Bioevac, izoleta românească. Cum arată dispozitivul inventat de militarii români în timp record

izoletă
Sursă foto: MApN

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că cercetătorii militari au construit în timp record un sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici, mai precis este vorba despre oamenii care sunt infectați cu COVID-19 și au nevoie să fie transportați în siguranță către unitățile medicale pentru a primi ajutor medical de specialitate.

Izoleta românească va purta numele BIOEVAC și a fost realizată de cercetătorii științifici din Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare (CBRN) și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM).

Izoleta realizată de militarii români este dotată cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă și îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate„, precizează Ministerul Apărării Naționale.

Izoleta românească, Bioevac, a fost realizat de cercetătorii militari în colaborare cu firma Stimpex

Noul dispozitiv tip izoletă asigură izolarea temporară și transport în siguranță al persoanelor care sunt contaminate cu agenți biologici, chiar și coronavirus.

În data de 16 martie a fost finalizat prototipul. Acesta a fost testat și omologat în perioada 18-19 martie, iar în cel mai scurt timp va fi produsă și dată în circulație, mai precizează MApN. Izoleta românească, Bioevac, a fost realizat de cercetătorii militari în colaborare cu firma Stimpex SA, care a pus gratuit la dispoziția echipei materiale, materii prime, chiar și manoperă.

Eforturile medicilor trebuie susținute, iar sprijinul fiecăruia dintre noi este vital. Oameni simpli, asociaţii de binefacere, dar şi mari companii, susţin prin donaţii sistemul sanitar. Este datoria ficăruia dintre noi să fim responsabili și să ne preocupăm de ceea ce se întâmplă împrejurul nostru, dar și cu cei de lângă noi.

Citește și: Ea este primul om din lume care s-a vaccinat împotriva Covid-19!

Afectiuni

Un ochi de copil

Ce înseamnă dacă ai dureri în jurul ochilor. Cu ce afecțiune te poți confrunta

Aproape toată lumea a avut dureri în zona ochilor la un moment dat. Uneori se ameliorează de la sine, dar [...]

Noutati

coronavirus

De ce crește numărul infectărilor în România?

Adrian Marinescu, medic la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, a explicat de ce numărul persoanelor infectate crește [...]

Afectiuni

avortul spontan

Avortul spontan se poate preveni? Părerea și sfaturile medicului

Pierderea unei sarcini reprezintă o traumă pentru orice femeie, iar una dintre angoasele pe care aceasta le are este dacă [...]