Majoritatea femeilor se confruntă cu mai multe probleme de sănătate după naștere, cum ar fi: stresul, depresia și malnutriția, care este o problemă comună în rândul mamelor care au născut recent. În timpul sarcinii, organismul are nevoie de o cantitate mai mare de vitamine și minerale, a nu consuma suficiente alimente nutritive sau a nu lua suplimente poate duce, după naștere, la malnutriție.
Femeile ar trebui să se concentreze, după naștere, și la a recupera deficitul de minerale și vitamine, limitând astfel riscul oricăror probleme de sănătate, dar și pentru a ”alimenta” continuu organismul cu substanțe nutritive pe care organismul le-a pierdut în timpul sarcinii, dar pe care le pierde constant prin alăptare. Mai jos este lista cu cele mai importante vitamine pentru o mamă, pe care ar trebui să le ia din alimente sau din suplimente, după naștere:
Cunoscut și sub denumirea de acid folic, pe care orice femeie însărcinată îl ia în timpul sarcinii pentru o dezvoltare sănătoasă a sistemului nervos la făt. Este foarte important să continuați să luați acid folic și după nașterea copilului, deoarece ajută foarte mult la reducerea depresiei și schimbărilor de dispoziție postpartum.
Căderea părului este o problemă comună la proaspetele mămici, iar deficiența de vitamina A este cea care este responsabilă pentru această problemă. Administrarea suplimentelor de vitamina A vă ajuta să preveniți căderea părului și, în același timp, să restabiliți și elasticitatea pielii.
După naștere, femeile au un sistem imunitar slăbit, iar administrarea suplimentelor de vitamina C le pot ajuta la stimularea sistemului imunitar atât pentru ele, cât și pentru copil, în cazul în care bebelușul este hrănit în mod natural cu lapte matern.
Nivelurile de calciu ale organismului scad semnificativ în timpul sarcinii, ceea ce face ca femeile să aibă durerile osoase după naștere. Administrarea suplimentelor de vitamina D și calciu ajută la consolidarea din nou a oaselor.