Ea este primul om pe care s-a testat vaccinul pentru Coronavirus

Jennifer Haller
Sursă foto Instagram

Au fost realizate primele teste pe oameni cu vaccinul experimental contra coronavirus. Acestea au avut loc în Statele Unite ale Americii, iar unul dintre voluntarii experimentului a vorbit despre decizia pe care a luat-o, dar și despre schimbările prin care trece organismul său după ce au început procedurile din cadrul experimentului.

45 de oameni s-au oferit voluntari pentru a fi injectați cu mai multe doze din noul vaccin experimental contra coronavirus. Jennifer Haller este primul dintre voluntari. Testul a fost efectuat de Institutul de Cercetare pentru Sănătate Kaiser Permanente Washinghton din Seattle.

”Există un mare risc, el nu a mai fost testat pe oameni până acum, dar sunt bine. A fost o decizie ușoară pentru mine, voiam să fac asta.

Chiar dacă a conștientizat încă de la început care sunt riscurile la care se expune atunci când vaccinul se va testa pe ea, Jennifer tot a luat hotărârea să participe la acest experiment, iar explicația ei este una cât se poate de clară: vrea să ajute cât se poate de mult.

Există posibile efecte adverse pe care orice vaccin le are – febră, frisoane, dar nu am experimentat niciunul până acum. De fapt, brațul meu se simte mai bine decât s-a simțit la vaccinurile pentru gripă pe care le-am făcut până acum. Sigur, există un mare risc, el nu a mai fost testat pe oameni până acum, dar sunt bine. A fost o decizie ușoară pentru mine, voiam să fac asta. Sunt binecuvântată că am ocazia să fac ceva, acum, când toți ne simțim atât de neajutorați„, a dezvăluit femeia.

National Institute of Health sunt cei care au făcut acest vaccin în numai 42 de zile și nimeni nu știe cum vor reacționa oamenii care s-au oferit voluntari pentru testare.

Foarte multe persoane au dorit să participe la aceste teste, dar numai 45 au fost alese, numai voluntari perfect sănătoși. Prima doză a fost administrată acum, iar cea de-a doua testare va avea loc peste o lună. Reacțiile voluntarilor sunt cele care le vor spune de fapt celor care l-au produs dacă vaccinul este o soluție împotriva COVID-19.

Sanatate

dicuție

Uită de rușine și află ce întrebări trebuie să îi pui ginecologului

Inhibițiile nu au ce să caute în cabinerul medicului ginecolog. Deși poate părea ciudat, oricât de bine te-ai înțelege cu [...]

Noutati

robot mako

Premieră în Europa Centrală și de Est: echipă medicală din România asistată de robotul MAKO în intervențiile ortopedice

Echipa medicală coordonată de dr. Vlad Predescu este asistată de robotul MAKO în intervențiile ortopedice de protezare. Astfel, asocierea dintre [...]

Sarcina & bebe

nume

Cele mai populare nume de copii în 2020

Ești însărcinată și încă nu ai decis care este numele pe care bebelușul tău îl va avea? Să găsești numele [...]