Știai că sexul e un remediu natural antialergie? Vezi aici 3 tips-uri care chiar funcționează

sex
Photo by freepik.com

Cu alergiile nu-i de glumă, mai ales în această perioada anului. Mâncărimile, strănutul și senzația de nas înfundat sau care curge în continuu ne accentuează starea de iritabilitate, și-așa întinsă la maximum de restricțiile cu care ne confruntăm (dar pe care trebuie să le respectăm). Medicamentele combat alergiile, dar efectul acestora poate fi îmbunătățit cu diverse remedii naturale, la îndemâna oricui, care eficientizează lupta cu acest afecțiuni săcâietoare.

Iată cum îți poți calma mai ușor reacțiile alergice

Hidratează-te

Sună banal, dar e un punct de plecare eficient. Consumul unei cantități suficiente de apă poate ajuta la diluarea stratului de mucus din nas și, astfel, îți îmbunătățești respirația. Hidratarea ajută la curățarea sinusurilor și la decongestionare. În plus, medicația pe bază de antihistaminice duce la apariția senzației de uscăciune, iar consumul de apă poate diminua această urmare neplăcută.

alergie
Photo by freepik.com

Fă dușuri fierbinți

Un duș fierbinte ajută la instalarea unei stări de relaxare dacă te simți încordat, dar este o modalitate eficientă și de a desfunda căile respiratorii și de decongestionare. Aburul înmoaie mucusul din căile nazale. Dacă un duș fierbinte nu e cea mai la îndemână modalitate de a scăpa de simptomele alergiilor, poți face inhalări cu abur cald, nici măcar nu-ți trebuie un aparat special pentru asta. Înmoaie un prosop în apă fierbinte și ține-l câteva minute pe față.

Fă sex

Da, ai citit bine. Adrenalina produsă în timpul relațiilor sexuale reduce fluxul de sânge, iar structurile de filtrare a aerului din căile nazale se contractă, ceea ce permite intrarea de mai mult aer. Inflamația se diminuează dacă scade fluxul de sânge din nas și îți vien mai ușor să respiri astfel, spun specialiștii.

Mai multe remedii naturale antialergie poti găsi AICI!

Citește și: Disfuncția erectilă. Când ar trebui să-ți pui niște semne de întrebare și cum se tratează?

newsletter

Lifestyle

pantofi cu toc

Cum trebuie să fie pantofii pe care îi porți

Doamnele și domnișoarele își doresc să fie mereu elegante, să poarte ținute care să le scoată în evidență formele frumoase [...]

Noutati

oameni cu măști

Cât timp va dura epidemia de Coronavirus? În cât timp viața va reveni la normal?

BBC a publicat astăzi o articol care încearcă să răspundă la cea mai arzătoare dilemă a Planetei – când se [...]

Sanatate

căpușă

Ce trebuie să faci dacă te-a mușcat o căpușă. Sfaturi de urmat

Deși poate părea extrem de plăcut și relaxant să mergi prin iarbă, mai ales acum, după atâta timp de stat [...]