Ce înseamnă fără durere în stomatologia digitală?

stomatologie
Photo by Anna Shvets from Pexels

Frica de stomatolog a creat multe probleme pentru fiecare dintre noi. Cea mai mare este, din pacate, evitarea stomatologului. Pentru ca ne este frica de durere, refuzam sa mergem la un specialist si ne tratam dupa ureche. Rezultatul? De fiecare data, fara exceptie, problemele se agraveaza, dintii se pierd, calitatea vietii se distruge. Am invitat trei experti sa ne ofere solutia pentru aceasta frica ancestrala de bau-bau-ul stomatolog.

Dr. Roxana Serb

Frica de stomatolog a fost construita incet si sigur de tot ceea ce s-a intamplat in stomatologia tradionala. Pacientii stiau ca la stomatolog o sa indure pentru a-si rezolva problemele. Insa, in modernitate, exista protocoale complexe prin care pacientul este protejat. Vorbim de anestezii bazate pe principii avansate, materie prima si tehnologie care sustin pacientul pentru ca totul sa fie fara durere”, explica. Dr Roxana Serb, Clinica 32.

Este bine ca pacientul sa cunoasca ca exista, cu adevarat, sansa de a fi tratat fara disconfort si probleme. “In prezent, exista mai multe variante de anestezii, inclusiv anestezie digitala, fara ac. Exista manopere care se realizeaza complet diferit fata de trecut, vorbim despre amprentare digitala in locul amprentarii clasice care provoca majoritar reflex de voma. Solutii sunt la fiecare pas.”, precizeaza Dr. Simona Boberis, Clinica 32.

Dr. Simona Boberis
Dr. Simona Boberis

Dr. Mihnea Nica

Chiar daca vorbim de manopere complexe, de chirurgie sau implantologie, pacientul poate sa obtine un zambet perfect fara sa sufere. “Implantologia dentara digitala, chiar si atunci cand vorbim de pacienti care au nevoie sa inlocuiasca toti dintii, ofera solutii clare. In prezent, tehnologia ofera sansa de a reduce timpul de tratament, precum si vizitele la stomatolog. Pacientul obtine mai multe rezultate, in timp mai scurt. Deci, se reduce clar disconfortul. Adaugam faptul ca investigatiile 3D ofera o precizie care nu a mai existat pana acum in stomatologie, astfel incat putem oferi un diagnostic specific si un plan de tratament predictibil. Toate ajuta sa sustinem pacientul cu solutii personalizate atat in privinta anesteziei, cat si a fiecarui pas pana la rezultatul final”, explica Dr. Mihnea Nica, Clinica 32.

Începând cu 9 octombrie 2020, se poate viziona pe canalulul oficial Youtube Clinica 32, precum si pe celelate canale social media 32, emisiunea „Tot sa zambesti”, cel mai nou proiect realizat de #familia32 & Communication Angels. Productia este destinata exclusiv mediului online si este singura din Romania creata special pentru pacientii care doresc tratamente stomatologice digitale la cel mai bun raport calitate-pret. 

Psihologie

carte de colorat

Cărțile de colorat pentru adulți și beneficiile lor. Creioanele colorate te pot scăpa de griji și stres

Cărțile de colorat sunt adesea asociate cu perioada copilăriei, dar în ultimii ani acestea sunt adresate și adulților pentru că [...]

Psihologie

cuplu coronavirus

Cum să-ți păstrezi mintea sănătoasă în timpul pandemiei! Ce trebuie să faci dacă suferi de anxietate

Dacă știrile actuale despre Coronavirus (Covid-19) îți provoacă neliniște sau stres, uite ce-ți recomandă specialiștii în sănătate mentală să faci. [...]

Noutati

stomatolog

Cum să cheltuiești înțelept la stomatolog! Ai grijă când alegi soluții de compromis pentru dinții tăi

Desi ne-a lipsit perioada in care puteam sa ne plimbam in aer liber fara masti, pentru unii stresul de abia [...]