Cercetătorii depun eforturi imense pentru a opri pandemia! Testează primul vaccin anti COVID-19

coronavirus

În această săptămână, americanii au început testarea primul vaccin împotriva COVID-19. Patru pacienți dintr-un spital din Seattle au primit primele doze din mARN-1273, ceea ce se vrea a fi primul vaccin dezvoltat fără teste pe animale de către compania biotehnologică Moderna Theraputics.

Oamenii de știință spun că au copiat un cod genetic de la virus pe care ulterior l-au extins în laborator. mARN-1273 codifică proteina virală ”vârf”, ceea ce este vital pentru Coronavirus pentru a avea acces la celulele umane. Cercetătorii spun că vaccinul va stimula sistemul imunitar să lupte cu virusul, împiedicând astfel dezvolarea noului COVID-19.

Studiul își propune să testeze trei doze diferite de vaccin mRNA-1723 și speră să recruteze 45 de adulți sănătoși pentru început. Participanții vor primi două doze ale vaccinului la o distanță de o lună și vor fi monitorizați pentru a fi în siguranță, dar și pentru a evalua imunogenitatea lui. Testul le va arăta cercetătorilor cât de bine stimulează acesta răspunsul imun la o proteină pe suprafața coronavirusului SARS-CoV2.

Un medicament japonez, eficient împotriva Coronavirusului?

În același timp, în Japonia, medicii au anunțat că un medicament din 2014, folosit pentru tratarea formelor agresive de gripa, a dat rezultate bune și în rândul pacienților infectați cu Coronavirus.

Directorul Centrului Național pentru Dezvoltare Biotehnologică din China, Fhang Xinmin, a anunțat că Favipiravir, un medicament pentru gripă, nu a arătat reacții adverse în timpul testelor efectuate pe pacienții bolnavi. Peste 80 de pacienți infectați cu noul Coronavirus au participat la studiul realizat într-un spital din Shenzhen: 35 au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost într-un grup de control. Rezulatele au relevat faptul că pacienții cărora li s-a administrat acest medicament au avut rezultate negatie la testarea pentru Covid-19, într-un timp mai scurt față de cei din grupul de control.

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici și ar trebui inclus în planul de tratament pentru Coronvairus, spun specialiștii chinezi.

Timp liber

binge-watch

Te afectează la fel ca jocurile de noroc. Ce se poate întâmpla dacă te uiți foarte mult la seriale

Un nou obicei de consum a apărut în viața noastră odată cu apariția platformelor care oferă filme și seriale cât [...]

Sanatate

Mariana Demeter, psihoterapeut: ”Este necesar să rămânem lucizi și echilibrați în fața fricii!”

Mariana Demeter, psihoterapeut, ne vorbește astăzi, într-un interviu EXCLUSIV, despre lucrurile pe care trebuie să le avem în vedere în [...]

Dezvoltare personala

somn

Ce fel de om ești în funcție de poziția de somn

Ție cum îți place să dormi? Pe spate, pe burtă, cu mâinile pe lângă tine? Se pare că oamenii sunt [...]