacă sunt expuse la aer acesta se evaporă rapid și nu mai sunt folositoare în niciun fel.

Nu trebuie să le folosești pe suprafețe din lemn pentru că le poate distruge. Cum se explică acest lucru? Lemnul este o suprafață poroasă care absoarbe imediat substanțele din șervețelele dezinfectante și în timp calitatea acestuia va fi afectată sau pot lăsa urme care nu se mai curăță. În mod surprinzător și acest lucru este menționat pe etichetă.

Șervețelele dezinfectante NU se folosesc pe suprafețe care sunt murdare

Șervețelele dezinfectante NU se folosesc pe suprafețe care sunt murdare. Deși poate părea ciudat la prima vedere, curățarea murdăriei nu este același lucru cu dezinfectarea. Mai întâi trebuie îndepărată mizeria și abia mai apoi dezinfectată suprafața.

Cine s-ar fi gândit că șervețelele dezinfectante au dată de expirare. De fapt nu vei găsi pe niciun astfel de produs o dată clară de expirare, dar trebuie menționat că aceste șervețele își pierd proprietățile după 2 ani. Probabil acum te întrebi dacă nu au trecută o dată clară pe pachet atunci cum vei știi dacă mai sunt sau nu bune de folosit? Dacă atunci când le deschizi au un miros mai slab decât de obicei sau se simt ciudat la mână, probabil sunt prea vechi pentru a fi utilizate.

Șervețelele umede dezinfectante NU trebuie folosite pe jucăriile copiilor

Șervețelele umede dezinfectante NU trebuie folosite pe suprafețe precum jucăriile copiilor sau pe bolurile animalelor de companie. Aceastea conțin substanțe chimice pentru a putea dezinfecta, iar dacă jucăriile ajung în gura copiilor atunci și acestea substanțe vor fi ingerate cu ușurință.

Astfel de produse sunt bune pentru a dezinfecta rapid o suprafață, dar nu vor oferi niciodată o dezinfectare în profunzime, deci nu trebuie să ne bazăm prea mult pe efectele lor. Nu sunt suficient de bune pentru a fi folosite ca unic dezinfectant în casă.

Citește și: Te afectează la fel ca jocurile de noroc. Ce se poate întâmpla dacă te uiți foarte mult la seriale

Dieta si nutritie

dieta

Vrei să slăbești, dar nu ai voință? 10 trucuri pentru persoanele leneșe

Știi că trebuie să slăbești, nu mai vrei să te dai bătut în lupta cu kilogramele, dar este dificil să [...]

Afectiuni

(P) Recuperare rapidă post operație hernie de disc! Iată cum!

Ce presupune recuperarea medicală a herniei de disc? Cum poți beneficia de o recuperare rapidă și ce intervenție minim invazivă [...]

People

Simona Tivadar

Dr. Simona Tivadar: ”Nu, carnea roșie nu dă cancer!”

Dr. Simona Tivadar este medic specialist în boli de nutriție și diabet. Într-un interviu oferit Cristinei Stănciulescu, Simona Tivadar vorbește [...]