Simți că te înșală? Iată cele 12 semne la care trebuie să te uiți

cuplu

Mai devreme sau mai târziu, cu toții luăm contact cu un partener care înșală. Luna ianuarie este istoric demonstrată ca fiind luna în care majoritatea indivizilor sunt predispuși să-și înșele partenerii – dublu față de numărul de persoane aflate într-o relație care au relații extraconjugale, comparativ cu luna august. Vrei să știi dacă-s semne că te înșală? Le găsești mai jos.

În Marea Britanie, aproape 50.000 de persoane aflate într-o relație vor începe o aventură în prima săptămână din noul an, perioadă care coincide și cu prima săptămână la serviciu după sărbători, a dezvăluit un studiu recent. Cercetarea realizată de un site matrimonial a constatat o creștere uimitoare, de 37% a numarului de noi înregistrări în prima lună din an. La fel, există o creștere și în luna februarie, dar de 22 %. Aceeași companie a realizat și un sondaj pentru a găsi cele mai comune alibiuri utilizate de partenerii care înșală: ”a merge la sala” sau ”a lucra târziu” se află în topul listei atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Se estimează ca aproximativ jumătate dintre noi am înșelat deja sau vom înșela partenerul – aproximativ 60% dintre bărbați și 40% dintre femei vor avea o aventură.

Dacă bănuiești că partenerul tău ar putea avea o aventură, dar nu ai toate elementele necesare care să te ajute să ai o imagine clară, noi am făcut o listă cu cele mai frecvente 12 semne că te înșală sau, mă rog, care-ți pot ridica semne de întrebare. Am arătat și care poate fi explicația nevinovata, motivele care ar putea să ducă la infidelitate, dar și cum trebuie să reacționezi în acest gen de situații.

12 semne că te înșeală sau s-ar putea să se întâmple asta

1. Intuitia ta

 • Comportament: a suspecta faptul că ceva se întâmplă este adesea primul semn. Desigur, intuiția nu dovedește că partenerul face ceva greșit. Adesea, în cazurile în care simți că ceva nu e bine în relația ta, ai observat în mod inconștient și celelalte semne.
 • Explicația nevinovata: pur și simplu, intuiția ta ar putea fi greșită. Vorbiți! Poate trece printr-o perioadă stresantă.
 • Motivul vinovat: s-a demonstrat că vânătorii s-au dovedit a fi corecți mai des decât dățile în care au fost acuzați. Dacă instinctul îți spune că ar putea să joace la mai multe capete, atunci deschide-ți ochii și pentru alte semne.

2. Fii atent la comportamentul său în raport cu tehnologia

 • Comportament: acum că tehnologia face mai ușor contactul cu oamenii, asta înseamnă nu numai că este mai ușor să ai o aventură, dar exista și mai multe locuri în care poți fi prins. S-ar putea să descoperiți că partenerul dvs. are un cont de e-mail despre care nu ați știut niciodată sau poate că are două telefoane și cunoașteți un singur număr. Un alt semn obișnuit este atunci când începe să vorbească la telefon și să iasă din cameră, adesea spunându-ți că este vorba de serviciu, iar apoi devine defensiv când te apropii de telefonul său.
 • Explicația nevinovată: șeful său i-a cerut să fie disponibil și atunci când este acasă, i-a dat un telefon de lucru și partenerul tău te protejează, nu vrea să-ți distragă atenția din ceea ce faci, așa că alege să iasă el din încăpere.
 • Motivul vinovat: amanta/amantul îi trimite mesaje sau e-mailuri în timp ce sunteți acasă și încearcă să le acopere. Dacă ești tentat/ă să arunci o privire în telefonul lui, fă-o cu atenție. Ești sigur/ă că suspiciunile tale merită să-i tradezi încrederea? Sau poate astea-s chiar semne că te înșeală.

3. Prietenii tăi observă că ceva se petrece

 • Comportament: nu a făcut nimic, dar deseori prietenii și familia vor observa că lucrurile nu stau deloc bine între voi și vor începe să pună întrebări.
 • Explicația nevinovată: treceți printr-un moment dificil sau aveți tendința să fiți puțin mai distanți atunci când vă aflați în compania altor persoane.
 • Motivul vinovat: dacă mai mult de un bun prieten începe să te întrebe dacă totul este în regula între voi, poate este timpul să vă opriți și să vă gândiți puțin – mai ales dacă nu ați observat că e ceva în neregulă între voi!

4. Își schimbă rutina zilnică

 • Comportament: a început să-și schimbe rutina zilnică, aparent fără motiv? Poate că slujba lui nu s-a schimbat în realitate, dar începe să plece mai devreme dimineața și să se întoarcă mai târziu. Sau poate că ți-a spus că a fost undeva cu un prieten, săptămâna trecuta, dar mai târziu afli că ”prietenul” era plecat.
 • Explicația nevinovată: munca ar putea fi mai stresantă – poate cineva a plecat din companie, lăsându-l cu mai multă muncă decât în ​​mod normal. În plus, el ar putea să-ți pregătească o surpriză și nu dorește să știi ce face.
 • Motivul vinovat: odată ce cineva începe să mintă, devine din ce în ce mai dificil să ții pasul, astfel încât atunci când lucrurile mici neexplicate încep să se întâmple sau observi lucruri incoerente. Ar putea exista ceva care nu este atât de nevinovat ca o explicație.

5. Nu mai ești invitat/ă cu gașca de la serviciu

 • Comportament: îți amintești zilele în care obișnuiai să mergi la petrecerile lui de Crăciun? Întotdeauna te-a rugat să mergi la o băută cu colegii de serviciu, dar, dintr-o dată, a existat o „schimbare de politică”.
 • Explicația nevinovată: multe companii se ocupă și de lucruri neesențiale și, dacă asta înseamnă să nu mai invitați partenerii la nimic, asta vor face. Sau poate nu i-a trecut prin minte să te invite fără să-și dea seama?
 • Motivul vinovat: s-ar putea foarte bine să nu te invite la întâlniri care au legătura cu job-ul pentru că vede pe cineva de la serviciu și nu vrea ca tu să știi, să-i vezi și să se creeze o situație penibilă.

6. Este prea atent

 • Comportament: își petrece mai mult timp interesându-se de tine decât în ​​mod normal. Poate că îți cumpără cadouri pe neașteptate sau începe să îi ajute pe copii mai mult decât în ​​mod normal. S-ar putea să înceapă chiar să facă mai multe lucruri în jurul casei: călcat, spălat sau acele chestii de bricolaj care au rămas neterminate de luni întregi.
 • Explicația nevinovată: ați trecut recent printr-o perioadă aiurea? Jumătatea ta ar fi putut decide să depună mai multe eforturi pentru a repune lucrurile pe cale – gândirea pozitivă este importantă în relații.
 • Motivul vinovat: se simte vinovat și vrea să rezolve faptul că are o aventură. Acest lucru se întâmplă adesea în primele etape ale unei aventuri.

7. Se irita repede

 • Comportament: când îi pui întrebări despre ce a făcut, începe să acționeze defensiv, vulcanic, pe ceartă.
 • Explicația nevinovată: el ar putea să plănuiască o vacanță surpriză sau o pauză romantică și nu vrea să-i strici surpriza.
 • Motivul vinovat: este îngrijorat că îl verifici și îi vei descoperi infidelitatea.

8. Te acuză că ai înșelat

 • Comportament: acest lucru va veni probabil ca un șoc, dar te va întreba imediat dacă te-ai văzut cu altcineva. În general, bărbații tind să fie mai direcți decât femeile.
 • Explicația nevinovată: deși statisticile arată că bărbații înșala mai mult decât femeile, asta nu înseamnă că nu vor avea propriile suspiciuni. Dacă relația dvs. trece printr-o perioadă dură, nu este o explicație nejustificată – mai ales daca ați încetat să vorbiți despre situație.
 • Motivul vinovat: este știut că vânătorii sunt obișnuiți să-și suspecteze partenerii de infidelitate, pur și simplu, pentru că ei cred că, dacă vor scăpa de asta, și tu poți. Asa face ca mulți oameni care înșală să se ocupe de vinovația lor – încearcă să se simtă mai bine, întorcând situația împotriva celuilalt. După ce ați depășit șocul inițial de a fi acuzat, ar merita să vă uitați puțin atent la ce a făcut!

9. Este un om schimbat

 • Comportament: partenerul tău a început să-și dorească să urmărească noi programe TV, să asculte muzică nouă sau chiar și-a cumpărat haine noi.
 • Explicația nevinovată: el ar putea dori doar să își actualizeze aspectul și să încerce lucruri noi, sau poate a descoperit un nou site web sau revistă care îi oferă noi recomandări.
 • Motivul vinovat: o femeie nouă înseamnă adesea că experimentează lucruri noi (altele decât sexul).

10. Este mai fierbinte ca niciodată în pat

 • Comportament: începe să facă ceva nou și uimitor atunci când sunteți în pat. Ar putea fi o nouă tehnică sau poate chiar o nouă poziție sexuală despre care nu ați mai auzit niciodată.
 • Explicația nevinovată: ar putea foarte bine să se uite la noi sfaturi despre sex și a crezut că e bine să le materializeze. Nu e greșit că a încercat!
 • Motivul vinovat: dacă se întâmplă de mai multe ori, atunci ar putea fi pentru că cineva îl învață ceva nou într-un alt pat!

11. Nu mai vorbiți

 • Comportament: poate ca a încetat să se mai intereseze de ceea ce ai avut de făcut în timpul zilei sau nu-ți mai spune „Te iubesc” atât de des sau nu mai vrea să te sărute sau să te îmbrățișeze.
 • Explicația nevinovată: ar putea fi stresat sau îngrijorat de ceva? Acest lucru poate explica adesea schimbările de spirit sau dezinteresul și, probabil, nu va realiza că suferi.
 • Motivul vinovat: dacă începe să devină mai puțin interesat să afle ce ai făcut în timpul zilei și cum te simți, atunci este adesea un indiciu că își rezolvă problema emoțională în altă parte. Cand sărutul se oprește într-o relație, este adesea văzut ca un mare semn de avertizare.

12. Începe să facă mai multe dușuri

 • Comportament: desigur, face deja duș, dar poate că se aruncă direct în duș în momentul în care vine acasă, lucru neobișnuit.
 • Explicația nevinovată: poate că simte nevoia să se reîmprospăteze când ajunge acasă de la serviciu, nimic în neregulă cu asta!
 • Motivul vinovat: vrea să scape de mirosul parfumului altei femei.

Cum gestionezi situația dacă mă înșală?

 • Comunicarea deschisă. Abordarea deschisă și sinceră a problemei este esențială. Alegeți un moment potrivit și un mediu confortabil pentru a discuta cu partenerul despre ceea ce te preocupă. Fii pregătit/ă să asculți și să fii empatic/ă în timpul conversației.
 • Evită confruntarea acuzatoare. În timp ce este normal să simți emoții intense în fața unei posibile infidelități, încercarea de a evita confruntarea agresivă sau acuzațiile violente poate ajuta la menținerea unui dialog constructiv.
 • Caută ajutorului unui specialist. Dacă simțiți că nu puteți gestiona situația singuri, căutați ajutorul unui terapeut de cuplu sau a unui consilier matrimonial. Aceștia vă pot oferi ghidare și suport în problemele relaționale.

Ce fac dacă partenerul nu recunoaște infidelitatea?

 • Insistă într-un mod respectuos. Insistă pentru clarificări, dar fii respectuos în abordarea subiectului. Evită să insulți sau să acuzi fără dovezi concrete.
 • Reflectează asupra nevoilor tale. În timp ce încerci să obții răspunsuri de la partener, ia în considerare și nevoile tale emoționale și psihologice. Poate fi necesar să iei decizii care să-ți protejeze bunăstarea și să-ți definești limitele clare în relație.
 • Analizează relația. În cele din urmă, infidelitatea poate ridica întrebări profunde despre viitorul relației voastre. Analizează cu atenție compatibilitatea și respectul din cadrul relației și hotărăște dacă este oportun să rămâi într-o relație în care încrederea a fost grav afectată.

Și în sfârșit … amintiți-vă!

Niciunul dintre aceste semne nu este o dovadă că partenerul înșală, dar împreună sunt adesea un indicator destul de bun. Ceea ce faci în continuare depinde de tine, dar cel puțin poți vorbi cu el știind că ai cântarit cum trebuie semnele și opțiunile.

Afectiuni

inima

Aritmia cardiacă – simptome și cauze. Cum se tratează?

Problemele ritmului cardiac (aritmii cardiace) apar atunci când impulsurile electrice care coordonează bătăile inimii nu funcționează corect, provocând bătăile inimii [...]

Dieta si nutritie

Anca Alungulesei: ”O persoană obeză NU este vinovată pentru kilogramele în plus!”

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea metodei integrative de slăbit denumite Psiho-Dieta, apasă butonul roșu de ”Panică!”, dar și [...]

Noutati

superfit

Cum sa slabesti eficient 10 kilograme? Afla de la nutritionistul Serban Damian!

Lupta cu kilogramele in plus este greu de dus si de cele mai multe ori din ea riscam sa iesim [...]