De ce crește numărul infectărilor în România?

coronavirus
Photo by Anna Shvets from Pexels

Adrian Marinescu, medic la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, a explicat de ce numărul persoanelor infectate crește constant zilele acestea.

Chiar dacă crește numărul de cazuri, trebuie să ne gândim că aproape toți dintre cei nou diagnosticați sunt deja monitorizați. Adică, erau în carantină sau erau în autoizolare și nu puteau transmite mai departe. Cred că în fiecare dimineață, când ne uităm la numărul de cazuri, ar trebui să ne gândim că pacienții nou diagnosticați sunt pacienți noi sau sunt pacienți care erau deja în autoizolare sau în carantină. Extrem de important. Legat de forme, cele mai multe sunt forme ușoare, medii sau chiar inaparente. În România, din fericire, în momentul de față, nu avem forme severe, care să necesite ventilație mecanică sau alt suport.

A spus doctorul Adrian Marinescu într-o intervenție la Realitatea Plus.
medic covid
Designed by Freepik

Când va fi apogeul pandemiei în România?

„Sigur, creșterea va fi în continuare și știți cum ne putem da seama ușor? În momentul în care numărul persoanelor aflate în monitorizare, adică în carantină plus autoizolare, ei sunt testați, testele vin într-un interval de timp și sigur că vom avea cazuri pozitive și în continuare. E foarte greu de zis când va fi acel vârf. Nu ar trebui să ne gândim la o dată precisă, pentru că această dată depinde și de noi toți, adică de măsurile luate. Dacă vor fi scăpări cum au fost în ultimul timp – Gerota, situația cu aeroportul – lucrurile se pot complica. În momentul în care ascundem date, clar că vom avea un număr mare de îmbolnăviri, nu vor fi controlate sau vor fi controlate tărziu”.

a mai spus medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, într-o intervenție la Realitatea Plus, de miercuri, scrie DC News.

Alimente

migdale

Migdalele și beneficiile lor. Cum le poți folosi pentru o frumusețe de invidiat

Migdalele sunt recunoscute pentru că au o mulțime de beneficii asupra organismului. Este recomandat să consumi pentru o perioadă 6 [...]

Sanatate

kit

Ce trebuie să conțină kit-ul de urgență pe care e bine să-l ai în casă

Indiferent că este vorba despre un incendiu, un cutremur, o urgență medicală, în fiecare casă trebuie să existe un kit [...]

Nutritie si sport

5 moduri de a avea un stil de viață mai sănătos

Cauți să duci o viață mai sănătoasă, dar nu știi de unde să începi? Iată 5 pași către un stil [...]