Oprește căderea părului cu aceste 3 alimente. Uită de firele căzute prin casă

caderea parului
Photo by pexels.com

Fie că ești bărbat sau femeie, căderea părului este o problemă care dă mari bătăi de cap în ultimul timp. Există pe piață o mulțime de soluții miraculoase, dar părul continuă să cadă. Nu toate tratamentele funcționează pentru toate tipurile de păr.

Există mulți factori care influențează căderea părului, iar printre cei mai importanți se numără: tratamentele la care îl supunem atunci când mergem la salon (vopsea, decolorare, tehnici de coafat, plăci de păr), stresul sau calitatea apei. Nu trebuie însă să disperi. Există câteva soluții la îndemână și cu ajutorul unor ingrediente banale poți avea parte de rezultatele la care visezi de foarte mult timp.

Aloe vera este bogată în enzime proteolitice, care au efecte cunoscute în regenerarea celulelor moarte din scalp. Aceasta conține vitamine, aminoacizi, minerale, acizi grași și studiile arată că tocmai lipsa nutrienților menționați mai sus poate determina căderea părului. Aloe vera îți oferă aspectul strălucitor al părului, ajută la creșterea acestuia, dar are o contribuție importantă și în reducerea mătreții. Tot ce trebuie să faci este să obții doar două lingurițe de gel de aloe vera, să bați gelul până ai o consistență bună și mai apoi să masezi scalpul cu acesta pentru 5 minute. Lasă-l să acționeze pentru încă 15 minute, iar mai apoi clătește cu apă caldă.

Proteinele sunt cele care ajută la întărirea firului de păr

Ouăle se numără și ele printre ingredintele acre pot pune capăt căderii părului. Acestea conțin proteine, complexul de vitamine B, fier, zinc și acizi grași. Proteinele sunt de fapt cele care ajută la întărirea firului de păr, în vreme de grăsimile îi îmbunătățesc textura. Pentru o mască de păr cu ou făcută chiar de tine trebuie să pui într-un bol un ou împreună cu o lingură de ulei de măsline. Amestecă până vei obține o pastă și aplică pe toată lungimea firului de păr. Tot ce mai trebuie să faci este să speli părul cu șampon și să îl clătești cu apă călduță. Nu folosi apă caldă pentru că oul nu va face decât să îți îmbâcsească părul.

ouă
Photo by Trang Doan from Pexels

Avocado este un fruct care conține o mulțime de grăsimi sănătoase pe care le regăsim în majoritatea produselor pentru păr. Tot ce trebuie să faci este să pasezi un fruct de avocado cu furculița până devine pastă. Bate un gălbenuș de ou separat și mai apoi amestecă-le bine. Este important de menționat că atunci când aplici această mască trebuie să ai părul umed. Masează ușor scalpul timp de 5 minute și apoi spală-l conform rutinei cu care l-ai obișnuit.

Acum că ai aflat de aceste trei ingrediente, vei încerca să îți faci acasă o mască pentru păr? Te poți folosi de una dintre recomandările noastre și vezi dacă a avut efect în cazul tău.

Citește și: Ce trebuie să conțină kit-ul de urgență pe care e bine să-l ai în casă

Sanatate

medici

Toate internările în spital vor fi suspendate de marți. Ce se întâmplă cu pacienții

Grupul de Comunicare Strategică a făcut un nou anunț: Toți pacienții care nu prezintă urgențe vor fi externați din spitale. [...]

Afectiuni

O femeie care își face un tratament facial la salon

Ce este cuperoza și cum se poate trata

Rozaceea (roe-ZAY-she-uh) este o afecțiune comună a pielii care provoacă înroșire sau vase de sânge vizibile pe față. De asemenea, [...]

Noutati

Copiii și femeile gravide, cei mai afectați de expunerea la DEEE-uri

Planeta este sufocată de deșeuri de echipamente electrice și electronice pe care oamenii le țin în casă, deși nu le [...]