Cum ai grijă ca părul tău să nu fie afectat de clorul din piscină

păr
Imagine de Daniel Perrig via Pixabay

Mersul la piscină pe timp de vară este o adevărată relaxare, dar ce te faci când clorul și substanțele de curățare din apă ajung să îți afecteze părul? Acestea pot duce la uscarea și ruperea firului de păr.

Ca să nu ai neplăceri în ceea ce privește podoaba capilară, ține cont de sfaturile de mai jos și cu siguranță ne vei mulțumi:

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să uzi părul înainte de a intra în piscină. Cum așa? Dacă deja este încărcat cu apă, acesta nu va mai absorbi și apa din piscină.

Aplică uleiuri naturale pe firul de păr, care hidratează și dau strălucire părului. Alegerile cele mai inspirate sunt uleiul de cocoș, argan, migdale sau de măsline, care sunt bogate în vitaminele A, B1, B3, D, E, lecitina și acizi grași.

Migdalele sunt nemaipomenite chiar și pentru sănătatea părului și a scalpului. Acizii grași, dar și vitaminele A și B2 din migdale sunt de mare ajutor atunci când te confrunți cu mătreață sau păr deteriorat. Află mai multe din articolul de mai jos:

Prinde părul într-o coadă cât mai sus, în coc sau optează pentru împletituri. Acestea va fi mai puțin vulnerabil în fața contactului cu apa tratată.

După ce ai ieșit din apă, clătește părul cu apă curată, de la robinet.

Nu peria părul imediat ce ai ieșit din apă. Poți folosi în schimb un pieptene cu dinți mai mari, care poate să descurce mai ușor firele de păr, fără să le afecteze prea tare.

Când ajungi acasă, spală-te cu un șampon anti-reziduri. Acest produs va elimina clorul și substanțele chimice din părul tău.

Fiindca sunt șanse mari ca părul tău să se usuce din cauza clorului, indicat este să aplici un balsam hidratant sau măști preparate din ingrediente naturale.

Citește și despre căderea părului, o problemă care dă mari bătăi de cap în ultimul timp. 

Travel

Oradea

10 locuri din România pe care trebuie să le vezi anul acesta

România ascunde o mulțime de locuri impresionante, care-ți taie răsuflarea, și pe care ar trebui să le vezi. Indiferent dacă [...]

Familie

bebeluș

Nume de copii interzise. De ce nu sunt permise în anumite țări

Guverne din întreaga lume au aprobat de-a lungul timpului legi care să îi restricționeze pe părinți atunci când își aleg [...]

Afectiuni

gluten

Boala celiacă. Simptome, cauze și tratament

Boala celiacă, uneori numită sprue celiacă sau enteropatie sensibilă la gluten, este o reacție imună la consumul de gluten, o [...]