Nu mai găsești măști de protecție? Iată cum le poți face chiar tu acasă

mască de protecție
Captură Youtube

Măștile de protecție sunt la mare căutare în această perioadă și cum stocurile sunt deja epuizate peste tot, oamenii încearcă să găsească cât mai multe soluții pentru a se proteja de COVID-19.

Deși este de la sine înțeles că nu sunt la fel de eficiente ca măștile chirurgicale sau cele cu filtre, oamenii consideră că orice fel de protecție este mai bună decât nimic, așa că au decis să își croiască singuri măști și au găsit rapid îndrumare pe internet.

Măștile confecționate din șervețele, bumbac sau tifon pot fi reutilizate și reprezintă în acest moment o soluție la care apelează mulți oameni.

Vezi mai jos care sunt pașii de urmat pentru a realiza o astfel de mască:

  • Pentru masca de protecție din hârtie nu ai nevoie decât de 2 prosoape de bucătărie din hârtie, un șervețel nazal, hârtie autoadezivă și 4 elastice.

Vezi în filmulețul de mai jos indicațiile pentru a realiza masca pas cu pas:

  • Pentru masca din bumbac sau tifon ai nevoie de 6 straturi de tifon sau 2 de bumbac.

Vezi în filmulețul de mai jos indicațiile pentru a realiza masca pas cu pas:

Spălarea regulată a mâinilor cu apă și săpun timp de 20 de secunde, evitarea atingerii zonei feței și menținerea unui stil de viață sănătos sunt principalele reguli de care trebuie să ții cont atunci când vrei să previi infectarea. Organismul are nevoie de puțină atenție și de respectarea constantă a nevoilor sale pentru a funcționa optim.

Citește și:

https://www.facebook.com/greatdoc.ro/posts/137175104508855?__xts__%5B0%5D=68.ARAAiJ-_SM7OQlEFiZ5FzDymODQnf1kTwszHTeo_XWupUtzCZOxvlRIoXBvbTduhw9_gIFXF0669KBI_Z8icXjP4Dy-x_TiMneF-VRaMT6nfrzV0eQ-DBGCoUOy13qfmvA6LHEh1ME8UqyCfi4NXqQxwaIm9RaGD0XP2g6OV2RTstOLI7P4JQs65J-GPNotMHDc8AfNv-bN-5RqRt5uk9mXjamd4T0HGHX6Z_pnqLHdJCR1JtLgOgEeLijreairtwLN2S01pw7ev3XWeaJLN-wTBZA_aRAeHCSYUWlIuHDupef82IPvoADsKEoWlPFtw72u0CuWH1JB-L0Dkqzn8HV8&__tn__=-R

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alte instituţii internaţionale de sănătate publică menţionează foarte clar că măştile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon nu protejează împotriva infecţiei cu coronavirus. Pentru a proteja eficient împotriva unor infecţii, măştile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale. Ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existenţa unor filtre speciale şi, în acelaşi timp, să permită respiraţia corectă. Materialul din care sunt fabricate măştile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricaţie prezintă o reţea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor şi astfel nu ne protejează eficient împotriva infecţiilor„, precizează Ministerul Sănătăţii.

Dezvoltare personala

Femeile sunt superioare bărbaților, din punct de vedere genetic! Iată ce spun cercetările!

Numite uneori cu gratitudine „sexul frumos”, femeile sunt cel mai adesea considerate „sexul slab” prin comparație cu bărbații. Această mentalitate [...]

Noutati

Copii

Părinții sunt speriați de Coronavirus. Scoatem sau nu copiii afară în această perioadă

Oamenii sunt din ce în ce mai speriați de Coronavirus. Spaima este mare și în țara noastră mai ales că [...]

Alimente

ulei samburi struguri

Uleiul din sâmburi de struguri. Ce beneficii are?

Uleiul din sâmburi de struguri este considerat de mulți medici un superaliment. Extras în urma presării strugurilor, uleiul este un [...]