Ce impact are pandemia asupra sănătății mintale? 3 sfaturi utile de la specialiști

barbat
Photo by Kelvin Valerio from Pexels

Pandemia de Covid-19 a schimbat rapid modul în care trăim, lucrăm și socializăm. A adus cu sine noi presiuni și stres asupra tuturor. Ce impact are criza de Coronavirus asupra vieții noastre și a forței de muncă? 

Profesioniștii din domeniul sănătății mintale discută despre cum ar trebui să ne adaptăm rutina zilnică în această perioadă. Fără măsuri dedicate, riscul de a ne fi afectată starea emoțională și mentală este destul de mare.

Adaptarea pe timpul pandemie e necesară, susțin toți specialiștii în domeniul sănătății mintale. Ce au observat aceștia e faptul că unii oamenii devin mai creativi în condițiile actuale. Ajung la ceilalți și manifestă bunătate față de cei mai vulnerabili. 

3 sfaturi pentru a-ți proteja mintea

1. Stabilește-ți o rutină zilnică

Chiar dacă nu mai mergi la birou și lucrezi doar de acasă, iar pentru cumpărături ieși din locuință doar o dată la câteva zile, e important să îți faci un program. Ora de trezire, mesele principale ale zilei, programul de lucru, cel de relaxare sau de petrecut cu familia, ar trebui să se regăsească în această rutină. Stabilește intervale orare pentru fiecare din aceste activități. Chiar dacă nu le respecți 100%, pune-le în agendă și încearcă să nu te abați prea mult de la program ele.

abdomen plat
2. Construiește-ți rezerve fizice și emoționale

Cel mai ușor faci asta prin exerciții fizice, somn, alimentație bună și hidratare. Nu fi tentat să te culci pe o urecehe, crezând că, dacă stai acasă, alimentația și condiția fizică vor fi în parametrii normali. Nu se va întâmpla asta, dacă nu și faci ceva în această privință. Dacă nu îți stabilești rutina zilnică despre care vorbeam ceva mai devreme, s-ar putea să treacă zilele stând pe canapea. Asta nu îți va face deloc bine iar sănătatea ta mentală ar putea fi afectată.

3. Rămâi conectat

Distanțarea socială nu înseamnă că nu poți rămâne în contact cu cei apropiați ție sau cu colegii de muncă. Tehnologia îți permite să faci video call-uri, sau măcar să-i suni pe cei alături de care ai vrea să petreci timp, dar nu poți din cauza măsurilor impuse pentru combarea Covid-19

Mai multe sfaturi despre cum să-ți protejezi mintea în această perioadă găsiți pe constantips.ro

Citește și: Cărțile de colorat pentru adulți și beneficiile lor. Creioanele colorate te pot scăpa de griji și stres

Noutati

Interviu cu renumitul medic și cercetător Felician Stăncioiu: ”Există un potențial extraordinar în utilizarea celulelor stem”

Celulele stem recoltate la nastere din sangele si cordonul ombilical reprezintă o zonă de mare interes în medicina actuală datorită [...]

Noutati

creier

Exerciții pentru memorie, concentrare și sănătatea creierului. eBook. Descarcă-l GRATUIT

„Brain Workout. Exerciții pentru memorie, concentrare și sănătatea creierului” este un eBook lansat de clinica Neuroaxis pentru cei care-și doresc [...]

Travel

cele mai populare paste

Cele mai populare 10 paste din lume

De câte ori spui Italia, te gândești, automat, la pizza și paste, pentru că gastronomia italiană este faimoasă în toată [...]