Cărțile de colorat pentru adulți și beneficiile lor. Creioanele colorate te pot scăpa de griji și stres

carte de colorat
Imagine de A_Different_Perspective via Pixabay

Cărțile de colorat sunt adesea asociate cu perioada copilăriei, dar în ultimii ani acestea sunt adresate și adulților pentru că se pare că au rol terapeutic, iar faptul că te poate elibera la un moment dat de stres, le-a făcut să fie la modă și destul de populare, mai ales în rândul persoanelor care se confruntă cu o rutină zilnică sau lucrează mereu sub presiunea timpului.

Pentru a se elibera și a se concentra pe altceva, oamenii au apelat la cărțile de colorat antistres și mulți spun că este destul de interesant chiar și la maturitate să te joci cu nuanțele culorilor sau cu planșe ce îmbină forme diverse.

Specialiștii spun că astfel de cărți au beneficii semnificative atât la nivel fizic cât și emoțional. Se pare că pe măsură ce te concentrezi pe imagine, stresul și emoțiile negative vor dispărea, iar buna dispoziție va pune din nou stăpânire pe tine.

Iată care sunt principalele beneficii ale cărților de colorat asupra adulților:

  • Cărțile de colorat pentru adulți elimină stresul. Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că atunci când colorezi creierul se relaxează, iar factorii de stres sau de îngrijorare sunt pur și simplu eliminați. Tot cărțile de colorat stimulează și activează acea partea a creierului care susține creativitatea și relaxează amigdala, centrul fricii din creier.
  • Coloratul te poate ajuta să scapi foarte ușor de cearcăne. Cum? Încearcă să uiți de tabletă sau telefon înainte de somn și să le înlocuiești cu o carte de colorat. În acest fel nu te vei mai expune la lumina albastră a ecranelor. Studiile au demonstrat că persoanele care folosesc astfel de dispozitive înainte de culcare se odihnesc mult mai puțin și mai prost decât o fac cei care nu le utilizează atât de mult.
  • Astfel de cărți te ajută să treci peste traumele psihice și să dai frâu liber artistului din tine. Persoanele care reușesc să controleze modul în care reacționeză la traume sunt de obicei și cele care vor trece mai ușor peste perioadele dificile și își vor reveni mult mai ușor, fără să se lase acaparate de tristețe și griji.
  • Cărțile de colorat pentru adulți sunt de fapt un exercițiu al minții. Stimulează în același timp creativitatea și gândirea logică și te lasă să explorezi și să experimentezi fără să te temi de consecințe sau de eșec. Când alegi nuanțele folosești gândirea logică, iar când le îmbini dai frâu liber creativității.
  • Un studiu realizat de San Francisco State University a demonstrat că oamenii care colorează în mod regulat sunt mai creativi la serviciu, sar mai repede în ajutor atunci când ceilalți au o problemă, lucrează mult mai frumos în echipă.
  • Coloratul te poate scăpa de teama de a lua o decizie. Cum s-a ajuns aici? De fiecare dată când trebuie să cumperi ceva devii extrem de agitat și de nervos pentru că există prea multe opțiuni și nu știi care este cea mai bună pentru tine. Pentru a lăsa stresul la o parte, ia o astfel de carte de colorat și va trebui să faci doar două alegeri: ce pagină și cu ce culoare vei desena.
  • Coloratul te va ajuta să îți păstrezi dexteritatea care se diminuează pe zi ce trece odată cu înaintarea în vârstă.
  • Pentru că este o activitate care a devenit din ce în ce mai populară, colorarea cărților te poate ajuta să îți faci prieteni noi. Este o ocazie numai bună să interacționezi cu alți oameni, să devii mai activ din punct de vedere social. Este o activitate de luat în seamă mai ales de către persoanele care suferă de anxietate socială pentru că le oferă ocazia să cunoască oameni față de care nu trebuie să se simtă stânjenite sau să le fie teamă că au spus ceva greșit.

Prieteni noi, relaxare, eliberare, toate acestea numai cu ajutorul cărților de colorat. Nu uita că indiferent de vârstă, sufletul trebuie să fie mereu tânăr și curat.

Sanatate

izolare

Cine are cel mai multe de suferit din cauza COVID-19. Pe plan psihic ei sunt cei mai afectați

Criza coronavirusului face victime în întreaga lume. Oamenii sunt speriați și panicați de situația în care se află. Unii se [...]

Afectiuni

infertilitate

21 posibile cauze ale infertilității. Iată ce trebuie să știi!

Infertilitatea se definește ca încercarea nereușită de a rămâne gravidă timp de cel puțin un an (cu încercări frecvente). Pot [...]

Afectiuni

Hidratare

Ce este retenția de apă și cum o combatem?

Liliana Soare, consilier în îngrijire facială ne oferă astăzi o serie de tips-uri rapide care ne pot ajuta să combatem [...]