Bioevac, izoleta românească. Cum arată dispozitivul inventat de militarii români în timp record

izoletă
Sursă foto: MApN

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că cercetătorii militari au construit în timp record un sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici, mai precis este vorba despre oamenii care sunt infectați cu COVID-19 și au nevoie să fie transportați în siguranță către unitățile medicale pentru a primi ajutor medical de specialitate.

Izoleta românească va purta numele BIOEVAC și a fost realizată de cercetătorii științifici din Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare (CBRN) și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM).

Izoleta realizată de militarii români este dotată cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă și îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate„, precizează Ministerul Apărării Naționale.

Izoleta românească, Bioevac, a fost realizat de cercetătorii militari în colaborare cu firma Stimpex

Noul dispozitiv tip izoletă asigură izolarea temporară și transport în siguranță al persoanelor care sunt contaminate cu agenți biologici, chiar și coronavirus.

În data de 16 martie a fost finalizat prototipul. Acesta a fost testat și omologat în perioada 18-19 martie, iar în cel mai scurt timp va fi produsă și dată în circulație, mai precizează MApN. Izoleta românească, Bioevac, a fost realizat de cercetătorii militari în colaborare cu firma Stimpex SA, care a pus gratuit la dispoziția echipei materiale, materii prime, chiar și manoperă.

Eforturile medicilor trebuie susținute, iar sprijinul fiecăruia dintre noi este vital. Oameni simpli, asociaţii de binefacere, dar şi mari companii, susţin prin donaţii sistemul sanitar. Este datoria ficăruia dintre noi să fim responsabili și să ne preocupăm de ceea ce se întâmplă împrejurul nostru, dar și cu cei de lângă noi.

Citește și: Ea este primul om din lume care s-a vaccinat împotriva Covid-19!

People

Dr. Vlad Predescu

Dr. Vlad Predescu: ”În viitor, toate intervențiile chirurgicale vor fi asistate de computer, atât în etapele pregătitoare, cât și în timpul operației ”

Vlad Predescu este unul dintre cei mai reputați chirurgi ortopezi din România, cu o vastă experiență în domeniul protezării articulare [...]

Dieta si nutritie

floarea pasiunii

7 plante care te ajută să scapi de stres

Stresul este un subiect din ce în ce mai prezent în viețile noastre și de cele mai multe ori ajunge [...]

Familie

bebeluș

Nume de copii interzise. De ce nu sunt permise în anumite țări

Guverne din întreaga lume au aprobat de-a lungul timpului legi care să îi restricționeze pe părinți atunci când își aleg [...]