Ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă mănânci un avocado pe zi

avocado
Imagine de Juraj Varga via Pixabay

Avocado este originar din America Centrală, dar este cultivat în întrega lume. Acesta fie îți place, fie nu o să-l consumi niciodată, așa că în timp ce unii îl laudă pentru aroma deosebită pe care o are, alții îl urăsc la propriu. În ciuda acestor lucruri, avocado are o mulțime de beneficii pentru organism.

Este considerat un super-aliment datorită faptului că este bogat în acizi grași monosaturați, fibre dietetice și nutrienți esențiali.

Proprietăți nutritive pentru avocado:

  • 100 gr de avocado oferă 18% din necesarul zilnic de fibre și are 160 de calori;
  • bogat în grăsimi mono-nesaturate (omega-6, acid linoleic, etc);
  • este foarte bogat în minerale esențiale.

Iată care sunt schimbările de care poate avea parte corpul tău dacă incluzi avocado în consumul zilnic:

  • Datorită faptului că este plin de grăsimi sănătoase și acizi grași esențiali, s-a constatat de-a lungul timpului că avocado joacă un rol important în lupta împotriva îmbătrânirii. Sănătatea pielii are nevoie de nutrienți esențiali, iar avocado poate să facă acest lucru.
  • Avocado este bogat în magneziu, un ingredient anti-stres, care te ajută să eliberezi tensiunea supărătoare. Dacă ai un nivel scăzut de magneziu în organism, atunci te poți confrunta cu dureri de cap, stres exagerat, emotivitate crescută, insomnii, oboseală.
  • Acest fruct mai are beneficii și pentru cei care fac antrenamente intense în sala de sport. Avocado conține cantități importante de aminoacizi pentru a sintetiza cum trebuie proteina, care contribuie la recuperarea mai rapidă a mușchilor ce au fost solicitați. Nutriționistul sportiv Cynthia Sass a explicat pentru GQ: „O dietă de recuperare ideală ar trebui să includă grăsimi sănătoase întrucât ele sunt necesare pentru vindecarea mușchilor și a articulațiilor. După cum știm, avocado conține o mulțime de astfel de grăsimi și aminoacizi, la rândul lor vitali pentru sănătatea sistemului muscular.”
  • Avocado mai conține și fibre și nutrienți esențiali precum potasiul, toate acestea contribuind la o digestie sănătoasă. Nu conține multă fructoză, în consecință nu te teme, nu vei avea probleme cu balonarea.
  • Biotina este un nutrient care se găsește în compoziția fructului cărnos de avocado, ce ajută mult la întărirea unghiilor. Un fruct de avocado conține între două și șase grame de biotină, deci este ideal pentru sănătatea unghiilor.
  • Avocado conţine cu 35% mai mult potasiu decât o banană. Acest mineral este extrem de important pentru buna funcţionare a aparatului cardiovascular.
  • Fructul de avocado conţine un carotenoid numit luteină, substanţă necesară pentru menţinerea unei vederi optime, care protejează impotriva degenerării cauzate de îmbătrânire.

Un studiu recent arată că, deși apreciem fructul de avocado, aruncăm tocmai partea care are cele mai mari beneficii pentru sănătate: sâmburele. Cercetătorii de la Penn State University au descoperit că sâmburele de avocado are proprietăți antiinflamatorii importante și că ar putea fi folosit în diferite preparate culinare, dar și ca ingredient în diferite produse farmaceutice. Citește mai multe în articolul de mai jos:

Cumpărare și păstrare

Fructele de avocado sunt disponibile pe tot parcursul anului, fie că le cumpărați din hypermarket-uri sau piețe. Cumpără fructe de mărime medie, pe deplin coapte cu o aromă plăcută. Un fruct perfect pentru a fi consumat ar trebui să cedeze presiunii atunci când este stors.
Evita fructele prea țări, deoarece înseamnă că sunt încă crude și nu sunt bune de consumat. Odată ajunși acasă, păstrați avocado într-un loc răcoros, aerisit, și neexpus la lumina.

Încearcă rețeta de mai jos cu avocado și pui. Sigur nu vei regreta, promitem. Este SoDelicious!

Noutati

teste rapide

A fost lansat primul kit românesc de testare Sars-Cov-2

Primul test rapid de depistare a virusului SARS COV 2 a fost lansat în România. Testul poate detecta anticorpii dați [...]

Sanatate

înghețată

Roșu în gât de la înghețată? Ce spun medicii despre durerea de gât

Mulți oameni consideră că dacă mănânci înghețată te doare în gât. Adevăr sau mit? Medicii spun însă că înghețata nu [...]

Dieta si nutritie

dieta

Postul intermitent. Cum funcționează fastingul, dieta preferată a vedetelor?

Postul intermitent sau fastigul este benefic și pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății metabolice și chiar pentru a prelungi durata [...]