Ce trebuie să faci ca să ai unghii sănătoase și puternice

unghii

Te bucuri de unghii sănătoase dar imediat ce vine frigul te confrunți cu tot felul de neplăceri create de către acestea? Aerul rece deshidratează unghiile, ele devin mai fragile și sunt predispuse la exfoliere sau rupere. Fii pe pace, lucrurile pot fi ținute sub control. Cum și în ce fel, poți afla de la specialiștii O.P.I România.

Lasă-ți unghiile să respire

Dacă obișnuiești să iți faci manichiura în fiecare zi, încearcă să iei o pauză din când în când de la lacul de unghii. Aplicat incorect, acesta iți poate dauna. Pentru a evita situații neplăcute asigura-te că folosești întotdeauna produse professionale de calitate, atât acasă, cât și la salon.

Îngrijește-ți cuticulele

Uleiul sau crema hidratantă pentru cuticule reprezintă elementele de baza pentru îngrijirea unghiilor în sezonul rece. Investește într-un produs de calitate și folosește-l zilnic. Aplicate regulat, aceste produse vor penetra și stratul unghiei și le va oferi un boost de hidratare. Ai să vezi cât de sănătos vor arăta  în numai câteva zile.

Hidratează din belșug

Deseori uităm că hidratarea este esențială pe timpul iernii, tocmai de aceea omitem să folosim crema de mâini. În cazul acesta nici nu e de mirare că pielea începe să se usuce foarte tare sau se crapă. Din fericire există soluții, respectiv creme puternic hidratante pe care le putem folosi de cate ori simțim nevoia, sau măști profesionale pentru hidratarea mâinilor.  Sfatul specialiștilor O.P.I este este să porți cu tine un produs pentru hidratarea mâinilor. Dacă optezi pentru unul de calitate, profesional, atunci vei oferi protecție suplimentară chiar și unghiilor.

Poartă mănuși

O pereche de mănuși călduroase pot contracara efectele frigului. Iar acasă, la spălatul vaselor, utilizează mănuși din cauciuc. Chiar dacă nu vei avea aceeași dexteritate, te vei bucura toată iarna de o piele sănătoasă și niște unghii de invidiat.

Sarcina & bebe

bebeluș

Fontanela bebelușului: ce este, când se închide și ce anomalii poate avea

Expresia „moalele capului” este una destul de des întâlnită atunci când vorbim despre un bebeluș. Ea se referă la zonele [...]

Sanatate

ingrijirea pielii iarna - Dr. Roxana Cârnaru

10 sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

Aerul rece și uscat poate lăsa pielea roșie, iritată si pruriginoasa. Pentru a combate uscaciunea pielii si pentru a mentine [...]

Afectiuni

picioare bebeluș

Tal valg, diagnosticul care îi sperie pe mulți părinți

Piciorul tal valg sau talus valgus este o deformație destul de întâlnită în cazul bebelușilor și, deși nu este dureroasă, [...]