Știai că sexul e un remediu natural antialergie? Vezi aici 3 tips-uri care chiar funcționează

sex
Photo by freepik.com

Cu alergiile nu-i de glumă, mai ales în această perioada anului. Mâncărimile, strănutul și senzația de nas înfundat sau care curge în continuu ne accentuează starea de iritabilitate, și-așa întinsă la maximum de restricțiile cu care ne confruntăm (dar pe care trebuie să le respectăm). Medicamentele combat alergiile, dar efectul acestora poate fi îmbunătățit cu diverse remedii naturale, la îndemâna oricui, care eficientizează lupta cu acest afecțiuni săcâietoare.

Iată cum îți poți calma mai ușor reacțiile alergice

Hidratează-te

Sună banal, dar e un punct de plecare eficient. Consumul unei cantități suficiente de apă poate ajuta la diluarea stratului de mucus din nas și, astfel, îți îmbunătățești respirația. Hidratarea ajută la curățarea sinusurilor și la decongestionare. În plus, medicația pe bază de antihistaminice duce la apariția senzației de uscăciune, iar consumul de apă poate diminua această urmare neplăcută.

alergie
Photo by freepik.com

Fă dușuri fierbinți

Un duș fierbinte ajută la instalarea unei stări de relaxare dacă te simți încordat, dar este o modalitate eficientă și de a desfunda căile respiratorii și de decongestionare. Aburul înmoaie mucusul din căile nazale. Dacă un duș fierbinte nu e cea mai la îndemână modalitate de a scăpa de simptomele alergiilor, poți face inhalări cu abur cald, nici măcar nu-ți trebuie un aparat special pentru asta. Înmoaie un prosop în apă fierbinte și ține-l câteva minute pe față.

Fă sex

Da, ai citit bine. Adrenalina produsă în timpul relațiilor sexuale reduce fluxul de sânge, iar structurile de filtrare a aerului din căile nazale se contractă, ceea ce permite intrarea de mai mult aer. Inflamația se diminuează dacă scade fluxul de sânge din nas și îți vien mai ușor să respiri astfel, spun specialiștii.

Mai multe remedii naturale antialergie poti găsi AICI!

Citește și: Disfuncția erectilă. Când ar trebui să-ți pui niște semne de întrebare și cum se tratează?

Timp liber

canapea

Fă-ți casa un loc mai zen! Uite câteva sfaturi utile care te vor ajuta

Se vorbește mult, în jurul nostru, despre wellness, despre terapie, relaxare și meditație. Și mai ales acum, când avem nevoie [...]

People

casa

Cele mai urmărite case pe Google. Cum arată proprietățile marilor vedete de la Hollywood

Oamenii sunt curioși și dacă ajung să știe tot din presă despre viața celebrităților de peste hotare, de ce să [...]

Sanatate

somn

Orele de somn necesare în funcție de vârstă

Numărul necesar de ore de somn se schimbă de-a lungul vieții. Acesta este motivul pentru care există un „ghid” universal [...]