VIDEO. Cum se asigură distanțarea socială în metroul parizian? Ce idee au avut francezii

metrou paris stickere distantare sociala
Photo: greatdoc.ro

O întreagă planetă se întreabă cum va arăta viața noastră după ce ne vom relua ritmul nostru normal? Cum vom putea să păstrăm distanțarea socială și riscul de infectare cu Coronavirus atunci când mergem cu autobuzul sau metroul. În Paris au apărut deja primele marcaje puse de autorități pentru respectarea distanțării sociale și în cazul mijloacelor de transport în comun.

Photo: greatdoc.ro

Într-o fotografie pe care am primit-o de la un cititor pe adresa contact@greatdoc.ro vedem cum s-au gândit autoritățile franceze să încurajeze distanțarea socială într-un loc unde intră zilnic 4 milioane de călători: la metrou. Din imagine se poate observa cum pe peronul din stație sunt lipite autocolante cu cercuri, în care ar trebui să se poziționeze călătorul în așteptarea metroului, astfel respectându-se distanța recomandată.

”Am descoperit în această dimineață stickerele pe peron și am rămas uimit de ingeniozitatea autorităților de aici. Sper ca și în România, bucureștenii să fie îndrumați să păstreze distanța, să poarte măști și mănuși atunci când circulă cu metroul. Ba mai mult, pe scaunele din stații sunt lipite autocolante care te avertizează că pentru sănătatea ta, ar fi bine să nu te așezi pe acel scaun, pentru a păstra distanța de cel de lângă tine”, ne-a scris cititorul nostru.

Metroul parizian: autocolante prin care să încurajeze călătorii să păstreze distanța

Într-un video realizat de publicația Le Parisien, putem vedea că pe lângă stickere de distanțare lipite pe peron, autoritățile franceze au ales să lipească mesaje și pe scaune, invitându-i astfel pe francezi să lase un loc liber între ei:

RATP – regia care se ocupă de transportul public în Paris se pregătește să-și asume provocarea distanțării sociale pentru călători începând cu 11 mai. Printre măsuri, instalarea stickerelor cu mesaje a început deja pe mai multe linii. „Pentru sănătatea tuturor, lăsăm acest loc liber. Utilizatorii liniei 1 și RER A au descoperit acest mesaj începând de miercuri, 29 aprilie. Mai exact un scaun din două poate fi folosit, conform mesajului. Acesta este începutul campaniei RATP pentru promovarea distanțării sociale în metrou. Obiectiv dificil de realizat, ținând cont de fluxurile de călători ale transportului public parizian. Înainte de criza coronavirusului, 4,1 milioane de pasageri treceau zilnic prin metroul din Paris.

Citește și: Masca de protecție care anunță când purtătorul este infectat cu COVID-19

Sarcina & bebe

copil

Cei mai de succes copii au părinți care fac aceste 9 lucruri

De-a lungul timpului s-au publicat multe studii despre cum trebuie să se comporte părinții cu puștii lor, în așa fel [...]

Lifestyle

telefon

Vânzarea telefoanelor incompatibile cu sistemul RO-ALERT, interzisă

Din data de 27 iunie 2020, adică de ieri, comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT a fost [...]

Interventii si terapii

Implanturile subperiostale – o soluție alternativă la implanturile tradiționale

Implanturile subperiostale sunt adesea folosite pentru pacienții care au suferit o resorbție (subțiere) severa a osului maxilar sau mandibular ca [...]