Te dor genunchii din cauza vremii? Remedii la îndemâna oricui

durere
Imagine de Angelo Esslinger via Pixabay

Imediat ce se schimbă vremea încep durerile de genunchi? Când plouă sau este înnorat încep și durerile pentru tine? Dacă nu există o cauză medicală, atunci nu trebuie să îți faci prea multe griji. Soluții există și sunt la îndemâna oricui.

Află care sunt cele mai populare remedii pentru a scăpa rapid de dureri. Nu te îngrijora, la fel ca tine mai pățesc o mulțime de alți oameni. Există și o legătură între durere și schimbarea vremii și ea se referă la scăderea presiunii atmosferice ce ar putea determinat un răspuns inflamator ca urmare a hiperproducţiei unor markeri specifici.

Chiar dacă nu există o legătură concretă demonstrată de știință, trebuie să știi că există soluții pentru a remedia o astfel de situație neplăcută.

Metode pentru ameliorarea durerilor articulare

Exercițiile de stretching sunt prima variantă pentru tine. Acestea ajută la îmbunătățirea mobilității și la flexibilitatea articulațiilor. Acest tip de întinderi sunt benefice pentru reducerea durerilor musculare, în acest fel sângele se oxigenează așa cum trebuie, dar ele contribuie și la eliminarea stresului și la îmbunătățirea rezistenței la efort.

Alimentele bogate în vitaminele A, D, E și K sau suplimentele sunt un alt remdiu pentru tratarea durerilor articulare, dar aici ai nevoie de sfatul medicului înainte de administrare. Consumă numai alimente care conțin grăsimi sănătoase și care te ajută să absorbi vitaminele din alimentație la capacitate maximă.

Încearcă să elimini pe cât posibil din dieta ta alimente care sunt bogate în zahăr, sucurile carbogazoase, produsele de tip fast-food, prăjelile, mezelurile. Toate acestea nu fac decât să contruibuie în mod semnificativ la acumularea de kilograme în plus, fără alte beneficii asupra organismului tău.

Apelează la terapia cald-rece. Ce înseamnă acest lucru? Fă un duș cu apă caldă, iar mai apoi pune pe articulația care doare gheață înfășurată într-un prosop. Poate funcționează.

Apelează și la unguente care au în compoziție capsaicină. Este o substanță din ardeiul iute care ameliorează inflamația prin intermediul efectului de încălzire.

Citește și: Cum trebuie să fie pantofii pe care îi porți

Timp liber

Astrologie

Cum arată HOROSCOPUL în 2020! Iubire, bani și carieră

Horoscopul din acest an arată faptul că 2020 este un an extraordinar de benefic pentru toate semnele zodiacale. Astrologii prezic [...]

Psihologie

munca acasa

26% dintre români spun că munca de acasă le-a înrăutățit starea emoțională

Majoritatea companiilor au găsit soluții pentru a-și continua activitatea trimițându-i pe angajați acasă. În ultimul an, tot mai mulți români [...]

Alimente

ciocolata

Alimente care te pot ajuta în lupta cu astenia de primăvară

Astenia de primăvară ne poate afecta pe toți, indiferent de vârstă sau de sex. Ai nevoie de multe minerale și [...]