Dormi sau nu cu șosete în picioare? Iată de ce e bine să o faci chiar din seara asta

somn
Imagine via pexels.com

Sunt oameni care dorm cu șosete în picioare de când se știu, iar alții care nici măcar nu suportă șosetele la somn. Părerile sunt împărțite chiar și în privința acestui banal obicei, dar promitem că din acest articol vei afla de ce e bine să adopți această rutină. Chiar și oamenii de știință susțin că trebuie să porți soșete călduroase atunci când vrei să dormi.

Cotroversa legată de acest obicei a fost dezbătută ani la rând, dar se pare că specialiștii ne ajută și de această dată și ne fac o recomandare.

Potrivit oamenilor de știință, simplul fapt că îți încălzești picioarele reci produce vasodilatația, adică dilatarea vaselor de sânge, lucru care nu face decât să transmită informația la creier și să îi comunice că este timpul de mers la culcare. După ce vasele de sânge se dilată, căldura ajunge în tot corpul și îi indică este pregătit pentru un somn odihnitor, de calitate.

Există numai avantaje dacă porți șosete la somn: vei avea parte de mult mai puține nopți cu insomnii și vei adormi mult mai repede.

Numărul necesar de ore de somn se schimbă de-a lungul vieții. Acesta este motivul pentru care există un „ghid” universal acceptat de oamenii de știință și doctori pentru a te asigura că te-ai odihnit îndeajuns. 

În cazul în care nu ești convins, există și un studiu care a fost publicat în „Internațional Weekly Journal of Science”, iar el spune că dacă mergi la culcare cu șosetele în picioare, acest lucru te ajută să adormi cu 15 minute mai repede decât în mod normal, scrie rd.com. Purtarea șosetelor călduroase în pat este, de asemenea, utilă în mai multe privințe: e de ajutor când ai bufeuri, îmbunătățește aspectul picioarelor uscate și crește numărul de orgasme.

Picioarele reci pot contribui la scurgerea energiei din corp și pot să blocheze fluxul vital de qi sau chi (energia) și fluxul de sânge (nutrienții) din corp. Din acest motiv, este de dorit că qi-ul și sângele să circule. Făcând acest lucru și purtând șosete, ținem la distanță blocajele de corpul nostru și menținem circulația energiei în parametri optimi„, a declarat dr. Elizabeth Trattner, doctor în medicină chineză și în medicină integrativă, pentru Reader’s Digest.

Tot specialistul menționat mai sus ne explică că frigul împiedică circulația sângelui, iar căldura încurajează energia să circule.

Dacă nu ai făcut-o până acum, încearcă din această seară să porți șosete când mergi la somn. Vezi dacă îți asigură somnul odihnitor de care ai nevoie sau dimpotrivă, îți creează o stare de neliniște și nu te lasă să se odihnești cum se cuvine.

Purtarea șosetelor în pat, când dormi, nu este singurul secret pentru un somn odihnitor. Citeste si care sunt beneficiile laptelui cu miere pentru a îmbunătăți calitatea somnului:

Afectiuni

osteoporoza

Osteoporoza – boala tăcută a oaselor. Care sunt factorii de risc?

Osteoporoza este patologia care condamnă la suferință tot mai multe femei. Numită ”boala tăcută”, osteoporoza este denumită așa tocmai din [...]

Interventii si terapii

Tixel

(P) Tixel, aparatul care te scapă de riduri, acnee sau pete pigmentare!

Tixel reprezintă este o terapie de ultimă generație, cea mai performantă în domeniul întineririi structurale. Folosește ablația fracționată, depășind în [...]

Sarcina & bebe

Copil si mama

Vorbește-le copiilor tăi despre Coronavirus

Protejarea copiilor de știrile despre COVID-19 s-ar putea să nu-i salveze pe cei mici de anxietate. Informațiile despre răspândirea COVID-19 [...]