Teste pentru Coronavirus care se fac acasă. Îți dă rezultatul în 10-15 minute

test covid-19
Imagine de Gerd Altmann via Pixabay

Cercetătorii din întreaga lume încearcă să dezvolte cât mai repid un vaccin contra Covid-19, dar și o metodă de testare la fel de rapidă și accesibilă, care să fie disponibilă la scară largă în cel mai scurt timp pentru a evita pe cât posibil răspândirea acestui nou virus.

În Marea Britanie, apare testul pentru coronavirus care îți dă rezultatul în 15 minute și poate fi făcut acasă. Arată ca un test de sarcină și necesită o singură picătură de sânge. Potrivit The Guardian, acest test este asemănător cu testele pentru glicemie, cu un ac mic ce permite recoltarea picăturii de sânge, care mai apoi se va amesteca cu un ser și care va indica dacă corpul a dezvoltat anticorpi pentru Sars-CoV2. Testul nu este deci pentru persoanele care vor să afle dacă în momentul testării virusul este activ în corp.

Testele indică de fapt dacă o persoană e vindecată de COVID-19

Testele indică de fapt dacă o persoană e vindecată de COVID-19, în așa fel încât să revină la viața de dinainte de infectare.

Potrivit BBC, va mai dura până când testul se va pune pe piață. Inițial, se anunțase că va deveni disponibil în câteva zile, dar se pare că e nevoie de o perioadă mai mare de timp.

Dacă un astfel de test va deveni disponibil pe scară largă în câteva zile sau săptămâni, medicii sunt categoria care se va bucura cel mai mult de această realizare a științei. Aceștia vor ști imediat dacă mai au sau și-au revenit de pe urma Covid-19, acest lucru permițându-le să revină la muncă mai devreme, un lucru vital pentru salvarea oamenilor simpli, care se luptă pe paturile de spital cu această boală atât de nemiloasă.

Citește și: Coronavirus. Cele mai noi informații | LIVE TEXT

UPDATE! Coronavirus în România: 906 infectați, 86 vindecați și 13 decedați. — https://bit.ly/2UgVgcD

Publicată de Great.Doc pe Miercuri, 25 martie 2020
newsletter

Afectiuni

șold

Suferi de coxartroză? Află totul despre această afecțiune!

Coxartroza este o afecțiune cronică ce se manifestă prin degenerarea articulației șoldului. Te întrebi pe cine afectează? În special pe [...]

Noutati

izoletă

Bioevac, izoleta românească. Cum arată dispozitivul inventat de militarii români în timp record

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că cercetătorii militari au construit în timp record un sistem de evacuare a personalului contaminat [...]

Sanatate

coronavirus

Video VIRAL. Cum au fost surprinși medicii chinezi după ce și-au dat măștile jos și au plecat acasă

Ultimul spital temporar din Wuhan a fost închis, iar angajații au plecat acasă după ce au lucrat ore în șir [...]