Cele mai triste filme de pe Netflix, care te vor face sa plangi in hohote

netflix
Imagine de Andrés Rodríguez via Pixabay

Tuturor ne plac filmele emoționante, care ne aduc lacrimi în ochi și care ne ajută să ne descărcăm de toată energia negativă acumulată într-o perioadă mai neplăcută din viața noastră.

Filmele cu supereroi care fac totul pentru ca binele să învingă, povești de dragoste frumoase care se termină sfâșietor, filme care ne reamintesc cum corpul uman este un lucru fragil, care nu rămâne în jur pentru totdeauna, toate acestea sunt la mare căutare pe Netflix. Găsești mai jos o listă cu cele mai bune filme triste, perfecte pentru această perioadă, când ai nevoie să te descarci și să te deconectezi de tot ceea ce se întâmplă în afara casei.

Ai mare grijă: nu uita de cutia de servețele. Trebuie neapărat să o ai la îndemână.

All the Bright Places (2020)

Tulburată de moartea surorii ei, introvertita Violet Markey (Elle Fanning) redescoperă bucuria de a trăi când îl cunoaște pe excentricul și imprevizibilul Theodore Finch (Justice Smith). Este un film bazat pe bestsellerul internațional al autoarei Jennifer Niven.

Marriage Story (2019)

Un portret profund și sensibil al unei căsnicii care se destramă și al unei familii care rămâne unită. În distribuție regăsim nume mari precum Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Alan Alda și Ray Liotta.

Irreplaceable You (2018)

Abbie și Sam se cunosc încă din copilărie. Au fost cei mai buni prieteni, iar acum sunt iubiți și urmează să se căsătorească. Însă, viața lor este dată peste cap după ce Abbie primește un diagnostic teribil, cancer. Abbie, neștiind cât timp mai are de trăit, începe să caute o nouă iubită pentru Sam, care să aibă grijă de el în continuare chiar dacă Sam refuză categoric acest lucru. După ce Abbie se împrietenește cu trei pacienți care, la fel ca ea, au puțin timp de trăit, Abbie decide să profite din plin de fiecare clipă care i-a rămas din viață.

Roma (2018)

Roma marchează întoarcerea lui Alfonso Cuarón acasă, în Mexic, şi este totodată văzut ca cel mai personal film al regizorului, fiind inspirat de poveştile femeilor din copilăria sa. Roma urmărește povestea lui Cleo (Yalitza Aparicio), o tânără angajată în casa unei familii din cartierul de clasă mijlocie Roma din Mexico City.

First Match (2018)

O adolescentă se înscrie în echipa masculină de wrestling a liceului are de-a face cu mai multe situații urâte decât este ea pregătită să gestioneze. Este o dramă care îi are în distribuție pe Elvire Emanuelle, Mugga, Yahya Abdul-Mateen II, Colman Domingo, Jharrel Jerome, Kim Ramirez.

Mudbound (2017)

Amplasat în mediul rural sud-american în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, „Mudbound” este o poveste epică a două familii îndreptate una împotriva celeilalte de o ierarhie socială nemiloasă, și totuși legate împreună de terenul comun al Deltei Mississippi. Familia McAllan este recent mutată din civilizația liniștită a Memphisului și nepregătită pentru cerințele dure ale agriculturii. În ciuda viselor grandioase ale lui Henry, soția sa, Laura, se luptă să-și păstreze încrederea în soțul ei, cu riscul de a pierde. Între timp, Hap și Florence Jackson, care au lucrat terenul timp de generații, se luptă cu curaj să construiască un mic vis pe cont propriu, în ciuda barierelor sociale riguros aplicate. Războiul dă peste cap planurile ambelor familii, în timp ce prietenii lor apropiați, Jamie McAllan și Ronsel Jackson, construiesc o prietenie rapidă, dar dificilă, care provoacă realitățile brutale ale regiunii în care trăiesc.

To the Bone (2017)

„To the Bone” împărtășește povestea tinerei Ellen și lupta ei cu anorexia. Ellen este o tânără anorexică în vârstă de 20 de ani, care și-a petrecut cea mai mare parte a adolescenței urmând diferite programe de recuperare, doar pentru ca la finalul lor să fie de fiecare dată mai slabă cu câteva kilograme. Hotărâtă să găsească o soluție, familia ei disfuncțională este de acord să o trimită la un centru pentru tineri, condus de dr. William Beckham, un medic neconvențional. După ce ajunge în centru, ea și ceilați tineri pornesc într-o călătorie uneori amuzantă și uneori deranjantă, navigând dependența lor și găsind calea de a alege viața. Surprinsă de regulile neobișnuite, și fermecată de colegii săi, Ellen trebuie să descopere cum să se confrunte cu dependența ei și să experimenteze acceptarea de sine pentru a avea o șansă împotriva demonilor proprii.

Brain on Fire (2016)

Brain on Fire (2016) este o adaptare a cărții „Brain on Fire: My Month of Madness”, și urmărește viața unei jurnaliste în plină ascendență care suferă de o tulburare autoimună rară, fiind diagnosticată greșit în mod repetat, ca urmare a unei amnezii severe și a unei serii de izbucniri violente. Proaspăt absolventă de jurnalism și gata să înceapă viața de adult , Susannah Cahalan, în vârstă de 24 de ani, deja pare să aibă totul: slujba ei de vis la New York Post, colegi de treabă, un prieten devotat și o familie iubitoare. Apoi, aproape peste noapte, această tânără ingenuă a trecut subit de la unul dintre reporterii cei mai de încredere, la o aparență instabilă și paranoică a sinelui. Chinuită de halucinații auditive și pierderi de memorie, medicii au desconsiderat starea ei de sănătate, punându-i un diagnostic relaționat cu petrecerile exagerate și stresul. Dar, pe măsură ce starea ei se înrăutățește, mizele devin mai mari, iar cursa pentru a găsi un răspuns devine o chestiune de viață și de moarte. Pelicula surprinde experiența oribilă a căderii unei femei în nebunie și miracolul medical care tras-o înapoi de pe marginea prăpastiei.

Room (2015)

Joy Newsome, cunoscută și drept Ma (Brie Larson), este ținută captivă împreună cu băiețelul ei în vârstă de doar cinci ani într-un șopron din grădină. Totul a început în momentul în care Old Nick (Sean Bridgers) a păcălit-o pe Ma să îl ajute să găsească un câine ce se pierduse. Ea a fost răpită atunci și adusă în „Cameră” – șopronul din grădina casei lui Old Nick. Șapte ani mai târziu, Ma și Jack (Jacob Tremblay) sunt încă prizonieri în acea Cameră și își doresc nespus să scape de acolo.

6 Years (2015)

Relația de 6 ani a unui cuplu de tineri care se cunosc încă din copilărie, ajunge să fie supusă unui test când Dan primește un job irezistibil oferit de Topo Records, iar el trebuie să aleagă între un pas înainte în cariera și un viitor alături de Mel.

Află și: De ce pungile de chipsuri sunt mereu pe jumătate goale

Psihologie

supa

Te scoate din sărit când cineva plescăie sau soarbe ciorba? Studiile spun că ești un geniu

Cu siguranță și pe tine te deranjează atunci când te afli la o masă cu o persoană care soarbe ciorba [...]

Psihologie

panica

Atacurile de panică. Care e cel mai dificil obstacol în vindecarea lor

Cu un număr crescut de cazuri la nivel global, anxietatea și atacul de panică devin două dintre cele mai îngrijorătoare [...]

Afectiuni

caderea parului

Alopecia androgenetică. De ce apare căderea părului?

Alopecia androgenetică este o formă comună de cădere a părului atât la bărbați, cât și la femei. La bărbați, această [...]