Te dor genunchii din cauza vremii? Remedii la îndemâna oricui

durere
Imagine de Angelo Esslinger via Pixabay

Imediat ce se schimbă vremea încep durerile de genunchi? Când plouă sau este înnorat încep și durerile pentru tine? Dacă nu există o cauză medicală, atunci nu trebuie să îți faci prea multe griji. Soluții există și sunt la îndemâna oricui.

Află care sunt cele mai populare remedii pentru a scăpa rapid de dureri. Nu te îngrijora, la fel ca tine mai pățesc o mulțime de alți oameni. Există și o legătură între durere și schimbarea vremii și ea se referă la scăderea presiunii atmosferice ce ar putea determinat un răspuns inflamator ca urmare a hiperproducţiei unor markeri specifici.

Chiar dacă nu există o legătură concretă demonstrată de știință, trebuie să știi că există soluții pentru a remedia o astfel de situație neplăcută.

Metode pentru ameliorarea durerilor articulare

Exercițiile de stretching sunt prima variantă pentru tine. Acestea ajută la îmbunătățirea mobilității și la flexibilitatea articulațiilor. Acest tip de întinderi sunt benefice pentru reducerea durerilor musculare, în acest fel sângele se oxigenează așa cum trebuie, dar ele contribuie și la eliminarea stresului și la îmbunătățirea rezistenței la efort.

Alimentele bogate în vitaminele A, D, E și K sau suplimentele sunt un alt remdiu pentru tratarea durerilor articulare, dar aici ai nevoie de sfatul medicului înainte de administrare. Consumă numai alimente care conțin grăsimi sănătoase și care te ajută să absorbi vitaminele din alimentație la capacitate maximă.

Încearcă să elimini pe cât posibil din dieta ta alimente care sunt bogate în zahăr, sucurile carbogazoase, produsele de tip fast-food, prăjelile, mezelurile. Toate acestea nu fac decât să contruibuie în mod semnificativ la acumularea de kilograme în plus, fără alte beneficii asupra organismului tău.

Apelează la terapia cald-rece. Ce înseamnă acest lucru? Fă un duș cu apă caldă, iar mai apoi pune pe articulația care doare gheață înfășurată într-un prosop. Poate funcționează.

Apelează și la unguente care au în compoziție capsaicină. Este o substanță din ardeiul iute care ameliorează inflamația prin intermediul efectului de încălzire.

Citește și: Cum trebuie să fie pantofii pe care îi porți

Lifestyle

Ioana Maria Moldovan, dieta cu care a slăbit 5 kilograme în doar câteva săptămâni 

Ioana Maria Moldovan este o femeie foarte frumoasă care recunoaște cu sinceritate că nu a fost niciodată o femeie „șnur”, ci [...]

Lifestyle

păr

Șamponul uscat și secretele utilizării lui. Ce trebuie să știi înainte să îl folosești

Șamponul uscat este un lucru absolut extraordinar, un produs din industria cosmetică pe care femeile îl adoră pur și simplu. [...]

Sanatate

plajă

De la 1 august masca devine obligatori e în spații deschise. Care sunt noile restricții impuse de autorități

Pentru că în țara noastră numărul de cazuri este în continuă creștere de la o zi la alta, autoritățile au [...]