A venit toamna, vremea se răcește treptat, hainele groase trebuie scoase din dulapuri, dar mai este un lucru important de făcut: preocuparea pentru creșterea imunității.
Așa cum se știe, când vine toamna, practic sezonul gripelor și al virozelor revine și el în forță. Specialiștii susțin că un adult poate să răcească și de 2 sau 3 ori pe sezon, deci este extrem de important felul în care ai grijă de sistemul tău imunitar.
Igiena de bază precum spălatul frecvent al mânilor este ceva care nici nu mai intră în discuție că trebuie făcut, programul de somn trebuie să fie și el bine pus la punct, alimentația la fel, dar mai trebuie menționat că există și alte metode din ce în ce mai populare pentru combaterea și prevenirea răcelilor.
Printele cele mai populare remedii naturale se află fructele de soc. Află mai multe despre acestea și despre beneficiile pe care le au asupra sănătății:
Fructele de soc sunt „bogate în antocianine, substanțe fitochimice întâlnite în fructele violet și albastre care pot avea proprietăți anti-cancer și pot fi benefice pentru sănătatea cardiovasculară și cea cognitivă. Sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, B6 și fier„, explică celebrul nutriționis Whitney English.
Încă din cele mai vechi timpuri, fructele de soc au fost folosite ca medicament natural. Grecii l-au considerat ani la rând un fruct cu importante proprietăți diuretice, iar vechii germani spuneau că socul negru este o plantă sfântă.
Conform nutriționistului menționat mai sus, acest fruct împreună cu proprietățile lui anti-inflamatorii sunt ajutoare de nădejde împotriva simptomelor de gripă și răceală. Pentru a te bucura de aceste beneficii, trebuie însă să incluzi socul în alimentația ta zilnică.
Un studiu recent a arătat că participanții care au luat o doză de sirop de soc de patru ori pe zi au observat o reducere a simptomelor. Într-o altă cercetare realizată în 2016, subiecții care au luat, timp de 10 zile, capsule ce aveau la baza fructul de soc au beneficiat de o reducere vizibilă a simptomelor de răceală și durata acesteia a scăzut cu două zile.
Atenție însă. Dacă fructele de soc negru nu sunt consumate corect, acestea pot face mai mult rău decât bine. Prin urmare, evită să consumi fructele crude şi alte părţi ale plantei deoarece conţin substanţe toxice care îţi pot provoca, printre altele, stări de vomă şi de greaţă. Odată ce prepari termic fructele, toxinele se vor elimina.