Filme și seriale pe care le poți vedea GRATUIT pe Netflix

netflix
Imagine de Jade87 via Pixabay

Netflix a pus la dispoziția profesorilor și a elevilor care stau acasă în această perioadă, o serie de filme și seriale documentare care pot fi urmărite în mod gratuit pe canalul YouTube Netflix SUA.

Momentan, aceste documentare sunt disponibile numai în limba engleză, dar vor beneficia și de subtitrări inclusiv în limba română.

Lista filmelor și serialelor care pot fi urmărite gratuit

Al 13-lea amendament – film

Titlul extraordinarului și electrizantului documentar al Avei DuVernay se referă la al 13-lea amendament din Constituție, care spune că „Pe teritoriul Statelor Unite nu va exista niciun fel de sclavie sau servitute involuntară, cu excepția pedepsei în urma unei infracțiuni pentru care acuzatul a fost condamnat în mod corect.” Evoluția celei de-a doua clauze preliminare spre ororile criminalizării în masă și spre extinderea industriei încarcerării americane este prezentată de către DuVernay cu o claritate uimitoare. Printr-o combinație intensă de materiale filmografice din arhivă și mărturii de la o mulțime impresionantă de activiști, politicieni, istorici și foști deținuți, atât bărbați cât și femei, DuVernay creează o lucrare de sinteză istorică grandioasă.

Abstract: Arta designului – serial – sezonul 1

Abstract: Arta designului te poartă dincolo de tipare și intră pe teritoriul artei, științei și filosofiei designului. Serialul pătrunde în mințile celor mai reprezentativi designeri ai lumii, prezentându-i pe cei mai mari vizionari ai diverselor discipline, ale căror lucrări ne modelează cultura și viitorul.

Bebeluși – serial

Filmat pe parcursul a trei ani, Bebeluși este un serial extraordinar care explorează miracolul primului an de viață cu ajutorul activității de pionierat depuse de oameni de știință de top din întreaga lume. Acesta examinează călătoria parcursă de fiecare om de la naștere până la primii pași. Documentarul urmărește aventurile extraordinare trăite de 15 familii de diferite naționalități și folosește cele mai noi descoperiri ale unor eminenți oameni de știință, care ne dezvăluie experiențele lor personale legate de munca de explorare a minții bebelușilor.

Prin intermediul serialului, suntem martori la nesiguranța plină de entuziasm a experienței de părinte și explorăm fiecare etapă importantă a dezvoltării bebelușilor: de la crearea legăturii dintre bebeluși și părinții lor la hrănire, de la primul somn neîntrerupt de noapte la mersul de-a bușilea, de la rostirea primelor cuvinte la descoperirea lumii înconjurătoare și până la primii pași.

Chasing Coral – film

Chasing Coral explorează dorințele și înțelepciunea unui producător publicitar, unui auto-proclamat tocilar care se ocupă de corali, unor proiectanți de aparate de fotografiat și biologi marini de renume, pe măsură ce inventează prima cameră cu înregistrare secvențială cu ajutorul căreia să imortalizeze procesul de decolorare a coralilor. Din păcate, efortul nu este deloc simplu și echipa luptă cu tenacitate împotriva defecțiunilor tehnice și forțelor naturii în căutarea lânii de aur: documentarul despre transformarea incontestabilă și tragică de sub valuri. Cu fotografii uimitoare, suspans și emoții extraordinare, Chasing Coral este o revelație dramatică, pe care publicul o va urmări cu tot mai mult entuziasm.

Pe înțelesul tuturor – serial – selecție de episoade

Realizat în parteneriat cu Vox Entertainment, serialul abordează o gamă largă de subiecte, încercând să răspundă la întrebări precum ce, cine, când, unde și de ce. Fiecare episod va explora câte un subiect de actualitate, atingând aspecte legate de politică, știință, istorie și cultura pop, prezentând interviuri cu experți cu autoritate din domeniile respective.

Cursa pentru Congres – film

Cursa pentru Congres prezintă poveștile a patru femei de excepție care, pornind de jos, își desfășoară campaniile împotriva unor contracandidați puternici. Documentarul oferă o perspectivă captivantă și motivațională asupra alegerilor intermediare din 2018, care au înclinat balanța puterii. Atunci când familia ei a fost lovită de tragedie în timpul crizei financiare, Alexandria Ocasio-Cortez, născută în Bronx, a fost nevoită să lucreze ca barmaniță, în două schimburi, pentru a-și salva casa de la executare silită. După ce pierde o persoană dragă din cauza unei afecțiuni medicale care ar fi putut fi prevenită, Amy Vilela nu a știut cum să-și canalizeze furia resimțită față de sistemul de sănătate defectuos din America. Cori Bush, asistentă și pastor, a simțit impulsul de a ieși în stradă atunci când, în urma uciderii de către poliție a unui bărbat de culoare neînarmat, în cartierul ei au apărut proteste și tancuri. Paula Jean Swearengin, fiica unui miner, se săturase să-și vadă prietenii și familia suferind din cauza efectelor industriei miniere asupra mediului.

Citește și: Dormi sau nu cu șosete în picioare? Iată de ce e bine să o faci chiar din seara asta

Planeta noastră – serial

Narat de Sir David Attenborough, acest serial în opt părți creat de aceeași echipă care a lucrat și la serialului multipremiat Planeta Pământ explorează prețioasele și unicele minuni ale naturii. Produs în parteneriat cu World Wildlife Fund, Planeta noastră combină imagini uimitoare și tehnologie de ultimă oră cu priveliști extraordinare ale unor locuri sălbatice filmate pentru prima dată și ale animalelor ce populează aceste ținuturi. Acest proiect ambițios s-a desfășurat pe parcursul a patru ani și a fost filmat în 50 de țări și pe 7 continente, fiind rezultatul muncii unei echipe de peste 600 de persoane. Documentarul a adunat mai mult de 3500 de zile de filmare, care evidențiază diversitatea extraordinară a habitatelor din întreaga lume, de la sălbăticia meleagurilor izolate ale Polului Nord, la adâncurile misterioase ale oceanelor și până la vastele ținuturi africane și junglele luxuriante ale Americii de Sud.

Ciclul progresului – scurtmetraj

Într-un sat din afara orașului Delhi, India, femeile pornesc o revoluție mută, luptând împotriva stigmatului înrădăcinat asociat cu menstruația. Ciclul progresului, documentarul de scurtmetraj în regia lui Rayka Zehtabchi, este povestea lor. Vreme de mai multe generații, aceste femei nu au avut acces la absorbante, fapt care a dus la probleme de sănătate și la situația în care multe fete au lipsit sau au renunțat complet la școală. Însă, atunci când o mașină pentru fabricarea de absorbante igienice este instalată în satul lor, femeile învață să producă și să vândă absorbante, dând astfel curaj și celorlalte femei din comunitate. Ele își numesc brandul „FLY”, pentru că vor ca femeile să poată „zbura”. Zborul lor este susținut, în parte, de munca unor eleve de liceu din cealaltă parte a lumii, din California, care au strâns banii pentru mașină și au pus bazele organizației nonprofit „The Pad Project”.

Căștile albe – scurtmetraj

Acțiunea acestui scurtmetraj documentar original Netflix se desfășoară în Aleppo (Siria) și în Turcia, la începutul anului 2016. În contextul intensificării violențelor, Căștile albe urmărește trei voluntari ai unei echipe de salvare, care riscă totul pentru a-i salva pe civilii afectați de război, fiind măcinați în același timp de grija că cei dragi sunt în pericol. Emoționant și copleșitor, Căștile albe, regizat de nominalizatul la Oscar Orlando von Einsiedel și de producătorul Joanna Natasegara, este atât o reprezentare a realităților înfiorătoare ale vieții sirienilor de rând rămași în țară, cât și o lecție de modestie despre puterea spiritului uman.

Zion – scurtmetraj

Documentarul Zion prezintă emoționantul portret al lui Zion Clark, un tânăr luptător de performanță care s-a născut fără picioare și a fost crescut de asistenți maternali. Depășirea limitelor fizice a acționat ca o terapie asupra lui și i-a dat sentimentul de apartenență la o familie. Copilăria sa a însemnat un lung șir de asistenți maternali, iar singurul lucru constant a fost wrestlingul. Acest scurtmetraj documentar original Netflix este regizat de Floyd Russ.

Citește și: Te afectează la fel ca jocurile de noroc. Ce se poate întâmpla dacă te uiți foarte mult la seriale

Afectiuni

durere

Vulvodinia, ce este și cum poți ameliora simptomele ei

„Vulvo” înseamnă vulvă, iar „dynie” înseamnă durere, ceea ce înseamnă că vulvodinia se manifestă printr-o durere a vulvei. Află din [...]

Sarcina & bebe

avort

Avortul spontan: cauze și simptome. Vindecarea emoțională este cea mai grea

Avortul este pierderea spontană a sarcinii înainte de săptămâna 20. Deși în statistici este trecut că aproximativ 10-20% din sarcini [...]

Alimente

scorțișoară

Scorțișoara – 10 beneficii pentru sănătate

Scorțișoara este un condiment care ne face viața mai frumoasă și vara, dar mai ales iarna, în preajma sărbătorilor de [...]