Dormi sau nu cu șosete în picioare? Iată de ce e bine să o faci chiar din seara asta

somn
Imagine via pexels.com

Sunt oameni care dorm cu șosete în picioare de când se știu, iar alții care nici măcar nu suportă șosetele la somn. Părerile sunt împărțite chiar și în privința acestui banal obicei, dar promitem că din acest articol vei afla de ce e bine să adopți această rutină. Chiar și oamenii de știință susțin că trebuie să porți soșete călduroase atunci când vrei să dormi.

Cotroversa legată de acest obicei a fost dezbătută ani la rând, dar se pare că specialiștii ne ajută și de această dată și ne fac o recomandare.

Potrivit oamenilor de știință, simplul fapt că îți încălzești picioarele reci produce vasodilatația, adică dilatarea vaselor de sânge, lucru care nu face decât să transmită informația la creier și să îi comunice că este timpul de mers la culcare. După ce vasele de sânge se dilată, căldura ajunge în tot corpul și îi indică este pregătit pentru un somn odihnitor, de calitate.

Există numai avantaje dacă porți șosete la somn: vei avea parte de mult mai puține nopți cu insomnii și vei adormi mult mai repede.

Numărul necesar de ore de somn se schimbă de-a lungul vieții. Acesta este motivul pentru care există un „ghid” universal acceptat de oamenii de știință și doctori pentru a te asigura că te-ai odihnit îndeajuns. 

În cazul în care nu ești convins, există și un studiu care a fost publicat în „Internațional Weekly Journal of Science”, iar el spune că dacă mergi la culcare cu șosetele în picioare, acest lucru te ajută să adormi cu 15 minute mai repede decât în mod normal, scrie rd.com. Purtarea șosetelor călduroase în pat este, de asemenea, utilă în mai multe privințe: e de ajutor când ai bufeuri, îmbunătățește aspectul picioarelor uscate și crește numărul de orgasme.

Picioarele reci pot contribui la scurgerea energiei din corp și pot să blocheze fluxul vital de qi sau chi (energia) și fluxul de sânge (nutrienții) din corp. Din acest motiv, este de dorit că qi-ul și sângele să circule. Făcând acest lucru și purtând șosete, ținem la distanță blocajele de corpul nostru și menținem circulația energiei în parametri optimi„, a declarat dr. Elizabeth Trattner, doctor în medicină chineză și în medicină integrativă, pentru Reader’s Digest.

Tot specialistul menționat mai sus ne explică că frigul împiedică circulația sângelui, iar căldura încurajează energia să circule.

Dacă nu ai făcut-o până acum, încearcă din această seară să porți șosete când mergi la somn. Vezi dacă îți asigură somnul odihnitor de care ai nevoie sau dimpotrivă, îți creează o stare de neliniște și nu te lasă să se odihnești cum se cuvine.

Purtarea șosetelor în pat, când dormi, nu este singurul secret pentru un somn odihnitor. Citeste si care sunt beneficiile laptelui cu miere pentru a îmbunătăți calitatea somnului:

newsletter

Detox

dieta

Cum să-ți cureți organismul după festinul culinar de Paște?

În perioada sărbatorilor pascale, am avut grijă să avem de toate pe masă. Însă, ce facem după? În mod normal [...]

Afectiuni

Dr. Gheorghe Niță

Cancerul de prostată – care sunt factorii de risc care pot declanșa apariția acestuia. Poate fi transmis ereditar?

Cancerul de prostată este al doilea cancer, după cancerul de plămân, întâlnit la bărbat la nivel mondial și ocupă locul [...]

Psihologie

supa

Te scoate din sărit când cineva plescăie sau soarbe ciorba? Studiile spun că ești un geniu

Cu siguranță și pe tine te deranjează atunci când te afli la o masă cu o persoană care soarbe ciorba [...]