Cum tratezi frica de a vorbi în public?

Vorbit in public
Photo by fauxels from Pexels

Frica de a vorbi în public se numește GLOSOFOBIE și este mai mare decât frica de moarte, arată studiile. Vestea bună este că frica aceasta se tratează.

Diana Parvu

Frica este o emoție pe care noi o creăm, totul pornește din mintea noastră. Practic noi îi dăm putere fricii. Însă atunci când punem în practică tehnicile și exercițiile potrivite, acest trac poate fi controlat. Mai mult decât atât, prin ajutor de specialitate și exerciții, frica de a vorbi în public poate dispărea cu totul.

Atenție însă, unele emoții sunt benefice, atât timp cât sunt constructive. Diana Pârvu, prezentator TV, susține că a pus cap la cap tips & tricks care pot ajuta pe oricine să scape de frica de a vorbi în public.

Diana Pârvu: ”Frica de a vorbi în public se tratează, iar emoțiile sunt absolut normale”

”În 8 ani de televiziune am întâlnit mulți specialiști din diverse domenii care atunci când se vedeau în fața camerei video, efectiv se blocau. Am reușit mereu să îi ajut să transmită ceea ce își doreau, în materialele mele, și de aici mi-a venit ideea de a mă apuca de asta. Vorbitul în public este o artă și are mare legătură cu încrederea în sine. Ceea ce vreau să știe toată lumea este că frica de a vorbi în public se tratează, iar emoțiile sunt absolut normale”, spune Diana Pârvu.

Diana Pârvu: ”Frica asta de a vorbi în public are la bază o lipsa de încredere în sine”

În perioada stării de urgență, Diana a oferit sesiuni online, gratuite, de Public Speaking: “Da, a fost o perioadă grea pentru toată lumea și am vrut să ajut cu ceva, așa că am dat mai departe ceea ce știu și stăpânesc. Ce pot să spun este că frica asta de a vorbi în public, din punctul meu de vedere, are la bază o lipsa de încredere în sine. Însă cu tehnicile și exercițiile potrivite poți ajunge un vorbitor excepțional. Oricine poate face asta! Important este să vrei! De asemenea, aș vrea să spun că vorbitul în public nu înseamnă doar dicție sau un discurs scris perfect. Cel mai important este cum transmiți mesajul prin limbajul non-verbal și para-verbal. Practic limbajul verbal cântărește doar 5% într-un discurs, așa că la cursuri vom trece prin tot ce înseamnă un discurs, inclusiv redactarea lui. Următorul seminar se va ține online pe 11 și 12 iulie“.

Pentru mai multe detalii legate de seminarul de Public Speaking susținut de Diana Pârvu, accesează pagina ei de Facebook sau contul de Instagram.

Citește și: Anca Maftei, psiholog: ”Nu e totul pierdut, se poate vindeca!” Cum poți scăpa de o dependență care îți afectează viața

Dieta si nutritie

cântar

Vrei să slăbești fără niciun fel de efort? Iată ce trebuie să mănânci

Vrei să slăbești, dar nu ești deloc mulțumit de ce se întâmplă atunci când ești la dietă? Secretul este să [...]

Alimente

ouă

Cu siguranță și tu ai pățit. Sunt sau nu sigure pentru consum ouăle cu cheaguri de sânge?

Dacă și tu ai trecut prin experiența unui ou cu cheag de sânge, atunci trebuie să citești acest articol. Se [...]

Noutati

spray anti covid

(P) Spray-ul oral care confirmă dezactivarea Sars-CoV-2 cu eficiență de 98.3%

Compania farmaceutică STADA lansează pe piața din România o inovație absolută, ViruProtect STADA, un nou spray oral care blochează și [...]