(P) Examinarea ochilor plăcută ca o joacă, la Kidoptik

Daca esti parinte si ai avut de-a face cel putin o data cu incercarea de-ati duce copilul la oftalmolog, probabil ti se pare o gluma titlul. Cu toate acestea, este pe cat se poate de real. Da, consultul oftalmologic al copilului poate fi realizat si astfel. E modul in care decurg examinarile in cadrul clinicii Kidoptik. Bineinteles, asta este posibil doar pentru ca exista dedicare pentru acest domeniu medical si implicare totodata din partea specialistilor.

Atunci cand copilul acuza dureri de cap sau vedere incetosata, printre altele, e absolut necesar sa programezi o vizita la oftalmolog. Ai grija insa ca nu orice cabinet ofera si servici adaptate copiilor. Este si motivul pentru care numele Kidoptik este astazi un reper pentru parintii. Aceasta clinica se adreseaza in mod deosebit copiilor si adolescentilor, iar serviciile oferite sunt adaptate nevoilor acestora.

Cum decurge examinarea ochilor la Kidoptik?

In aceasta clinica oftalmologica copii examinarea se desfasoara sub forma de joaca. Desigur, ca parinte poti avea toata increderea ca medicii isi iau meseria foarte in serios, iar diagnosticele puse sunt precise si corecte. Este vorba despre felul in care sunt tratati pacientii, de atitudinea prietenoasa si placuta a cadrelor medicale fata de acestia. O contributie insemnata in ceea ce priveste o diagnosticare corespunzatoare o aduce aparatura performanta, special conceputa pentru copiii, cu care clinica este dotata.

Foarte important de mentionat este faptul ca aceste aparate fac posibila investigatia de la distanta. Asadar, parintii de copii timizi nu trebuie sa se ingrijoreze ca o investigare completa va fi imposibila, pentru ca medicii au solutii pentru orice tip de personalitate. De exemplu, Plus Optix este un aparat children friendly, acest autorefractometru pediatric favorizand determinarea dioptriilor la copii fara o apropiere incomoda de acestia. Este solutia pentru a investi o varietate de afectiuni oculare intalnite in randul celor mici.

O curiozitate pe care o au deseori parintii este cea legata de utilizarea picaturilor. Da, este posibila efectuarea examinarii si fara a le utiliza daca este vorba despre un copil caruia ii este frica. Decizia finala in acest sens o va lua insa specialistul, in functie de caz.

In situatia in care ai mai fost cu copilul si la alte clinici oftalmologice de-a lungul anilor, este bine ca atunci cand mergi pentru prima data la clinica Kidoptik sa ai la dispozitie si un istoric medical detaliat. Este atat in folosul copilului, cat si al medicului care il examineaza.

O alta preocupare pe care o au unii parinti este faptul ca micutii lor sunt foarte activi, ceea ce ar ingreuna o examinare oftalmologica completa. Si pentru acestia insa exista solutii la Kidoptik. Aparatura folosita de specialisti este special conceputa pentru a putea efectua examinarea intr-un timp scurt, de cateva secunde. Acesta este intervalul in care copilul trebuie sa fie practic concentrat.

Iata deci ca ingrijorarile vizavi de consultul oftalmologic al copilului devin nefondate in cadrul acestei clinici. Daca doresti sa afli mai multe despre servicii oferite de ei, te invit sa accesezi site-ul Kidoptik.ro.

Afectiuni

copil si tata

Știai că și bărbații fac depresie postnatală?

Depresia postnatală la proaspetele mămici este un subiect care a stârnit o mulțime de controverse de-a lungul timpului. Mulți sunt [...]

Sanatate

coronavirus copii

Avertismentul medicilor este clar. Copiii se pot îmbolnăvi cu COVID-19 contrar zvonurilor

Deși până acum existau zvonuri că micuții nu se pot infecta cu Covid-19, realitatea ne demonstrează cu totul altceva. Chiar [...]

People

Simona Tivadar

Dr. Simona Tivadar: ”Nu, carnea roșie nu dă cancer!”

Dr. Simona Tivadar este medic specialist în boli de nutriție și diabet. Într-un interviu oferit Cristinei Stănciulescu, Simona Tivadar vorbește [...]