Cum poate ameliora ceaiul anxietatea: care sunt cele mai bune băuturi pentru combaterea stresului

O cană de ceai pusă peste niște cărți
Uneori, ritualul unei cești de ceai este suficient pentru a-ți calma nervii, dar există unele tipuri de ceai care pot calma cu adevărat anxietatea / Pexels

Multe ceaiuri conțin ingrediente din plante care au fost folosite de multă vreme pentru a ajuta oamenii să se relaxeze. Află mai multe despre cum poate ameliora ceaiul anxietatea și care sunt cele mai bune pentru a combate stresul.

Uneori, ritualul unei cești de ceai este suficient pentru a-ți calma nervii, dar există unele tipuri de ceai care pot calma cu adevărat anxietatea. Există mai multe moduri în care bea o ceașcă de ceai poate reduce anxietatea.

Cum poate ameliora ceaiul anxietatea

Multe ceaiuri conțin ingrediente din plante care au fost folosite de multă vreme pentru a ajuta oamenii să se relaxeze. Chiar și procesul simplu de preparare a ceaiului poate fi calmant. Dacă îl tratezi ca pe un ritual atent, îți poate oferi un moment de pauză.

Ceaiul poate ajuta, de asemenea, la reducerea anxietății datorită aromoterapiei vechi. Înainte de a bea și pe tot parcursul experienței cu ceaiul, inhalează aroma lui. Dacă ai nevoie de un ceai anti-anxietate, iată cele mai bune opțiuni.

Mentă

Există dovezi că menta a fost folosită în scopuri medicinale în Grecia antică, Roma și Egipt. Nu este de mirare că este încă un remediu popular pentru afecțiunile stomacale, durerile de cap și stres.

Chiar dacă există o tradiție lungă de utilizare a mentei, de fapt nu există prea multe cercetări despre beneficiile ei.

Un studiu din 2019 a analizat efectul inhalării esenței de mentă asupra pacienților cărora li s-a administrat un cateter intravenos. Cercetătorii susțin că aromaterapia stimulează sistemul nervos să crească endorfinele și să scadă cortizolul.

Cum ar putea ajuta ceaiul de mentă: poate reduce durerea, stresul și anxietatea.

Muşeţel

Fiecare dintre noi știe că puțin ceai de mușețel este secretul liniștitor pentru a reduce stresul. Studiile sugerează că ceaiul de mușețel ar putea ajuta la ameliorarea tulburării de anxietate generalizată. Cantitățile mici utilizate în ceai sunt de așteptat să fie sigure, dar persoanele care iau anumite medicamente precum warfarina sau ciclosporina ar trebui să fie conștienți de potențialele interacțiuni.

Oamenii de știință cred că apigenina, un flavonoid din mușețel, poate avea efecte anti-anxietate.

Cum ar putea ajuta: poate avea efect sedativ ușor, anti-anxietate.

Lavandă

De la loțiuni pentru copii până la latte, lavanda are o reputație larg răspândită pentru calmarea nervilor. Consumul de lavandă pe cale orală, prin suplimente, sau prin masaj s-a dovedit, de asemenea, eficient în reducerea anxietății. Cu toate acestea, cercetătorii care au făcut studii pe lavandă recunosc că calitatea informațiilor este scăzută și prezintă risc de părtinire.

Cum ar putea ajuta: poate reduce anxietatea și tensiunea arterială.

Roinița

Ronița sau Melissa officinalis este folosită medicinal de peste 2000 de ani. Într-un studiu din 2020 pe șoareci, oamenii de știință au descoperit că balsamul de lămâie are proprietăți anti-anxietate și antidepresive și a arătat semne de prevenire a stresului oxidativ și a morții celulare.

Cum ar putea ajuta: poate avea efect anti-anxietate, anti-depresiv; poate preveni stresul oxidativ; poate scădea nivelul de cortizol; poate îmbunătăți memoria.

Floarea pasiunii

Americanii indigeni foloseau în mod tradițional floarea pasiunii ca sedativ. Acum este promovat pentru anxietate, somn, durere, simptome de menopauză și tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Pasiflora nu a fost studiată pe larg, dar există unele indicii că ar putea reduce anxietatea înainte de operații și proceduri stomatologice.

Pasiflora nu trebuie utilizată în timpul sarcinii. Este sigură în doze de până la 800 mg pe zi, dar poate provoca reacții adverse precum somnolență, confuzie și mișcare necoordonată.

Cum ar putea ajuta: poate reduce anxietatea, insomnia, stresul și depresia.

Ceai verde

Ceaiul verde nu mai este un secret. Beneficiile sale pentru sănătate au fost examinate amănunțit. Dar poate exista un secret atunci când vine vorba de ceaiul verde și de anxietate.

În 2017, două studii au analizat impactul ceaiului verde cu mai puțină cofeină. Într-una, oamenii de știință sugerează că teanina, un aminoacid din ceaiul verde, scade stresul, dar efectul este blocat de cofeină. Într-un studiu mic, 20 de studenți au primit ceai verde cu cofeină mai scăzută. Simptomele de stres au fost mai scăzute în grupul de testare și răspunsul lor la stres a fost suprimat în comparație cu grupul placebo.

Cum ar putea ajuta: poate reduce stresul, poate îmbunătăți calitatea somnului, poate reduce oboseala.

Curcuma

Turmericul are o istorie lungă în medicina tradițională. Rizomul (rădăcină) colorat este folosit ca condiment pentru gătit și ca medicament pe bază de plante.

Proprietățile curative ale turmericului constau în faptul că este sursa majoră de polifenol curcumină, care este atât antioxidant, cât și antiinflamator.

Consumul ceaiului de turmeric sau a unui latte cu turmeric este o modalitate de a culege toate beneficiile lui. Într-un studiu pe 30 de participanți, un supliment de curcumină a scăzut anxietatea.

Într-un alt studiu, cercetătorii spun că o deficiență alimentară de DHA este legată de anxietate, iar curcumina promovează producția de DHA. Ei au demonstrat acest lucru arătând comportamente de anxietate reduse cu curcumina la rozătoare.

Cum ar putea ajuta: poate funcționa ca antioxidant, antiinflamator, anti-anxietate; poate promova producția de DHA.

Noutati

Cele mai importante noutăți în prevenția și tratamentul gonartrozei, explicate de medicul ortoped

Gonartroza a devenit o afecțiune des întâlnită în cabinetele medicilor ortopezi din țara noastră, din ce în ce mai multe [...]

Noutati

Dr. Andrei Tudor Rogoz - AlistMagazine.ro

Cât de sigur e să ne vaccinăm? Dr. Andrei Tudor Rogoz răspunde

Teoriile despre vaccinarea împotriva Covid-19 sunt într-o continuă dezbatere: dacă unii spun că vaccinul este 100% sigur și nu are [...]

Noutati

maini cu manusi

Un studiu recent a dezvăluit cât rezistă de fapt în aer Coronavirusul

De luni bune, mai bine de trei, oamenii de știință se străduiesc cu toate forțele să găsească un remediu pentru [...]