Bea apă în momente cheie ale zilei și organismul îți va mulțumi

Hidratare

Pentru a funcționa corect, organismul are nevoie de cel puțin opt pahare de apă pe zi. Ai nevoie de hidratare constantă și acest lucru nu este o noutate. Rutina zilnică te poate împiedica să faci acest lucru, responsabilitățile te pot face să te neglijezi, dar încearcă să bei apă pentru că vei avea parte numai de beneficii.

Studiile recente demonstrează că dacă bei suficient de multă apă în momentele cheie ale zilei, acest lucru banal îți poate ajuta enorm organismul. Simplul fapt că bei apă atunci când corpul are nevoie și îți cere acest lucru va ține la distanță durerile de stomac, balonarea, oboseala, constipația, sau alte afecțiuni care nu îți dau pace.

Iată care sunt momentele cheie din timpul zilei când este important să consumi apă:

1. Bea unu sau două pahare cu apă imediat după ce te-ai trezit. Apa te va ajuta să ieși mai repede din starea de somnolență. Tot apa este cea care te ajută să scapi de toxinele ce s-au acumulat în organism în timpul nopții. Încearcă să nu mănânci în următoarele 30 de minute pentru ca organismul să aibă timp să se hidrateze.

2. Bea un pahar cu apă cu 30 de minute înainte de a mânca. Nu este deloc bine să bei apă în timpul mesei sau imediat după ce ai terminat de mâncat pentru că apa nu va face decât să diluezi sucurile din stomc și acest lucru va îngreuna digestia. Dacă bei apă înainte de masă în schimb, cu siguranță nu vei mai mânca la fel de mult, iar apa va umezi stomacul și alimentele care înainte îți făceau rău, acum nu îți vor mai pica greu și te poți bucura din nou de gustul lor.

3. Bea apă atunci când simți că îți este foame. Mulți ar spune că este o prostie, dar studiile arată că atunci când ești deshidratat, senzația de foame este mai mare. Dacă după ce ai băut apă, senzația nu s-a diminuat atunci mănâncă, nu era vorba despre deshidratare.

4. Bea apă înainte de antrenamentele din sala de sport, dar și după ce ai terminat exercițiile pentru a înlocui ce ai eliminat prin transpirație.

5. Bea apă înainte de duș și poți preveni fluctuații ale tensiunii arteriale, dar în același timp poți diminua și nivelul de sodiu din organism.

6. Bea apă înainte de culcare. Dacă faci acest lucru, scazi considerabil riscul de a face atac de cord sau accident vascular cerebral. Deshidratarea este una dintre cele mai importante cauze ale bolilor cardiovasculare.

7. Bea apă atunci când ești obosit sau te confrunți cu stări de somnolență. Creierul este format din apă în proporție de 75%, iar atunci când simți că ești obosit, un pahar cu apă îți va da restart. Oboseala este unul dintre semnele majore ale deshidratării, deci nu subestima niciodată puterea unui pahar cu apă.

Apa este esențială și aici nu avem niciun dubiu. Hidratează-te în mod constant, indiferent de sarcinile pe care le ai de îndeplinit și vei vedea îmbunătățiri în organism. Dacă nu ne crezi pe cuvânt, înceacă măcar câteva zile și vezi dacă sunt schimbări.

Noutati

Dr. Rares Nechifor

Dr. Rareș Nechifor, locul 1 în Europa, cu 8000 de embolizări de fibrom uterin realizate cu succes

„România este pe primul loc în Europa la calitatea, eficiența și numărul de embolizări ale fibroamelor uterine realizate!”, anunță dr. [...]

Nutritie si sport

3 pași pentru o dietă echilibrată. Secretul slăbitului sustenabil dezvăluit: dieta Ikanos

În zilele noastre a devenit o adevarată aventură să ai un stil de viață sănătos, iar treburile cotidiene ne ocupă [...]

Dieta si nutritie

mic dejun

Ce să consumi la mic dejun ca să nu te îngrași în timpul pandemiei?

Kilogramele în plus sunt „foarte fericite” în această epidemie de COVID-19. Vin ușor și sigur și cu siguranță se vor [...]