Ce trebuie să faci ca să fii testat gratuit: totul despre testele gratuite pentru COVID-19

covid
Imagine de Fernando Zhiminaicela via Pixabay

În urmă cu câteva zile s-a lansat platforma pe care bucureștenii se pot înscrie pentru a fi testați gratuit pentru COVID-19. Într-o primă etapă vor fi testați aproximativ 11.000 de oameni, iar cei care nu vor fi selectați, rămân în baza de date pentru o etapă următoare, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Cei care vor să-și facă testul trebuie să se înscrie pe site-ul testampentrubucuresti.assmb.ro, dar este contraindicată folosirea adreselor de e-mail Yahoo.

Testarea este gratuită și depistează infecția cauzată de noul coronavirus. Aparatele folosite sunt RT-PCR, cele mai performanțe la nivel mondial. După înscriere, persoanele vor fi contactate și programate pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare acreditate, aparținând celor 20 de clinici de stat și private afiliate acestui proiect„, a spus Firea.

Metoda RT-PCR presupune prelucrarea probelor din exsudatul bazo-faringian de cele 9 unităţi medicale de stat şi private, cu 36 de puncte de recoltare afiliate acestui proiect.

Se pot înscrie în cadrul proiectului „Testăm pentru București” numai bucureștenii care sunt asimptomatici și care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

Bucureştenii trebuie să completeze o declaraţie care cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere).

După finalizarea acestei prime etape şi acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere şi consimţământul pentru participare.

Fiecare persoană înscrisă primeşte un număr de înregistrare şi un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare şi testarea propriu-zisă la unul dintre cele 20 de laboratoare ale clinicilor de stat şi private partenere ale programului „Testăm pentru Bucureşti”.

Principalul obiectiv al proiectului este limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul populaţiei Municipiului Bucureşti. Rezultatele testări vor fi transmise Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, iar mai apoi se vor lua măsurile necesare prin anchetă epidemiologică pentru cei care sunt depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Nutritie si sport

gianluca mech supa

Supă de roșii. Știai că extrem de bogată în vitamine, minerale și antioxidanți?

Supa de roșii e un preparat gustos care se regăsește adesea în meniul românilor, dar puțină lume știe cât de [...]

Lifestyle

REGULAMENT GIVEAWAY Facebook Great.Doc

REGULAMENT CONCURS Great.Giveaway Organizator Concursul este realizat de catre compania  THE AV ONLINE S.R.L, cu sediul pe str. Decebal nr. [...]

Sanatate

dicuție

Uită de rușine și află ce întrebări trebuie să îi pui ginecologului

Inhibițiile nu au ce să caute în cabinerul medicului ginecolog. Deși poate părea ciudat, oricât de bine te-ai înțelege cu [...]