VIDEO. Cum se asigură distanțarea socială în metroul parizian? Ce idee au avut francezii

metrou paris stickere distantare sociala
Photo: greatdoc.ro

O întreagă planetă se întreabă cum va arăta viața noastră după ce ne vom relua ritmul nostru normal? Cum vom putea să păstrăm distanțarea socială și riscul de infectare cu Coronavirus atunci când mergem cu autobuzul sau metroul. În Paris au apărut deja primele marcaje puse de autorități pentru respectarea distanțării sociale și în cazul mijloacelor de transport în comun.

Photo: greatdoc.ro

Într-o fotografie pe care am primit-o de la un cititor pe adresa contact@greatdoc.ro vedem cum s-au gândit autoritățile franceze să încurajeze distanțarea socială într-un loc unde intră zilnic 4 milioane de călători: la metrou. Din imagine se poate observa cum pe peronul din stație sunt lipite autocolante cu cercuri, în care ar trebui să se poziționeze călătorul în așteptarea metroului, astfel respectându-se distanța recomandată.

”Am descoperit în această dimineață stickerele pe peron și am rămas uimit de ingeniozitatea autorităților de aici. Sper ca și în România, bucureștenii să fie îndrumați să păstreze distanța, să poarte măști și mănuși atunci când circulă cu metroul. Ba mai mult, pe scaunele din stații sunt lipite autocolante care te avertizează că pentru sănătatea ta, ar fi bine să nu te așezi pe acel scaun, pentru a păstra distanța de cel de lângă tine”, ne-a scris cititorul nostru.

Metroul parizian: autocolante prin care să încurajeze călătorii să păstreze distanța

Într-un video realizat de publicația Le Parisien, putem vedea că pe lângă stickere de distanțare lipite pe peron, autoritățile franceze au ales să lipească mesaje și pe scaune, invitându-i astfel pe francezi să lase un loc liber între ei:

RATP – regia care se ocupă de transportul public în Paris se pregătește să-și asume provocarea distanțării sociale pentru călători începând cu 11 mai. Printre măsuri, instalarea stickerelor cu mesaje a început deja pe mai multe linii. „Pentru sănătatea tuturor, lăsăm acest loc liber. Utilizatorii liniei 1 și RER A au descoperit acest mesaj începând de miercuri, 29 aprilie. Mai exact un scaun din două poate fi folosit, conform mesajului. Acesta este începutul campaniei RATP pentru promovarea distanțării sociale în metrou. Obiectiv dificil de realizat, ținând cont de fluxurile de călători ale transportului public parizian. Înainte de criza coronavirusului, 4,1 milioane de pasageri treceau zilnic prin metroul din Paris.

Citește și: Masca de protecție care anunță când purtătorul este infectat cu COVID-19

Noutati

Mariana Aristotel, Avra

Cum a schimbat pandemia COVID-19 normele de frumusețe? Care sunt cele mai căutate servicii de beauty

Pandemia COVID-19 i-a forțat pe oamenii de peste tot din lume să regândească norme, să rescrie legi și să construiască [...]

Noutati

dr. Mihai Ionescu

Te poți îngrășa după chirurgia obezității? Explicația medicului chirurg Mihai Ionescu

Intervențiile chirurgicale de micșorare a stomacului ori bypass gastric reprezintă o soluție pentru ca persoanele cu probleme de greutate, care [...]

Sanatate

coronavirus

Jumătate din cazurile noi de Covid-19 sunt din cauza asimptomaticilor

Bolnavii asimptomatici sau cei care se află în faza presimptomatică sunt responsabili pentru mai bine de jumătate din numărul de [...]