Sfatul experților pentru a încheia cât mai repede o ceartă în cuplu. Vezi care sunt cuvintele salvatoare

cuplu
Imagine de Cottonbro via Pexels

Certurile sunt inevitabile în cuplu, mai ales în momentele cheie ale relației sau atunci când partenerii sunt supuși unei presiuni, indiferent de natura ei. Deși mulți sunt de părere că o ceartă în cuplu se termină frumos, cu o împăcare dulce, alții spun că este primul semn al distanțării și al unui conflict mocnit între parteneri.

Ce spun specialiștii? Că în timpul unei dispute cel mai important este să te concentrezi pe subiectul discuției și să știi când să pui capăt conflictului.

Marie Land, un psiholog de renume a abordat acest subiect pentru HuffPost și a spus că există două cuvinte magice care pot pune oricând capăt unui conflict în cuplu, indiferent cât de departe a ajuns: „A aminti că sunteți parte din „aceeași echipă” înseamnă că, în ciuda faptului că nu vreau această situație sau neînțelegere, eu tot ne vreau împreună în această relație. Acest lucru poate permite zidurilor de apărare să fie doborâte și partenerii să înceapă să lucreze la rezolvarea problemei.

„Aceeași echipă” este sintagma și calea cea mai rapidă care poate pune capăt unei discuții aprinse. Simplu fapt că spui aceste cuvinte îl va face pe partener să fie sigur de faptul că încă mai vrei să rămâi în relație, chiar dacă există neînțelegeri. Noțiunea de echipă înseamnă de fapt într-o relație că cei doi parteneri lucrează împreună și depun eforturi de ambele părți pentru a rezolva problema.

De ce specialiștii spun că funcționează această tehnică? Pentru că de cele mai multe ori disputele încep din cauza felului și tonului în care sunt comunicate anumite lucruri. Tu nu trebuie să te concentrezi pe cine are sau nu dreptate sau pe faptul că vrei să câștigi conversația, ci pe rezolvarea problemei, care de fapt este adversarul tău real.

Sintagma „aceeași echipă” nu face decât să îi trasmită foarte clar partenerului că scopul tău nu este să îți dea dreptate și că pui pe primul loc emoțiile și sentimentele față de el.

Iubirea este un sentiment pe care de cele mai multe ori nu reușim să îl înțelegem, dar să îl mai și exprimăm. Există o mulțime de păreri și controverse care planează asupra acestui cuvânt atât de frumos, dar există și confuzie atunci când trebuie să dovedim cu fapte. Iată ce cred domnii despre dragoste:

Sfat: fă și o mică pauză, chiar și numai de câteva secunde. Acest lucru te va ajuta să te calmezi puțin și să reiei discuția de la un alt nivel.

Sanatate

Coronavirus. Cele mai noi informații | LIVE TEXT

27 Martie | 14:57 – Premierul britanic, Boris Johnson, confirmat pozitiv. Informația vine de pe contul său de Twitter. ”În [...]

Sanatate

dracaena

Plante care purifică aerul din casă și te ajută să te relaxezi

Plantele de interior sunt mereu o idee de luat în seamă atunci când vrei să redecorezi sau simți nevoia de [...]

Lifestyle

copiii si telefonul mobil

Pericolele utilizării telefonului mobil. Un nou studiu aruncă în aer o teorie șocantă!

Incidenta leziunilor la cap si gat este in crestere in Statele Unite, ca urmare a utilizarii smartphone-urilor. In mod surprinzator, [...]