Trenduri culinare în anul 2020

gastronomie
Photo by pexels.com

Vrei să fii în trend chiar și atunci când ești la restaurant? Sigur că da, ar spune mulți. Cum altfel să ții pasul cu cele mai spectaculoase fotografii culinare de pe rețelele de socializare. Arpacașul, conopida, supa de oase, acestea sunt numai câteva dintre alimentele vedetă ale anului 2020.

Îți prezentăm în continuare care sunt trendurile culinare ale anului, ce e la modă în materie de mâncare, ce e sănătos și mai presus de orice, ce alimente sunt prietenoase cu natura.

Hummusul este un preparat îndrăgit în întreaga lume, dar ca anul acesta parcă nu a fost niciodată. Se pare că popularitatea sa va atinge culmile succesului și pasta de năut va fi reinterpretată astfel încât o poți consuma chiar și la desert, cu gust de negresă sau de unt de arahide.

Noile tendințe vorbesc despre laptele de ovăz

Cu siguranță ai consumat până acum lapte de soia, de migdale sau altceva în loc de clasicul lapte. Se pare însă că noile tendințe vorbesc despre laptele de ovăz. Este considerat una dintre variantele vegetale sănătoase.

Conopida este și anul acesta o legumă iubită și consumată mai mult decât oricând. Mâncărurile de bază de conopidă sunt la mare căutare, ceea ce nu poate decât să ne bucure având în vedere care sunt beneficiile ei pentru organism.

În anul 2020, restaurantele se străduiesc și mai mult să își respecte clienții și să aprecieze eforturile lor pentru a urma un stil de viață sănătos. Astfel, tot mai multe restaurant vor avea în anul 2020 în meniuri preparate care se adaptează ușor unor diete precum keto, fără gluten și așa mai departe.

Arpacașul este și el o surpriză pe lista trendurilor culinare ale anului 2020

Fructul-stea sau carambola este vedeta anului. Acesta este un fruct care arată spectaculos în poze, dar este și foarte aromat și bogat în vitamine. Încearcă-l și nu vei regreta.

Anul 2020 se pare că este dictat de dieta keto. Aceasta este o dietă săracă în carbohidrați, dar care apelează la un consum mare de grăsimi sănătoase. Tot mai mulți oameni o aleg pentru că ajută la o slăbire rapidă și este mult mai ușor de ținut decât alte regimuri alimentare.

Arpacașul este și el o surpriză pe lista trendurilor culinare ale anului 2020. Acesta este asociat cu coliva încă de pe vremea bunicilor, dar subtanțele nutritive pe care le conține l-au făcut să renască și să le stârnească interesul marilor bucătari.

Supa de oase câștigă și ea teren în 2020 pentru că este anul în care oamenii vor să utilizeze tot ce se poate în ceea ce privește alimentele. Oasele, care sunt cel mai adesea aruncate la gunoi, sunt acum transformate în supe care se folosesc ca bază pentru mâncăruri și care oferă gusturi nebănuite preparatelor.

Tu ce comanzi de obicei la restaurant? Ca să rămâi în tendințe, ghidează-te după cele menționate mai sus.

Citește și: Plante care purifică aerul din casă și te ajută să te relaxezi

Sport

abdomen plat

Nu mai visa la abdomenul perfect. Iată ce trebuie să faci ca să îl obții

Problema hidratării și a alimentației Burtica sau colăceii sunt probleme veșnice ale femeilor. Un abdomen plat, cu pătrățele este idealul, [...]

Alimente

pepene roșu

Cum alegi corect un pepene roșu și care sunt beneficiile acestuia pentru sănătate

Când spui vară, spui pepene roșu, nu-i așa? Este destul de complicat să nimerești mereu un pepene cu gust însă [...]

Timp liber

valentine's day

Valentine’s Day. Cum a apărut și când a fost sărbătorită prima dată Ziua Îndrăgostiților?

Ziua Îndrăgostiților este un prilej bun de a sărbători dragostea în fiecare an. Cuplurile de îndrăgostiți se folosesc de această [...]