Te dor genunchii din cauza vremii? Remedii la îndemâna oricui

durere
Imagine de Angelo Esslinger via Pixabay

Imediat ce se schimbă vremea încep durerile de genunchi? Când plouă sau este înnorat încep și durerile pentru tine? Dacă nu există o cauză medicală, atunci nu trebuie să îți faci prea multe griji. Soluții există și sunt la îndemâna oricui.

Află care sunt cele mai populare remedii pentru a scăpa rapid de dureri. Nu te îngrijora, la fel ca tine mai pățesc o mulțime de alți oameni. Există și o legătură între durere și schimbarea vremii și ea se referă la scăderea presiunii atmosferice ce ar putea determinat un răspuns inflamator ca urmare a hiperproducţiei unor markeri specifici.

Chiar dacă nu există o legătură concretă demonstrată de știință, trebuie să știi că există soluții pentru a remedia o astfel de situație neplăcută.

Metode pentru ameliorarea durerilor articulare

Exercițiile de stretching sunt prima variantă pentru tine. Acestea ajută la îmbunătățirea mobilității și la flexibilitatea articulațiilor. Acest tip de întinderi sunt benefice pentru reducerea durerilor musculare, în acest fel sângele se oxigenează așa cum trebuie, dar ele contribuie și la eliminarea stresului și la îmbunătățirea rezistenței la efort.

Alimentele bogate în vitaminele A, D, E și K sau suplimentele sunt un alt remdiu pentru tratarea durerilor articulare, dar aici ai nevoie de sfatul medicului înainte de administrare. Consumă numai alimente care conțin grăsimi sănătoase și care te ajută să absorbi vitaminele din alimentație la capacitate maximă.

Încearcă să elimini pe cât posibil din dieta ta alimente care sunt bogate în zahăr, sucurile carbogazoase, produsele de tip fast-food, prăjelile, mezelurile. Toate acestea nu fac decât să contruibuie în mod semnificativ la acumularea de kilograme în plus, fără alte beneficii asupra organismului tău.

Apelează la terapia cald-rece. Ce înseamnă acest lucru? Fă un duș cu apă caldă, iar mai apoi pune pe articulația care doare gheață înfășurată într-un prosop. Poate funcționează.

Apelează și la unguente care au în compoziție capsaicină. Este o substanță din ardeiul iute care ameliorează inflamația prin intermediul efectului de încălzire.

Citește și: Cum trebuie să fie pantofii pe care îi porți

Familie

bebeluș

Nume de copii interzise. De ce nu sunt permise în anumite țări

Guverne din întreaga lume au aprobat de-a lungul timpului legi care să îi restricționeze pe părinți atunci când își aleg [...]

Noutati

lumen

Zece invenții medicale primesc sprijin pentru lansarea rapidă pe piață

EIT Health a anunțat câștigătorii Headstart, una dintre competițiile sale emblematice în domeniul sănătății. Zece noi start-up-uri din Europa Centrală, [...]

Timp liber

ceas

5 lucruri care te fac să-ți pierzi timpul

Atunci când vine vorba de viața ta profesională, timpul este singura resursă finită de care dispui. O resursă care îți [...]