Ea este primul om pe care s-a testat vaccinul pentru Coronavirus

Jennifer Haller
Sursă foto Instagram

Au fost realizate primele teste pe oameni cu vaccinul experimental contra coronavirus. Acestea au avut loc în Statele Unite ale Americii, iar unul dintre voluntarii experimentului a vorbit despre decizia pe care a luat-o, dar și despre schimbările prin care trece organismul său după ce au început procedurile din cadrul experimentului.

45 de oameni s-au oferit voluntari pentru a fi injectați cu mai multe doze din noul vaccin experimental contra coronavirus. Jennifer Haller este primul dintre voluntari. Testul a fost efectuat de Institutul de Cercetare pentru Sănătate Kaiser Permanente Washinghton din Seattle.

”Există un mare risc, el nu a mai fost testat pe oameni până acum, dar sunt bine. A fost o decizie ușoară pentru mine, voiam să fac asta.

Chiar dacă a conștientizat încă de la început care sunt riscurile la care se expune atunci când vaccinul se va testa pe ea, Jennifer tot a luat hotărârea să participe la acest experiment, iar explicația ei este una cât se poate de clară: vrea să ajute cât se poate de mult.

Există posibile efecte adverse pe care orice vaccin le are – febră, frisoane, dar nu am experimentat niciunul până acum. De fapt, brațul meu se simte mai bine decât s-a simțit la vaccinurile pentru gripă pe care le-am făcut până acum. Sigur, există un mare risc, el nu a mai fost testat pe oameni până acum, dar sunt bine. A fost o decizie ușoară pentru mine, voiam să fac asta. Sunt binecuvântată că am ocazia să fac ceva, acum, când toți ne simțim atât de neajutorați„, a dezvăluit femeia.

National Institute of Health sunt cei care au făcut acest vaccin în numai 42 de zile și nimeni nu știe cum vor reacționa oamenii care s-au oferit voluntari pentru testare.

Foarte multe persoane au dorit să participe la aceste teste, dar numai 45 au fost alese, numai voluntari perfect sănătoși. Prima doză a fost administrată acum, iar cea de-a doua testare va avea loc peste o lună. Reacțiile voluntarilor sunt cele care le vor spune de fapt celor care l-au produs dacă vaccinul este o soluție împotriva COVID-19.

Interventii si terapii

chirurgie estetica

Chirurgie plastică versus chirurgie estetică: Prin ce se deosebesc cele două discipline?

Chirurgia plastică și cea estetică sunt folosite deseori ca termeni sinonimi, deși, în realitate, includ proceduri complet diferite. Confuzia apare [...]

Noutati

Alin Ghinea

Știai că ochii sunt considerați ferestre care ne arată sufletul, dar și starea de sănătate?

Știați că ochii formează legături cu organele interne și atunci când acestea se îmbolnăvesc, irisul își schimbă structura și culoare, [...]

Afectiuni

(P) Recuperare rapidă post operație hernie de disc! Iată cum!

Ce presupune recuperarea medicală a herniei de disc? Cum poți beneficia de o recuperare rapidă și ce intervenție minim invazivă [...]